60% PR-менеджерів використовують платні сервіси для моніторингу згадувань

60,5% українських PR-менеджерів у своїй роботі використовували платні сервіси для відстеження та аналізу згадувань в інформаційному просторі. При цьому половина опитаних також користуються Google (50%), а серед інструментів із можливістю безкоштовного моніторингу лідером залишається Media Monitoring Bot (33%). При цьому відсоток тих, хто взагалі ніяк не відстежує згадування у ЗМІ чи соцмережах збільшився за рік з 10,6% до 13.2%.

Такі дані отримала компанія PointeR Agency в рамках щорічного опитування представників маркетингового співтовариства.

Серед платних моніторингових систем, за даними опитування, лідером став Looqme з результатом 36,8%, на другому місці минулорічний переможець Youscan – 27,6%, третє місце залишилося за Semantrum із показником у 14,5%.

«Системне відслідковування та аналіз згадок у ЗМІ та соцмережах є невідʼємною складовою планування ефективної комунікації будь-якої сучасної компанії, - зазначає співзасновниця PR-агенції PointeR Олеся Стойко. – Тому платні моніторингові системи, що мають широкий та зазвичай адаптивний функціонал, є кращим рішенням цієї задачі на професійному рівні. Також PR-спеціалісти залишаються вірними Google пошуку, але варто розуміти, що повнота результатів не є стовідсотковою».

Кількість спеціалістів, що використовують 3 та більше платних моніторингових складає 7,9%, в той час як 14,5% – послуговуються даними двох платних сервісів, 38,2% відслідковують згадки за допомогою одного інструменту, а решта 39.5% користуються лише безкоштовними моніторинговими системами.

Збір даних з використання сервісів моніторингу традиційно проводиться агенцією PointeR в рамках опитування “Яким медіа найбільше довіряють маркетологи” та охоплює спеціалістів, що відповідають у своїх компаніях за зв’язки із громадськістю.

1556