10 CRM систем для бізнесу в різних нішах

CRM система — це автоматизовані процеси, зручний запис клієнтів, відстеження лідів та заявок, статусів, показників маркетингу та продажів. Українські бізнеси часто бояться CRM, як вогню. Спробували і не вийшло, CRM не зручна... Але насправді треба лише правильно обрати відповідний для вашої сфери варіант.

Зібрали 10 прикладів для різних ніш і без російських власників, обирайте для себе з переліку або з іще десятків інших систем.

Приклади CRM для різноманітних сфер бізнесу від медицини до HoReCa

Автоматизація завдяки CRM системі допомагає бізнесу рости. Налаштований сервіс оплати і збору даних про клієнта підтримає менеджерів під час шквалу замовлень, допоможе розробити систему лояльності та приймати рішення у бізнесі на основі реальних цифр, а не припущень.

10 прикладів CRM систем: безкоштовних і платних з різними тарифами

1. NetHunt

CRM з воронкою продажів, контролем ефективності працівників, базою даних, інтеграціями з популярними месенджерами. Ви можете відстежити усі дзвінки та зустрічі.

Ціна: від 8 до 32 € / на місяць, пробний період 2 тижні.

2. SendPulse

Узагалі-то, це сервіс для розсилки. Але SendPulse має просту, вбудовану CRM з підключенням до сайту, календаря, чат-ботів.

Ціна: безкоштовно.

3. KeyCRM

Відстежуйте ліди, повідомлення в різних месенджерах, статуси замовлень та аналітику з українською CRM системою.

Ціна: $19 / на місяць, тестовий період 30 днів.

4. EasyWeek

Чудовий вибір для сфери б'юті та медицини, шкіл, спортзалів та інших бізнесів, де потрібен онлайн-запис. З цією CRM ви зможете внести записи в календар автоматично, зберегти історію замовлень та оплат.

Ціна: безкоштовно з обмеженою кількістю учасників.

5. SalesDrive

Підійде для інтернет-магазинів, продажу товарів. Є інтеграції з сервісами доставки, РРО. CRM має функції складського обліку та підрахунку фінансів.

Ціна: залежить від кількості користувачів, від 615 до 5080 грн/місяць, тестовий період 2 тижні.

6. IMA

CRM для ніші продажу автомобілів з базою клієнтів і самого транспорту. В системі можна відслідкувати процес купівлі, перевірки, тест-драйву авто.

7. ASARI

CRM система для ніші забудовників та агенств нерухомості. Поєднана з порталами нерухомості, можна створити бази даних об'єктів.

Ціна: від 490 до 1 200 грн.

8. Poster

Підійде для ресторанного бізнесу, має онлайн-касу, ПРРО, офлайн-доступ (важливо під час відключень світла).

Ціна: від 360 до 1620 грн/місяць, 15 днів пробного періоду.

9. CleverBox

Ще одна CRM для сфери послуг: салонів краси, медичних центрів, спортзалів. Має запис онлайн, журнал відвідуваності, картки клієнтів, систему лояльності.

Ціна:  36-71$ / на місяць, тестовий період 7 днів.

10. Sales Creatio

Українська CRM система з управлінням документами, фіксацією лідів і клієнтів, реєстром договорів і продуктів.

Ціна: від 800 до 1 650 грн/місяць.

Основні показники, які треба відстежувати будь-якому бізнесу в CRM

Marketing Office — амбасадори системного бізнесу. Навіть "маленький" ФОП 3 групи з кількома проектами має відстежувати KPI та клієнтів. Інакше росту бізнесу, масштабування і нових вершин не буде. Або ж доведеться повернутися до цього питання через 2-5 років, коли бізнес зайде в тупик.


ТОП показників для збору в CRM:

  • LTV прибуток (Customer Lifetime Value): скільки прибутку приносить конкретний клієнт за період взаємодії з компанією.
  • Цінність клієнта.
  • Маркетингові джерела: сайт, реклама, соціальні мережі.
  • Ріст кількості замовлень.
  • Кількісні показники.
  • Конверсія з ліда в клієнта.

Як виглядає моніторинг показників у CRM Marketing Office:

У Marketing Office CRM для бізнесу — один із важливих інструментів маркетингу. Завдяки навіть безкоштовній, простій CRM налаштування процесів стає простішим і якіснішим. Ви можете делегувати, легко відстежувати статистику й отримаєте компас для усього бізнесу. А якщо ви делегувати готові просто зараз, заповнюйте заявку на сайті Маркетинг Офіс.

2457