4 тенденції у TikTok, які надихатимуть вашу контенту стратегію

Здобувши репутацію веселої та невимушеної соціальної медіаплатформи з усіма тими божевільними трендами TikTok, вона завоювала велике значення серед покоління Z та молодшої аудиторії тисячоліть. Але дивно, що навіть бренди полюбили цю платформу з тієї ж причини.

Проте «висока рентабельність інвестицій» не означає «легка». Тенденції TikTok блискавично входять і виходять із моди, подібно до тенденцій у світі моди. Тому йти в ногу з останніми тенденціями TikTok стає дуже важливим.

Тенденції TikTok — це найпростіший спосіб підвищити довіру до вашого бренду, оскільки вони допомагають розширити аудиторію та випередити конкурентів.

4 тенденції у TikTok, які надихатимуть вашу контенту стратегію

Ми склали список із 4 найкращих трендів TikTok у 2024 році, щоб допомогти вашому бренду зайняти місце в ніші та створити свою спільноту.

1. Stitch і TikTok Duet

Stitch та TikTok Duet — це функції, які TikTok розробив, щоб допомогти користувачам отримати більшу залученість.

Функцію Stitch дозволяє адаптовувати свій чи чужий контент, вирізати та інтегрувати кадри з іншого відео у своє безпосередньо в застосунку.

TikTok Duet — це весела функція, яка дозволяє знімати відео разом з іншими користувачами. Ви можете розмістити своє відео поряд з оригінальним під час одночасного відтворення обох; однак це можливо, лише якщо в оригінальному обліковому записі увімкнено Duets.

Функції Stitch і Duet можуть підвищити впізнаваність бренду компанії до дуже високого рівня, таким чином помістивши їх серед найпопулярніших і вічнозелених трендів TikTok.

Використання функції «Duets — це чудова можливість створювати унікальний контент у співпраці з творцями на всій платформі. «Дуети» було додано як функцію в TikTok наприкінці 2020 року, і не дивно, що така творча, захоплююча та спільна функція, як ця, продовжує бути трендом у 2024 році.

2. Соціально важливі теми та освітній контент

Це може бути важко зробити добре. Однак у TikTok завжди є справжня потреба в такому контенті.

Потрібна велика сміливість, щоби поділитися важкими історіями, і люди, які це роблять, почуватимуться менш самотніми, ділячись своїми. Такі відео часто викликають надзвичайно позитивні та обнадійливі відгуки.

Відео про психічне здоров’я, сприйняття тіла тощо можуть допомогти налагодити зв’язок із вашою спільнотою, оскільки люди хочуть, щоб творці були справжніми, ділячись своїми злетами та недоліками.

Це можна вважати скоріше соціальним рухом, а не тенденцією. У будь-якому випадку це добре.

Однак ви повинні залишатися вірними своєму бренду та цінностям, оскільки люди можуть легко помітити неавтентичність, що може негативно вплинути на ваш бренд.

Тенденція #LearnOnTikTok охоплює всі типи навчання, від конкретних навичок до життєвих уроків, що доводить, що TikTok — це не лише розважальна платформа, але й дозволяє пізнавати світ.

Користувачі в Україні найбільше віддають перевагу автентичності та реалізму в контенті, який відображає їхнє повсякденне життя, відверті розмови про проблеми у форматі інтерв’ю та челенджів.

Прикладом такої освітньої кампанії є кейс інфлюенс-маркетингу для ГО Твій лікар

3. Лайфстайл та поради

Відео з практичними порадами з різних сфер приваблюють увагу аудиторії. А в комбінації, коли це порада від обличчя бренду — чи то від інфлюенсера, який на постійній основі веде ваш акаунт, чи то безпосередньо від засновників, команди — одразу створює впізнаваний та віральний ефект.

Створення відео в стилі «за кадром» робить ваш бренд більш привабливим для користувачів TikTok.

Сюди ж можна додати відео в стилі «за лаштунками».

Таке відео може надати вашому бренду додатковий вимір, ідеально підходять для навчання і викликають у глядачів відчуття, що вони отримують щось ексклюзивне.

Прикладом такого залучення аудиторії через лайфстайл є жизові відео від Shark Taxi

@shark.taxi

Траплялися такі таксисти? 🥰 #таксі

♬ оригинальный звук - SHARK TAXI

Компанія ACER комунікує у стилі порад:

4. Мінісеріали та сторітелінг

TikTok полегшив спілкування з однодумцями, які поділяють ваші інтереси та пристрасті. Люди з різних демографічних груп можуть об’єднуватися через ніші інтересів і створювати свої субкультури, які є важливими місцями для самовираження.

Серіальність відео створює такі спільноти навколо вашого бренду, так само як серіали створюють фандом.

UGC-контент збирає навколо себе ком’юніті, росте за рахунок тематичних хештегів та підвищення довіри тих, хто ще не знайомий із брендом.

KISMIA вплів сторітелінг і формат фандомного контент прямо у свої ролики, які отримують шалену популярність і підтримку

Кожен бренд хоче, щоб його контент був помічений і навіть став вірусним. Однак, щоб досягти цього, потрібно багато працювати.

Ось кілька порад, щоби бути в курсі тенденцій TikTok:

Використовуйте сторінку Discover: сторінка Discover TikTok — це чудове місце, щоб дізнатися, які хештеги та теми зараз популярні. Прокрутіть і досліджуйте популярні звуки, ефекти та хештеги, оскільки вони вказують на те, що зараз актуально.

Використовуйте відфільтрований пошук: використовуйте функцію відфільтрованого пошуку для пошуку відео за популярністю. Ви можете фільтрувати за датою, кількістю лайків і відповідністю вашій ніші.

Не відставати від відповідних впливових людей: залишайтеся на зв’язку з впливовими людьми у своїй галузі чи галузі. Інфлюенсери, як правило, швидко сприймають нові тенденції завдяки великій команді, яка постійно їх оновлює.

Слідкуйте за правильними хештегами: звертайте увагу на популярні хештеги, як-от #TrendAlert, щоб дізнатися про популярні чи майбутні тенденції на TikTok.

1049