5 причин, чому 3D-дизайн потрібен онлайн-бізнесу

У власника бізнесу є продукт, яким він чи вона пишається і є онлайн-платформа, щоб продавати його. Здається, а що ще потрібно для прибуткового бізнесу? В цьому є частина правди, але лише частина. Після спалаху Covid-19 у 2020 році, люди зробили різкий поворот в бік онлайн-купування, яке зараз перетворилося на щось середнє між звичкою та опцією за замовчуванням.

Але ось тут ми й натрапляємо на підводний камінь онлайн-бізнесу.

Поки електронна комерція стрімко зростає й не збирається здавати назад, безжальна конкуренція теж чатує. Зараз у світі є приблизно від 12 до 24 мільйонів онлайн-магазинів.

Більше недостатньо просто створити диджитал-платформу для продажу товарів. Настав час переходити на новий рівень розвитку й вкладати ресурси у вау-фактор, який допоможе приваблювати потенційних клієнтів.

Як саме це можна зробити? Ми з радістю розповімо.

3D-дизайн є одним з потужних рішень. Це інструмент, з яким відчиняються двері можливостей — від привабливого 3D-логотипу, який вітатиме користувачів на головній сторінці сайту до презентації продукту у всій його красі.

За допомогою 3D можна створювати фотореалістичні зображення з оглядом на 360 градусів. Покупець може роздивитися у всіх деталях сам продукт, його колір, принт чи текстуру. Разом це поєднується в інтерактивний користувацький досвід, який мотивує взаємодіяти з річчю і навіть її купити.

Влаштовуйтеся зручніше й дізнайтеся, як ця технологія може змінити бізнес на краще.

Приковує увагу до продукту.

3D-моделювання, як частина онлайн-магазину, допомагає бути на крок попереду конкурентів. Аудиторія може вже звикнути до традиційних 2D-зображень товарів, а тут є шанс запропонувати свіжий, як ковток повітря підхід, який зосередить увагу клієнтів на бренді та його продукті.

3D-дизайн відкриває новий рівень можливостей для презентації товару за правилом: «Не розповідай, а показуй»

Андрій Гадай, Head of Design

Не боїться змін.

Фото- та відеозйомка фізичного продукту — це кропіткий процес, який вимагає бездоганного освітлення, ракурсу з подальшими корекцією кольору або ретушшю. Та раптом власник бізнесу оновить свій продукт чи просто внесе деякі зміни? Є шанси, що доведеться проходити все це заново.

Натомість 3D-візуалізація є більш гнучкою до різних модифікацій.

Уявімо, потрібно змістити джерело світла на 3D-зображенні. Жодних проблем — дизайнер зможе все підлаштувати за побажанням замовника . Що стосується фото, то тут не все так просто. Доведеться перезнімати продукт, щоб вловити природне освітлення або ж звернутися до фотошопу. Та тут теж є нюанс — немає гарантії, що вдасться досягти бажаної реалістичності.

Підвищує рівень залученості та утримання покупців.

3D-дизайн створює такий користувацький досвід, який занурює клієнтів у продукт. Замість лише статичних двовимірних зображень чи звичайного тексту, аудиторію підхоплює хвиля інтерактивності, з якої вона не захоче сходити. Так, наприклад, користувачі можуть обертати, збільшувати чи зменшувати зображення продукту або ж погратися з його кольором, фактурою, розміром тощо. Це персоналізація нового рівня, яка оживляє сайт і може підвищити залученість клієнта на 66 відсотків.

Ми бачимо світ у 3D, а інтернет досі пропонує нам плоскі зображення. Тому коли переглядаємо сайт і наше око вловлює тривимірний візуал з гарною текстурою та максимально наближеним до природного освітленням — це автоматично приковує нашу увагу.

Кирило Лопушинський, 3D Artist

Мінімізує повернення товару.

Ви напевно погодитеся, що купуючи онлайн, люди до певної міри, наче грають у лотерею, що вони отримають при доставленні. Покупці не можуть уявити на всі 100 відсотків розмір речі чи її вигляд у конкретному середовищі. А що вони роблять, коли замовлення не відповідає їхнім очікуванням? Повертають його.

3D допомагає вирішити цей виклик, потенційно знижуючи повернення на 35 відсотків. Завдяки тривимірній візуалізації, користувачі відчувають більший контроль, коли купують онлайн, бо можуть роздивитися продукт з усіх боків.

Мотивує клієнтів натиснути заповітну кнопку «Замовити».

3D-дизайн є також потужним інструментом, аби донести через екран ґаджета суть фізичного продукту настільки близько до реальності, наскільки 2D-зображення не здатні на це. Останні є чудовим і звичним вибором, але з 3D-моделюванням ми поєднуємо магію диджиталу та фізичний світ. Клієнти можуть відчути продукт, уявити, як ним користуються, а тому бути рішучішими до купівлі.

Завдяки більшій впевненості щодо речі та її цінності, яку 3D допомагає донести покупцям, продажі можуть зрости до 40 відсотків.

Ось так. Тож який висновок можна зробити з цієї публікації, окрім того, як виграти від переваг 3D? Те, що тривимірний дизайн поки не перетворився на масову тенденцію й не вийшов на дизайнерський конвеєр, а це робить його вигідним для бізнесу.

Адже очікування аудиторії щодо онлайн-купування швидше за все зростатимуть, як і конкуренція. 3D може допомогти встигати за попитом і навіть перевищувати його, а також бути попереду ринкової гонитви та встановити новий стандарт онлайн-взаємодії з клієнтами.

Було корисно? Ти знаєш що робити - поділись контентом з друзями☝️ I підписуйся на наші соцмережі, щоб не пропускати нові фішки наших дизайнерів

Instagram

LinkedIn

Facebook

2622