10 сайтів для самостійного вивчення англійської мови

У час, коли в інтернеті можна дізнатися будь-яку інформацію, знайти роботу, отримати державні послуги та загалом вирішити великий спектр питань, дедалі більшої ваги набирає самоосвіта. Те, як ви вчитеся самостійно, які платформи обираєте та скільки часу приділяєте навчанню, визначає успішність на роботі, в університеті чи навіть на курсах англійської.

Отож, як на додаток до занять із викладачем самостійно підіймати рівень мови? Прослуховування подкастів, перегляд фільмів в оригіналі, читання новин — все це ефективні методи. Як і відпрацювання навичок на спеціальних сайтах.

Саме такий перелік можна знайти у цьому матеріалі. Це підбірка найбільш корисних сайтів для вивчення англійської мови, де поєднуються вправи на Writing, Speaking, Reading та Listening. Зберігайте список!

Сайти для вивчення загальної англійської

British Council Learn English — це платформа авторитетної англійської організації, де мову можна вивчати на будь-якому рівні за будь-яким алгоритмом.

Наприклад, ви обираєте конкретну навичку, над якою потрібно попрацювати, далі визначаєте потрібний рівень і обираєте тему.

Окремо можна займатися вправами з граматики: до прикладу, обираєте рівень B1-B2, далі тему Conditionals: third and mixed, читаєте правила, а наприкінці перевіряєте знання на короткому тесті.

Так само окремо можна працювати над словниковим запасом: навчальні матеріали поділені за рівнями, а також за темами, наприкінці яких є вправи.

Ще одна відома британська платформа — BBC Learning English. Вона також інтерактивна і пропонує навчальні статті, відео, пояснення та приклади різних правил, подкасти та інші інструменти для вивчення англійської.

Наприклад, ви можете:

  • вивчати слова або сталі вирази через короткі подкасти;
  • вчитися говорити, як native speakers, через комплекс текстів, вправ та завдань;
  • проходити цілі курси для вдосконалення рівня;
  • робити вправи на засвоєння лексики та граматики;
  • вчити бізнес-англійську;
  • слухати різноманітні подкасти.

Якщо ж вас цікавить вивчення American English, у такому випадку підійде сайт Voice of America Learning English. На платформі аналогічно доступні всі формати навчальних матеріалів та завдань, як і на сайтах вище, однак є кілька особливих. Зокрема:

  • серія статей про історію США, де є тести для перевірки та кращого засвоєння інформації;
  • новини для різних рівнів, у кінці яких наведені списки ключових слів із текстів та їхні тлумачення;
  • лексика та сталі вирази із відомих фільмів, значення яких пояснюють у коротких відео.

Загалом матеріали подаються тут таким чином, аби людина, вивчаючи англійську, отримувала знання ще й з інших тем, зокрема історії, життя у США, мистецтва, культури, науки та технологій.

Тестування і тематичні сайти

Окрім сайтів, де можна вчити все й одразу, є спеціалізовані ресурси, де можна відпрацьовувати конкретну навичку, тему або формат вправ.

Один з таких — Learn English Feel Good. Тут немає навчальних матеріалів, проте є різноформатні тести для перевірки граматики, лексики, читання та аудіювання. Більшість із них поділені ще й за темами.

Те ж саме можна робити на сайті Cambridge. Функціонал такий, що користувач обирає навичку, яка його цікавить, рівень англійської та бажану тривалість тесту, після чого сайт пропонує активності відповідно до виставлених фільтрів.

Також корисним може бути сайт Test-English, де є трохи навчальних матеріалів та пояснень, які, однак, прикріплені до тестів на всі можливі навички та рівні англійської. До прикладу, ви хочете досконало вивчити роль та форми дієслова to be, тож обираєте розділ Grammar, у якому переходите за рівнем Intermediate та натискаєте на тест із відповідною темою.

Також порадимо ще кілька сайтів для розвитку конкретних мовних навичок:

  • Open culture — тут за допомогою аудіокнижок розвивайте вміння розпізнавати англійську на слух, а також розуміти великі обсяги інформації. Крім того, можна й почитати, адже до аудіоформату додається і текстова версія книжки, і загалом є окремий розділ з електронними книгами;
  • News in levels — це сайт для Reading, який особливо підходить тим, хто любить новини. Те, про що говорять у всьому світі, пишеться у трьох варіантах: для найпростішого, середнього та просунутого рівнів англійської. Крім того, одразу з новиною можна її послухати та переглянути сюжет відомих світових медіа;
  • Vocabulary.com — платформа для вивчення нових слів. Перевага у тому, що до лексики немає перекладу, а лише тлумачення англійською, і для того, аби проходити тести, потрібно розуміти не лише значення, а знати синоніми, розуміти контексти.

Наостанок зберігайте посилання на сайт для навчання через відеоформат — engVid. Тут можна відпрацьовувати всі навички, вчити граматику, сталі вирази, правила для різних мовних ситуацій та загалом охоплювати багато різних тем для всіх рівнів.

Ключова відмінність платформи — це відеоформат, в якому власне і пояснюють обрані теми викладачі. Відео можна знайти й на YouTube, однак на сайті легко встановлювати певні фільтри, за якими пропонуватимуться потрібні вам записи.

Крім того, ви завжди можете користуватися сайтом Grade, у блогах якого розглядаються і граматика, і лексика, і поради для вивчення англійської, і багато інших корисних матеріалів.

Обирайте те, що підходить вам, та розвивайте англійську до найвищих рівнів! 

2
4246