8 способів використання штучного інтелекту (АІ) в розробці мобільних додатків

Штучний інтелект (AI) надає унікальні можливості, які ще кілька років тому здавалися фантастикою. Алгоритми можуть розпізнавати голос, ідентифікувати людину, виявляти помилки, давати рекомендації, розшифровувати емоції тощо. AI успішно виконує різні монотонні операції та обробляє великі обсяги даних.

Використання ШІ для розробки мобільних додатків виводить цю галузь на новий рівень. Talk to Books відповідає на запитання користувача цитатами з книг. Replika підтримає розмову на теми, які вас цікавлять, а Google AutoDraw перетворює примітивні малюнки на яскраві ілюстрації. Хіба це не дивовижно?

Переваги мобільних додатків на основі штучного інтелекту

Більш безпечні, більш ефективні, більш функціональні... Це короткий опис мобільних додатків, розроблених на основі штучного інтелекту (AI). Компанії, які прагнуть йти в ногу з часом, активно використовують технології штучного інтелекту (ML, DL, NLP). Давайте коротко розглянемо основні переваги мобільних додатків на основі АІ.

  • Ефективна комунікація з користувачем. Алгоритми АІ розпізнають настрої та емоції, дозволяючи запропонувати користувачеві те, що йому потрібно саме зараз.
  • Автоматизація рутинних завдань. Алгоритми працюють з великими обсягами даних ефективніше, швидше і точніше, ніж людина.
  • Високий рівень безпеки. Штучний інтелект приймає рішення про надання доступу до конфіденційних даних після ідентифікації особи власника.

Якщо у двох словах, то штучний інтелект полегшує виконання звичайних завдань, економить час і зменшує фінансові витрати. Мобільні додатки зі штучним інтелектом використовуються в різних сферах бізнесу, освіти, розваг тощо.

8 способів впровадити штучний інтелект у розробку мобільних додатків

Технології штучного інтелекту допомагають розробникам мобільних додатків вдосконалювати свої продукти, розширювати функціональність додатків і покращувати користувацький досвід.

Але це ще не все. Завдяки автоматизації рутинних завдань процес створення або модернізації додатків прискорюється. Вам не доведеться витрачати на це багато часу та ресурсів. Розглянемо на конкретних прикладах, як можна впровадити штучний інтелект у розробку мобільних додатків.

Технологія розпізнавання мови (Natural Language Processing)

Технологія NLP забезпечує розуміння та інтерпретацію людської мови. На основі цієї технології побудовані голосові помічники.

Наприклад, Google Assistant розшифровує мову користувача, готує голосові відповіді, а також може розповісти жарт або розважити. Додаток обробляє голосові команди. Ви можете попросити Google Assistant увімкнути чайник або телевізор, якщо ці пристрої інтегровані в систему.

Інтелектуальні чат-боти

Кілька років тому лише люди могли обробляти вхідні повідомлення від клієнтів. Сьогодні цю роль перебрали на себе чат-боти зі штучним інтелектом. Компанії активно використовують цей інструмент для покращення взаємодії з користувачами та оптимізації робочих процесів.

Чат-боти можуть відповідати на різні запитання і навіть надавати медичні консультації. Інтелектуальні інструменти роблять це миттєво. Клієнти позитивно оцінюють такий рівень обслуговування.

Чому це ще вигідно? Власникам бізнесу не потрібно витрачати багато грошей на утримання служби підтримки або колл-центру. Вони замовляють розробку чат-бота, адже це обходиться набагато дешевше.

Розпізнавання зображень та виявлення об'єктів

Штучний інтелект має доступ до різних баз даних, надзвичайно швидко аналізує інформацію та видає результати з високою точністю. Де ви можете використовувати цю функцію АІ?

  • Ідентифікація особи.
  • Визначення автомобільних номерів.
  • Діагностика захворювань у медичній сфері.
  • Оцінка збитків при настанні страхового випадку.
  • Переформатування рукописного тексту в електронний документ.

Ця технологія штучного інтелекту часто використовується для розробки додатків, пов'язаних з безпекою об'єктів. Наприклад, така програма може швидко і точно ідентифікувати злочинця, який скоїв пограбування.

Механізм рекомендацій та персоналізації

Spotify, Amazon, Netflix та багато інших платформ вже відчули переваги використання цієї технології штучного інтелекту. Більше того, вона допомогла їм заробити мільйони доларів.

У чому суть? Система рекомендацій має простий принцип роботи. Алгоритм аналізує запити, активність та інтереси користувача і підбирає те, що йому подобається. Ви слухаєте улюблену музику, а на основі цього Spotify шукає і пропонує вам схожі треки. А ви дивуєтесь, звідки програма знає ваші вподобання.

Створення контенту

Штучний інтелект зробив ще один крок вперед. Тепер він не тільки аналізує інформацію, а й генерує контент. За допомогою ШІ можна малювати малюнки або писати тексти, перевіряти граматику та орфографію тощо.

Кому будуть корисні ці можливості штучного інтелекту? Перш за все, додатки з функцією генерації контенту можуть використовувати маркетологи, блогери, SMM-менеджери, дизайнери, копірайтери тощо. Так, треба визнати, що АІ-програма не може повністю замінити людину. Але можна бути точно впевненим у її здатності заощадити час і зусилля фахівців.

Цифрові асистенти

Siri, Amazon Alexa або вже згаданий Google Assistant можуть зробити життя користувача більш легким. Вони беруть на себе виконання різних завдань: пошук необхідної інформації в інтернеті, управління технікою в домі.

Цифрові асистенти здатні не тільки приймати і розпізнавати голосові команди, а й видавати їх. Додаток з віртуальним асистентом можна використовувати для управління персоналом у торговому залі. Сьогодні великі компанії використовують таких асистентів і для консультування клієнтів.

Витягування даних

Отримуйте дані про ваших реальних або потенційних клієнтів з будь-якого джерела. Штучний інтелект аналізує банківські чеки, бере інформацію з форм, заповнених клієнтами в інтернеті, використовує соціальні мережі тощо. Якщо у вас є правильні дані про клієнта, ви можете запропонувати йому продукт або послугу, в яких він дійсно зацікавлений.

Предиктивна аналітика

Якісна аналітика необхідна для успішної роботи будь-якого бізнесу. Інструменти штучного інтелекту можуть зробити це простіше. Ви можете передбачити поведінку своїх клієнтів у майбутньому, проаналізувавши їхні минулі дії. AI алгоритми роблять це швидко та ефективно, а головне - видають надійні результати, яким можна довіряти.

Підведемо підсумки

Технології штучного інтелекту значно розширюють можливості розробників мобільних додатків. З їх допомогою можна додавати до своїх продуктів нові унікальні функції, які допоможуть виділитися серед конкурентів. Інтеграція штучного інтелекту - це можливість йти в ногу з часом навіть для малого бізнесу та стартапів.

Зробіть свої програми розумнішими, функціональнішими, більш персоналізованими та зручнішими для користувачів, і ви отримаєте хороший зворотній зв'язок у вигляді збільшення цільової аудиторії та покращення впізнаваності і бренду. Якщо ви ще не використовуєте штучний інтелект у своїх мобільних додатках, сьогодні саме час почати.

Originally published: 8 Popular Uses of AI in Mobile App Development

8204