10 українських медичних Тік-Ток акаунтів, які варто подивитись

Хоча не всім медикам підходить роль танцівника чи комедіанта перед камерою, багато хто з них вдало поєднує ці ролі. Медсестри, лікарі, лаборанти та інші фахівці створюють відео, які зацікавлюють як пацієнтів, так і професійну медичну спільноту. В цьому огляді 10 українських медичних TikTok акаунтів, які варто подивитись. 

DALEE 3 в ChatGpt медичні бренди у Тік-Ток

Минулого року, в надії зібрати мільйони переглядів я зареєструвала акаунт в Тік-Ток для свого кота. Після 5 відео, які набирали не більше, як дві тисячі в сумі я похоронила цю ідею і змирилась, що в Тік-Ток можу бути лише спостерігачем. Тому сміливо можу говорити, що цей огляд від "диванного експерта". 

Серед медичних компаній найбільше уподобань і переглядів в Тік-Ток мають акаунти аптек: АНЦ 4.8 млн уподобань, Подорожник 6,3 млн, Аптека Бажаємо Здоров’я 566.2 тис, Аптека Доброго Дня 35.6 тис. Вони мають спільні риси у своєму підході до створення контенту: головними героями відео є фармацевти, які в доступній формі відповідають на питання клієнтів, або дають поради. А також більшість відео зняті у стилі відеоблогів, що сприяє більшій зацікавленості та переглядам.

@apteka_anc

Звертайтесь до кваліфікованих спеціалістів ❤️ та не займайтесь самолікуванням 🤔 #анц #корисніпоради #самолікування #аптека

♬ оригінальний звук - Аптека АНЦ
@bazhayemo.zdorovya

У нього 37,3 готовий викликати швидку і реанімацію😅 #аптека #бажаємоздоровя #температура #чоловікхворіє

♬ Chill Vibes - Tollan Kim

Щоб стати вірусним в Тік-ток достатньо одного креативного відео. Це підтверджує Тік-Ток акаунт лабораторії Ескулаб. Жартівливе відео про РНК і ДНК набрало понад 300 тис переглядів. Загалом лабораторія Ескулаб багато жартує про: здоров'я, медицину, неочевидні особливості нашого організму, пропущені через хвороби важливі події в житті, а також побутові жарти.

А ось Одеська лабораторія Смартлаб показала у відео аналіз, якого бояться всі чоловіки 😀. Загалом у їх Тік-ток акаунті багато відео пов'язаних з роботою медсестер, розіграші, знижки на дослідження, жарти про колег. 

@smartlab_ukraine

Піклуйтесь про своє здоров‘я в Смартлаб❤️ Деталі: 0 800 750 070 – дзвінки безкоштовні 0 733 750 070 – дзвінки за тарифом Вашого оператора #чоловічездоровя #мазок #здоровя #смартлаб #лікар #лікарня #аналізи #медбрат

♬ оригинальный звук - Smartlab

Добробут у своєму Тік-Ток показує приміщення клініки та прийомні кабінети, знайомить з лікарями, а також розвінчує поширені медичні міфи і ділиться кумедними історіями про пацієнтів. Особливо популярним стало відео, яке демонструє почерк лікарів — воно набрало понад 300 тисяч переглядів. 

Також знайомить з лікарями київська клініка Uclinic. Крім того, лікарі у відео розвіють страхи пацієнтів, показують операції, а також дають рекомендації, що робити у нестандартних ситуаціях. Для прикладу відео з порадами психолога про те, що не можна говорити дітям зібрало більше 1.2 мільйона переглядів. 

Окрім брендів і українські лікарі активно використовують TikTok, про що свідчать численні хештеги, пов’язані з різними медичними спеціальностями, такими як #трихолог, #уролог, #кардіолог, #гінеколог, тощо. 

Для прикладу лікар гінеколог @doc_gynecolog розповідає цікаві факти про свою роботу і відповідає на популярні питання, розвіює міфи. Відео знайомство набрало понад 318 тис переглядів. 

@doc_gynecolog

Для запису на прийом - пиши мені в особисті «я на консультацію» Ми разом вирішимо твою проблему 🙏 #гінекологкиїв #гинеколог #акушергинеколог #гінекологічнийогляд #лікаргінеколог #впл #паптест #узд

♬ оригінальний звук - Doc_gynecolog_

Лікар-інтерн з Одеси @dr.natalipediatr публікує жартівливий контент на тему вступу в медичний, смішні історії пов'язані з пацієнтами, а також розвіює популярні міфи про лікування. Наприклад відео про те що температуру 38,5 можна не збивати набрало понад 90 тис переглядів, а відео про не вірні призначення лікарських препаратів  — 512 тис переглядів.

Дуже шкода, що цей блог я вирішила обмежити заголовком 10, адже маю ще стільки ж блогів лікарів (фізіотерапевт, офтальмолог, трихолог, хірург, уролог, проктолог, дерматолог, кардіолог) і кілька клінік (Шпиталь Шептицького, Медичний центр R+), фарма компанія Біофарма, які теж варті уваги. Проте краще підведу підсумки. 

TikTok у 2024 році — це потужний інструмент маркетингової стратегії, який не слід ігнорувати. Підхід "опублікував і забув" тут не працює, адже для ефективності потрібна постійна взаємодія та свіжий контент. Медичний контент у TikTok може не тільки зацікавити, але й стати вірусним, якщо правильно підійти до його створення.

Як на мене, щоб досягти успіху в TikTok, дуже важливо створювати контент, який буде одночасно інформативним і розважальним. Крім того, важливо взаємодіяти з аудиторією, відповідати на коментарі та повідомлення, провокувати дискусії й просити глядачів поділитись своєю думкою.

1498