Автоматичні інструменти для генерації контенту: як отримати текст за допомогою штучного інтелекту

На ранжування сайту дуже впливає наявність якісного контенту. Багато фахівців втрачають безліч зусиль та часу на його створення, але чи доцільно це? У 21 столітті можливо делегувати створення контенту штучному інтелекту.

Команда Serpstat розробила автоматизований набір інструментів для генерації контенту, оснований на машинному навчанні. Розглянемо далі, що можуть робити ці інструменти. 

Який би контент ви не створювали, він має бути добре структурованим, унікальним, актуальним, повним, грамотним та стилістично коректним.

Окрім цього, у тексти важливо додавати актуальні пошукові запити, а також влучно формувати метатеги Title та Description. Завдяки якісному контенту можна досягнути

високих конверсій, збільшення органічного трафіку та видимості сайту у пошукових системах.

Далі розглянемо, як автоматизувати роботу з текстом завдяки інструментам Аналізу контенту Serpstat. У основі цих інструментів найсучасніші алгоритми обробки природної мови GPT-3.

Написання статті можна поділити на такі етапи:

  1. Дослідження теми статті
  2. Підбір ключових слів
  3. Робота над структурою
  4. Створення тексту
  5. Редагування статті
  6. Підбір відповідних мультимедійних елементів
  7. Заповнення метатегів

Аналіз теми для створення контенту

Полегшити та прискорити дослідження певної теми допоможе звіт Serpstat Підбір ключових фраз. В ньому можна обрати варіації аналізованої фрази й знайти такі, якими цікавиться аудиторія. Це ті пошукові запити, за якими ранжуються конкурентні ресурси у топ 100 Google.

Показник частотності говорить про популярність ключа, а складність — про рівень важкості просування запиту в топ 10 Google.

Знайти додаткові ключові слова можна у звіті Схожі фрази. Він містить ключові фрази, що семантично пов'язані з певною темою і ранжуються у топ-20 видачі Google в обраному регіоні. Ці ключі підвищать релевантність тексту, завдяки чому статтю буде легше знайти користувачам. Але варто не зловживати використанням ключових фраз, щоб текст залишався зрозумілим і не був переспамленим.

Ще більше ключових слів є у звіті Пошукові підказки та питання. Такі ключі можна використовувати у якості заголовків та підзаголовків для статті та створення контент-плану.

Використовуйте Пошукові питання, щоб створити блок FAQ до статті зі списком реальних запитань цільової аудиторії.

Як проаналізувати конкурентів

Для глибшого дослідження тематики проаналізуйте контент конкурентів. У звіті Сторінки-лідери знаходиться перелік сторінок, що отримують максимальний трафік за ключовим словом та кількість додаткових пошукових запитів по цій темі.

Щоб зрозуміти, як конкуренти просувають вебсторінки, використовуйте фільтри й переглядайте сторінки потрібного розділу, наприклад, блогу.

Як швидко генерувати контент?

Інструмент Генерація статей

Оберіть найбільш релевантну ключову фразу із зібраних у попередніх звітах та використайте її як заголовок — цього цілком достатньо для автогенерації статті.

Перейдіть у модуль Аналіз контенту — Генерація статей, в ньому вкажіть ваш API-токен з профілю та додайте заголовок.

Розглянемо у якості прикладу створення статті за заголовком «Guitar tabs for beginners». Результат має добру структуру, підзаголовки, розділен на смислові абзаци. Так ви суттєво зекономите час.

Конструктор статті

Ще більш функціональний інструмент для генерації статей з необхідними ключовими фразами. Конструктор допоможе, якщо у вас зібрана семантика для сайту, але нема переліку тем статей. Далі розкажемо покроково, як використовувати конструктор.

1. Додайте зібрані пошукові фрази.

Натисніть кнопку Generate titles — інструмент вам запропонує актуальні варіанти заголовків та тем, які можна використовувати далі у роботі.

2. Переходимо до генерації статті за обраною темою. Для цього вкажіть обраний заголовок у другому вікні сервісу та натисніть Set title and generate outline.

3. На основі отриманого плану згенеруйте текст. В кожний блок можна додати перелік необхідних ключових слів. За необхідністю перефразуйте отриманий результат або згенеруйте статтю заново.

Унікальність тексту

Щоб використовувати інструмент Унікальність тексту, потрібно додати API token з вашого профілю, обрати необхідну мову, додати текст статті та натиснути Calculate.

Ви побачите результат перевірки тексту та перелік вебсторінок, на яких знайдений збіг. Можна перевіряти текстовий контент об’ємом до 10000 символів, створений на різних мовах: англійській, українській, французькій, німецькій, російській тощо.

Рерайт тексту

Цей інструмент дозволяє перефразувати статті з конкурентних ресурсів. Скопіюйте необхідний текст, щоб додати його у відповідне поле в Рерайті тексту. Не забудьте вказати API-токен вашого профілю. Текст буде змінений, та при цьому залишиться осмисленим і збереже початковий зміст. У результаті буде показуватися показник унікальності.

