5 трендів у SMM, які все ще залишаються актуальними у 2024 році

Враховувати тренди в стратегії комунікації – це маст хев для підвищення показників своїх сторінок та активної взаємодії з аудиторією, яка уважно слідкує за змінами в соцмережах.

Крім того, тренди в соціальних мережах є ще одним інструментом, який дозволяє вам бути конкурентоспроможними.

Деякі тренди займають топові місця вже декілька років поспіль. Які саме будуть актуальними в наступному році ми зібрали для вас тут.

Зауважте, що цьогоріч дослідження про медіаспоживання українців показало такий розподіл уваги за соцмережами.

Такі дані дозволяють говорити про актуальність відеоконтенту, доцільності створення телеграм-каналу бренду як інструменту ближчої комунікації з аудиторією. Між Інстаграм та ТікТок розподіл приблизно однаковий, але завдяки створенню різних стратегій бренд може охопити різні сегменти аудиторій і збільшити впізнаваність серед споживачів.

Тренд 1: Працюємо з блогерами

Інфлюенс-маркетинг продовжує набирати обертів. І не дарма, адже саме цей інструмент дозволяє будувати більш автентичні та міцні стосунки бренду з аудиторією. Завдяки партнерству з інфлюенсерами компанії можуть створювати нішеві спільноти з теплої аудиторії блогера.

Інсайт ОМГ 2023: хочеш класну інфлюенс-кампанію — став чітке ТЗ та пиши креативні сценарії, щоб влучно донести меседж аудиторії.

Підтверджено кейсами Донер Маркет та Бащинський. 

Тренд 2: Аудиторія створює контент

Контент, створений користувачами (UGC), є потужним способом зміцнення довіри та взаємодії. Бренди дедалі більше заохочуватимуть своїх підписників створювати унікальний контент, який передає зацікавленість юзерів у продукті й зміцнює їхні соціальні зв'язки.

Креативний кейс вийшов цьогоріч із «Садочок» — більше 13 тисяч листівок було згенеровано в чатботі. Розсилаючи листівки близьким, роблячи репости та дописи про конкурс, аудиторія органічно збільшила кількість згадок про бренд навіть поза межами інстаграм.

Тренд 3: Будуємо ком’юніті

Створення спільнот навколо вашого бренду — це тренд, який набиратиме ще більших обертів. Залучення відданої онлайн-спільноти може сприяти лояльності та довгостроковому успіхові.

Так, уже третій рік поспіль ми створюємо кампанії для Flint. Кожна кампанія має освітню складову, аудиторія звикла бути з брендом, бо завжди відбувається щось цікаве, корисне і з класними призами.

Святкова комунікація до Дня Незалежності — була ще однією кампанією для ком'юніті. Ми використали тренд на соціальну потребу: бути з усіма, навіть із різних міст, вітати своє місто, ділитися знаннями та дізнаватися нове. Отримати автентичні подарунки й лімітовану продукцію — усе це стало можливо завдяки креативній кампанії Flintкривай країну!

Тренд 4: Відеоконтент для мільйонних охоплень

Відеоконтент домінує в соціальних медіа протягом деякого часу, і він буде тільки зростати. У 2024 році очікуємо сплеск відеоконтенту на таких платформах, як TikTok і Instagram Reels. Зазначимо, що на відміну від попередніх років Тікток почав просувати більш довгі відео, а це означає, що ця платформа починає конкурувати за увагу користувачів ютуб. У брендів з'являється можливість створювати цікавий та інформативний контент.

Бренди продовжуватимуть використовувати потужність відео, щоб залучати свою аудиторію та розповідати переконливі історії. Оскільки проміжок уваги скорочується, привабливість короткого відеовмісту незаперечна, що робить його важливим інструментом для захоплення та збереження інтересу глядача.

Як за 1 рилз зібрати мільйонні охоплення — читайте в кейсі для Flirtini. Розписали покроково, як саме створити таке відео — дякуйте й користуйтеся!

Тренд 5: Маркетинг, який не продає, а рекомендує

Трендом стали регулярні пости, персоналізація та фокусування на вигодах, перевагах, можливостях, а не на болях і негативних сценаріях.

Негативу вдосталь, тож зосередьтеся на тому, як підтримати споживачів. Як потурбуватися в прямому сенсі про комфорт, як зовнішній, так і внутрішній!

Ми довели, що навіть у рекламі це можливо! Кейс Spraga став справжньої надихаючою комунікацією, де ми показали як важливо піклуватися про себе, про щоденні ритуали, про відпочинок і про підтримку. Кампанії із соціальною складовою — те, що буде завжди в тренді.

Щасливого та успішного нового рекламного року!

Інтегруйте тренди та кейси у вашу стратегію і все вийде!

2331