Практичний посібник зі смолтоку: про що говорити з іноземними колегами

Ми знаємо, як це буває: підключається до дзвінка колега з іншої країни, питає тебе How are you?, а окрім I’m fine ти більше нічого не можеш згадати!

Epic fail? Чи facepalm? Ні! Ти просто не володієш базовими фразами для смолтоку з колегами, тому трапляються подібні ситуації.

Але ми ж школа англійської, тож наше покликання - навчити тебе не просто граматиці, а вільному спілкуванню в роботі та поза її межами. Саме тому підготували для тебе шпаргалки із базовими фразами та їх замінами. Зберігай та користуйся when possible.

Отже, як запитати про справи та як відповісти, щоб звучати небанально та цікаво.

А як щодо подяки? Давай вивчимо ще щось додатково, окрім Thank you.

Чудово! Перекинутися з колегою парою фраз під час coffee брейку тобі точно вдасться. Тож давай перейдемо до наступного етапу - вираження згоди та незгоди щодо ідеї/теми тощо. 

Дуже часто студенти Solid English School розпитують, чим замінити таку популярну фразу I don’t know. Запам’ятовуй варіації, які звучатимуть більш професійно. 

Завершуючи невимушений діалог з колегою, завжди хочеться сказати декілька логічних фраз або дати пораду.

Для урізноманітнення свого спілкування, завжди рекомендуємо додавати ідіоми або фразові дієслова. Ці сталі вирази дуже люблять нейтиви, тож їх використання допоможе налагодити дружні стосунки та зробити розмову цікавою. 

Це лише базові фрази, які допоможуть тобі розтопити лід у комунікації з колегами. Та все ж для впевненого спілкування та вільного володіння англійською, ми радимо постійно практикуватися. 

У розмовному клубі від Solid English School “Поспікаємо Club” вчимо не лише смолтоку з колегами та друзями, але й постійно практикуємо актуальну лексику в контексті ІТ чи бізнес-галузі. Приєднуйся, щоб розвивати свої speaking skills!

1054