Відчувати своє. Агенція комунікацій «ВАРТО» оновила айдентику до 19-річчя агенції

18 травня агенція комунікацій «ВАРТО» святкує 19-й день народження. До цієї річниці команда агенції провела ребрендинг та розробила нову айдентику. Головним мотивом оновлення стало поєднання української ідентичності та технологічності.

«Перший логотип «ВАРТО» — мозок-гранату — у 2010 році створив дизайнер Роман Шостя. Через те, що ми — агенція з незвичайною назвою і ще більш унікальною командою, нам був необхідний логотип, що запам'ятовується. Варіантів було два: стильний птах-олівець і мозок-граната. Ми зробили сміливий вибір — і тоді з рішенням не помилилися. Кожен, хто бачив наше лого, першою асоціацією озвучував вибух мозку від наших ідей та рішень. Це саме той ефект, якого ми прагнули, і той принцип, який і досі щодня використовуємо у роботі», — розповідає Наталя Холод, засновниця та СЕО агенції.

У 2022 році команда «ВАРТО» разом з Дмитром Булановим зробили перше глобальне переосмислення айдентики агенції: повністю змінили колірну гаму та зупинилися на тому, що саме слово «ВАРТО» — автентичне, українське, змістовне — може бути самостійним символом і логотипом. Детальніше про перше за 12 років «роззброєння» агенції команда розповідала у попередній публікації.

«З оновленою айдентикою ми пожили та попрацювали понад рік, і весь цей час коливалися — чи відповідає вона духу ВАРТО, нашим цінностям? І тоді прийшло внутрішнє розуміння: слово все ж має доповнювати такий же автентичний, змістовний та унікальний символ, який підсилить значення, які було закладено в назву агенцію, підкреслить нашу трендовість та сучасність, та покаже зв’язок з Україною. Адже ми активно співпрацюємо з колегами з інших країн світу, виступаємо амбасадорами галузі на міжнародних подіях», — ділиться Марія Богатікова, Head of PR агенції.

Так почалася історія нової айдентики «ВАРТО». 

Щоб знайти найкраще поєднання традиційної української символіки та сучасного дизайну, команда агенції провела масштабне дослідження мотивів у народному мистецтві, зокрема вишивці. Новий фірмовий знак «ВАРТО» поєднує у собі чотири архаїчні символи — ромб, коло, квадрат, трикутник — які часто зустрічаються в українському традиційному мистецтві.

Поєднання цих чотирьох символів у логотипі відсилає до робочого підходу команди агенції: ефективні інструменти маркетингу та PR, впроваджені з високою залученістю та експертизою агенції, що вирішують бізнес-задачі клієнта. 

Нову колірну палітру також добирали, надихаючись зразками традиційного мистецтва — вишивкою, гончарством, килимарством. Назви відтінків відсилають до самобутніх українських слів. 

Впровадження нової айдентики команда починає з соціальних мереж агенції. Згодом оновленого візуального вигляду набудуть всі канали комунікації «ВАРТО». 

478
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно