3 основні компетенції менеджера в диджитал агенції

«Пссс! Хлопець, акаунт-менеджер цікавить? У мене є досвід, я буду найкращим менеджером твоїх проєктів! Повір, мене клієнти люблять». Впевнений, щось подібне ви вже чули)

Взяти людину з підвішеним язиком і хай навіть із непоганим послужним списком – цього мало, щоб клієнти агенції були задоволені сервісом. Хоча, безумовно, у кожному бізнесі свій підхід. Тому в цій статті я говоритиму про підхід у New Strategies Group та мої особисті погляди на те, яким має бути акаунт-менеджер нашого часу.

Насамперед менеджер-проєктів, що поважає себе і свого роботодавця, має не брехати в резюме, тому що на практиці все виявиться. Це є основою.

Тепер же про три головні компетенції.

1. Проджект-менеджмент

Найважливіша складова спеціаліста: знання допоміжних інструментів; систематичність процесів, побудова відповідних таймінгів, дотримання редлайнів/дедлайнів; чітка та ділова постановка завдання, контроль виконання на кожному етапі робіт, фіксація актуальних статусів; дотримання корпоративних правил, використовування внутрішніх шаблонів документів.

2. Акаунтинг

Фінансово-юридична грамотність: знання первинної документації, документообіг; розуміння оподаткування; вміння користуватися Excel (як мінімум, щоб скласти бюджет); ринкове ціноутворення та рейти компанії, формування маржинальності проєктів; контроль коштів (прихід/витрати), фінансова звітність.

3. Клаєнт-сервіс

Ключ та «міст» між вашими навичками та вмінням зробити клієнта щасливим. При цьому ще й принести прибуток роботодавцю: вміння уважно слухати; ввічлива та не «порожня» комунікація, недопущення конфліктів; ініціативність (якщо тільки не в мінус агенції), робити більше, ніж від тебе чекають; контроль емоцій; завжди експертна аргументація; мотивація проєктної команди, поважна та компетентна внутрішня комунікація.

Якщо ви все це вмієте - ви цінний співробітник, пишайтеся собою. Якщо ні, і ви при цьому чесно зізналися - це вже крок! Наступний – не сидіть на місці, розвивайтеся, робіть себе краще та дорожче ;-) Любіть своїх клієнтів, переживайте за свої проєкти!


Ігор Рудяк

Client Service Director & Partner of New Strategies Group

2431