Багатогранна професія креатора

Креатор – професія, яка за останні роки набрала популярності. Всі розуміють, що digital-креатор – це той, хто щось створює, але стандартно в агентствах це людина, яка знімає фото- та відеоконтент для брендів. Ми поспілкувалися з Content Creation Department NGN.agency: Діаною Ібрагімовою, Крістіною Марченко та Томою Шулікіною – й дізналися, які види знімання їм ближчі та скільки часу вони витрачають на обробку фотографій. Підсумки цього спілкування – одразу після матеріалу.

Які фотографії тобі найлегше робити? Чому?

Діана: Найлегше мені дається геометрична композиція та створення реквізиту, можу просидіти годинами над цією справою. Такий процес мене завжди захоплює й заспокоює.

Крістіна: Фуд-фотографія і food minimalism. По-перше, їжа – це зрозуміла тема для всіх. Саме гнучкість і простота такого знімання дає мені багато свободи в реалізації ідей. По-друге, мене захоплює процес підготовки їжі до зйомки – фуд-стайлінг. По-третє, це дуже популярний напрямок у комерційному плані. Багато хто навіть не помічає, як часто за день бачить фотографії їжі. При цьому у фуд-фотографії багато нюансів та підводних каменів, але від цього робочий процес тільки цікавіший!

Тома: Найлегше мені вдаються фотографії з людьми. Мені подобається людська енергія та взаємодія з нею під час знімального процесу. До того ж кожна людина приносить свою історію до фотографії, й це робить світлину особливою. Якщо говорити про предметну зйомку, напевно, найважче мені завжди було фотографувати їжу. Особливо якщо потрібно накрити стіл на українській манер: сало, жирне м'ясо, картопля, маринади тощо. Мені більше подобається створювати абстрактні та дивні композиції у мінімалістичному стилі.

Яке твоє ставлення до stop motion?

Діана: Мені це цікаво, й інколи доводиться це робити.

Крістіна: Гарне, як і до будь-якого іншого формату створення візуального контенту. Stop Motion є чимось середнім між фото і відео, що може вигідно показати продукт чи послугу. Мінусами є те, що під час знімання потрібна велика зосередженість і точність у пересуванні об'єктів правильною траєкторією та досить тривалий процес постобробки великої кількості кадрів анімації.

Тома: Нейтральне як до виду зйомки, але сама його робити не полюбляю. Моя нервова система не витримує напруги під час його створення. Якщо випадково зачепити штатив або елемент композиції, потрібно всю роботу розпочати знову, а кадрів до того може бути 50, 100, 200 – цифра може бути будь-якою, а потім ще кожен кадр потрібно відредагувати.

Скільки часу ти витрачаєш на обробку предметного фото?

Діана: Приблизно годину чи дві. На це впливають різні фактори.

Крістіна: Від 15 хвилин до декількох годин. Все залежить від поставлених завдань і вихідних даних – іноді ретуш пачки продукту може займати 80% всього процесу постобробки.

Тома: Зазвичай до 30 хвилин, але буває й довше. Все залежить від стану реквізиту або продукції, яку знімаєш.

Що вибереш: зйомку з людьми чи food-зйомку?

Діана: Звісно, знімання з людьми!

Крістіна: Однозначно фуд-зйомку, мені цікавіше і легше працювати з їстівними «моделями».

Тома: Фешн-зйомку з професійними моделями, або з людьми, які відкриті до знімального процесу.

Яке твоє ставлення до відеоформату?

Діана: Чесно кажучи, я б не дуже б хотіла цим займатись на цей момент. Але в майбутньому розгляну цей варіант.

Крістіна: Створення відеоконтенту – це повноцінна, складна індустрія, що постійно набирає обертів. І хоча особисто я обираю розвиватися в статиці, заперечувати переваги відеоформату перед фото було б нерозумно.

Тома: Позитивне. Останнім часом саме у цьому форматі розвиваюся. Відеоконтент зараз, як ніколи, користується популярністю й дає змогу розкрити історію повніше, ніж одна світлина.

У чому ти вважаєш себе сильнішою?

Діана: У створенні реквізиту та сет-дизайні. Мені завжди було це цікаво.

Крістіна: У фудстайлінгу, створенні левітації, ретуші предметних фотографій і трохи в papercraft.

Тома: У зйомці з людьми. Я вмію допомагати людям розкриватися у кадрі й заряджаюся від цього енергією. Також я маю непогані організаційні здібності й чудово збираю зйомку з нуля без будь-якої допомоги.

Професія креатора багатогранна: можна працювати як з професійними моделями, так і робити предметні фото чи знімати відеоролики. У NGN.agency digital-креатори – це ті, хто може все: від розробки візуальних стратегій до сет-дизайну. Кожен креатор – це особистість, яка у чомусь сильніша, а до певного виду знімання має, до прикладу, більше інтересу. Маючи команду різних особистостей, ви зможете закривати повний цикл контент-продакшену самостійно.

Не бійтеся пробувати й виходити за межі звичайного!

Content Creation Department NGN.agency

3025