Якщо унікальність тексту буде надто низькою, пошуковик рідше просуватиме його у топ видачі, вважаючи контент менш якісним. Тому варто зберігати унікальність контенту, і при потребі робити рерайт статтей або описів товарів.

Мішок слів

Цей інструмент створено для перевірки рівня заспамленності ключових слів у статті. Після аналізу тексту ви побачите перелік слів та частоту їх використання у статті.

Фрази з найбільшою частотою можна використовувати як теги та категорії для статей блогу, щоб полегшити для користувачів навігацію по сайту.

Вилучення фраз

Після генерації тексту можна перевірити його на відповідність обраній тематиці та узнати ключові фрази, по якім буде можливо його знайти за допомогою інструменту Вилучення фраз.

Налаштуйте аналіз відповідно до ваших потреб, вкажіть такі параметри:

  • кількість слів у ключі;
  • рівень релевантності;
  • вилучення стоп-слів.

Після отримання результату список пошукових запитів можна швидко перевірити у Пакетному аналізі ключових фраз. Так можна отримати інформацію про популярність цих ключових слів у цільової аудиторії, відстежити динаміку показників та актуальність теми.

Опублікуйте статтю та додайте отриманий список ключових фраз до Моніторингу позицій, щоб стежити за ранжуванням нової сторінки у пошуку. Створіть проєкт, додайте перелік ключів та вкажіть цільовий URL сторінки.

До речі, чудова можливість протестувати сервіс саме зараз — у Serpstat проходить Christmas Sale! Отримайте знижку 30% на 12-місячну підписку для всіх тарифних планів! Акція триватиме до 20.12.2022!

Генерація FAQ

Після створення тексту можна доповнити його блоком FAQ за допомогою відповідного інструменту. Генерація FAQ дозволяє підібрати питання під релевантні ключові фрази та генерувати актуальні відповіді. Розберемося, яким чином працює інструмент.

1. Згенеруйте питання. Для генерування вкажіть основну високочастотну ключову фразу, під яку оптимізовано текст. Далі натисніть Generate questions.

Ви побачите такий результат:

2. Згенеруйте відповіді. Для цього натисніть Generate answers, а потім скопіюйте чи завантажте результат у зручному форматі одразу із мікророзміткою schema.org. Після перевірки можна додавати блок с запитаннями та відповідями на ресурс.

Робота над оформленням тексту

Після генерації тексту попрацюйте над його структурою. Є такі стандартні рекомендації щодо структури, доречні для будь-якого типу контенту:

  1. Чітко структурований текст допомагає послідовно розкрити тему, тому обов’язково використовуйте заголовки й підзаголовки.
  2. Такі візуальні елементи як ілюстрації, діаграми та списки привернуть увагу користувачів, полегшать розуміння інформації.
  3. Заклики до дії (Call-to-action) — допомагають спонукати користувачів до бажаних дій, наприклад, коментувати чи лайкнути статтю, поділитися нею в соцмережах, підписатися на email-розсилку тощо.
  4. Єдина стилістика — всі розділи мають бути схожі між собою за стилістикою та змістовому наповненню.

Граматика та правопис

Використовуйте інструмент Аналізу контенту — Перевірка граматики, щоб знайти можливі помилки. Їх необхідно виправляти при створенні любого контенту, щоб не втратити довіру користувачів. Спочатку вкажіть API-токен профілю, потім додайте текст і натисніть Check! Виправлені помилки у тексті будуть позначені кольором.

Оптимізація метатегів Title та Description

Додайте метатеги на сторінку, щоб покращити ранжування сайту за потрібними ключовими фразами. Метатеги також використовуються для формування сніпетів у пошуковій видачі.

Інструменти Генерація Title і Генерація Description допоможуть сформувати релевантні метатеги на основі опису статті. Метатеги генеруються у розділу Аналіз контенту таким чином:

  1. Додайте стислий опис сторінки.
  2. Натисніть Generate.
  3. Отримайте результат у вигляді необхідного метатегу.

Шаблони фраз

Такий інструмент призначений для розв’язання кількох задач:

  • створення фільтрів для інтернет-магазину на основі аналізу ключів у кластері;
  • генерування метатегів та заголовку H1 за допомогою аналізу закономірностей повторів ключових слів;
  • розширення переліку ключових фраз завдяки низькочастотним словам та варіаціям ключів.

Для роботи з інструментом введіть перелік ключових фраз для аналізу.

Далі натисніть Run. У результаті буде основна ключова фраза, статистика її повторів та повний список варіацій:

Так можна підібрати нові варіанти ключових фраз та створити метатеги альтернативним способом.

Висновки

Інструменти Аналізу контенту Serpstat дозволяють значно полегшити роботу з текстовим контентом на кожному етапі. Інструменти будуть у пригоді для кожного фахівця, що працює з текстом та хоче створювати якісний контент для власників вебсайтів, копірайтерів, редакторів, SEO-спеціалістів тощо.

586