5 тригерів у маркетингу, які найчастіше використовують бренди

Тригери — це певні психологічні прийоми, які спонукають споживачів здійснити цільову дію: купити, замовити, подзвонити та ін.

В основі цих прийомів лежать базові емоції, почуття та психологічний стан людини. 

Жадність

Цей тригер спрацьовує на бажанні клієнта заощадити. Для цього використовують різноманітних знижки, акції, що посилюють почуття вигідної пропозиції. 

Дефіцит або дедлайн

Такі фрази як: «Залишилося всього 5 місць!», «Встигни купити!», «Обмежена кількість!» викликають неабиякий ажіотаж серед споживачів. Зазвичай такий дефіцит створюється штучно лише для того, щоб збільшити продажі. 

Вигода

Вона може проявлятися не лише через знижки. Тут йдеться про кешбек, безкоштовні чек-листи, інструкції, корисні подарунки. 

Ексклюзивність

Всі хочуть мати щось унікальне, що таке, чого в інших нема. В такому випадку стануть у пригоді лімітовані серії, ексклюзивні пропозиції та VIP-статуси. 

Авторитет

Треба показати свою значущість. За допомогою нагород, дипломів, що підтверджують експертність. Або за допомогою відомих людей, яких аудиторія вважає авторитетними. 

Отримайте консультацію з грамотного застосування маркетингових інструментів від фахівців Shapoval Agency. Заповніть форму на сайті. 

2428