Як подолати хвилювання перед співбесідою

Співбесіди — це невіддільний етап пошуку роботи, і відчувати хвилювання перед ними цілком нормально. Ми зібрали декілька порад, які допоможуть опанувати себе та пройти співбесіду впевненіше!

Підготуйтеся

Одна з головних причин хвилювання перед співбесідою — це страх перед невідомим. Звісно, ми не можемо передбачити всі запитання, які нам поставлять, але ретельна підготовка до найпоширеніших — значно зменшить тривогу. Крім того, можна зробити замітки, щоб не впустити важливе, про що хочеться розповісти в межах зустрічі.

Проведіть дослідження

Стрес, пов'язаний зі співбесідою, зокрема виникає через незнання, на що очікувати. Щоб мати більше шансів тримати хвилювання під контролем, підготуйтесь! Наприклад, краще дослідіть потенційного працедавця.

Дізнайтеся, з ким ви зустрічаєтеся

Визначення кількості людей, яких ви, можливо, побачите, і їхніх ролей також може допомогти відпустити напругу. Наприклад, запитайте, чи це буде особиста зустріч, чи з командою.

Раціоналізуйте свої страхи

Зазвичай, не сама ситуація викликає у нас тривогу, а її сприйняття. Спробуйте визначити, що саме викликає хвилювання (наприклад, думка «У мене недостатньо досвіду для цієї посади»), і дати відповідь («У мене є цінний досвід роботи»). Нагадайте собі, що вас би не запросили на співбесіду, якби компанія не розглядала вас на цю посаду.

І на завершення

Дихайте глибоко і повільно, й пам'ятайте, що співбесіда це розмова, а не допит! В межах зустрічі компанія прагне зрозуміти, чи підходите ви для цієї посади, але це також ваша можливість з'ясувати, чи відгукується вам ця посада та компанія.


Читайте наступний матеріал «Як потрапити на роботу в MacPaw: інтерв’ю з Наталкою Гень, спеціалісткою з залучення талантів в компанії».


Джерела: Indeed, PT


Зберігайте поради та переглядайте актуальні пропозиції роботи з дизайну, креативу, маркетингу та менеджменту у розділі «Вакансії» на CASES.

🔗 А ще обов'язково завітайте на канал CASES Jobs. Там ви можете не лише стежити за новими вакансіями з платформи, але й читати корисні дописи про кар'єру.

1323