Блокчейн, Web3 та Red Dot Award. Дизайнерка Excited розповідає про проєкт Verida

У цей непростий для України час ми волонтеримо, працюємо й представляємо нашу країну на світовій арені, доводячи, що український дизайн гідний світового визнання. В цій статті наша дизайнерка Христя розказує про робочий процес та виклики на проєкті за який ми отримали нашу четверту нагороду Red Dot Award 🔴

Христина Кучма продакт дизайнерка в Excited

Про продукт

Verida — блокчейн мережа зберігання даних. Додаток дозволяє безпечно зберігати медичні записи, паролі та інші персональні дані, продавати та отримувати крипту й вести захищені чати. Verida дає можливість вивести зберігання даних на новий рівень із застосуванням їх у Web3.  Роботу над проєктом наша команда розпочала з нуля, ще у 2019 році, проте сам додаток запустився у 2021-му. Зібравши, seed інвестиції в розмірі три мільйони доларів, продукту вдалось збільшити команду та почати детальну розробку продукту.

Що таке Web3?

Кажуть, якщо ти не можеш пояснити щось простими словами, це свідчить про те, що ти сама не до кінця розумієш про що говориш. В мене так було із Web3.  Проте коли розпочала працювати над Верідою довелось розібратись.

Для розуміння що таке Web3 нам варто трохи повернутись в історію інтернету.

Отже, web3  — це майбутня форма Інтернету, де користувачі стають власниками. Замість того, щоб використовувати безкоштовні програми та платформи, які збирають дані користувачів, як на поточному етапі Web2, користувачі майбутнього етапу Web3 зможуть брати участь у створенні, роботі та управлінні самими протоколами.

Робота над проєктом

В Excited Agency ми часто починаємо нашу роботу з клієнтом  із розробки дизайну маркетингового сайту та згодом переходимо до створення веб-додатку. Цей проєкт не був винятком. Наступним етапом було створення дизайну серії веб сервісів для розробників та цифрового гаманця - Verida Vault (цей проект ще триває). Ключовим викликом стало те, що ринок був уже наповнений рішеннями різних гаманців для криптовалют, проте для керування особистими даними нічого схожого ще не було. Продукт, по суті, не мав аналогів адже це досить нова сфера. Зазвичай, ми в Еxcited перед початком роботи над дизайном аналізуємо існуючих конкурентів продукту проте в даному випадку ми аналізували додатки з дотичним фукнціями. 

Функціонал гаманця

Дані користувача (User Data) - Verida Vault гарантує, що ви володієте та контролюєте своїми особистими даними. Це місце де ви можете безпечно зберігати свої документи такі як: паспорт, водійські права чи ID картки. Також все що стосується вашого здоров’я: аналізи, тести та фізична активність. Ваші сертифікати про навчання, дані про попередні місця праці, фінанси та багато іншого. Кожен документ має свій унікальний блокчейн токен, саме він робить ваш документ захищеним і надає підтвердження його унікальності.

Вхідні (Inbox) - Захищена папка вхідних даних, вбудована в Verida Vault, яка дозволяє безпечно передавати повідомлення та дані іншим користувачам або сервісам, наприклад, ви можете надіслати свої аналізи лікарю чи ваш майбутній роботодавець попросить надіслати рекомендаційний лист, все це дозволяє Verida Vault.

Токени та транзакції (Tokens and Transactions) - Не обійшлось і без криптовалюти. Використовуючи мережу Verida, ви можете отримати винагороду у вигляді Verida Token, виконувати транзакції та керувати криптовалютами на своїх улюблених блокчейнах.

Чат (Сhat) - З часом ми додали чат, де можна мати як приватні переписки так і створювати групові. Єдина відмінність, коли додаєш користувача до чату, крім звичайних способів, як до прикладу, зі списку контактів, за допомогою емейла чи смс є ще - DID адреса.


Вебсайт на Webflow

Одна з послуг, яку ми надаємо, продуктам з якими працюємо -  розробка сайту на платформі Webflow.  Це дозволяє подружити маркетинговий сайт з продуктом й зробити їх гармонійними, адже прикро коли смачний дизайн продукту схований за не дуже вдалим маркетинговим сайтом. Webflow дозволяє дизайнерам легко імплементовувати будь-які дизайн рішення за досить короткий час, а клієнтам надає зручний інструмент для подальшого керування ним.

Коли ми розпочали роботу над сайтом якраз стали трендовими градієнти, тому на основних сторінках, таких як “Home”, “Verida Vault” та “Solutions” ми використали їх. Також клієти досить багато функціоналу пояснююсь через діаграми, які ми теж включили в дизайн, з використанням кольору і тіні. Заклики до дії додали великими блоками з фіолетовим градієнтом, щоб миттєво привертали увагу, як і великі кнопки. В загальному працючи над цим вебсайтом я старалась відійти від стандартних рішень “Landing page” додавши більше кольору, більше візуальних елементів і більше життя у вебсайт 😊. 


Підсумки

На даному етапі співпраця з Veridа продовжується. Ми оновлюємо існуючі продукти адже сфера швидко розвивається, всі зміни повідомляється на сайті,  тож він теж часом потребує оновлення. Окрім того ми допомогаємо Verida маркетинговими матеріалами так як команда часто виступає на конкференціях та активна в соціальних мережах.

Для мене як дизайнерки важливо бачити реальні результати своєї праці, класно спостерігати як ідеї втілюються у життя, продукт розвивається і я радію від того, що стала дотичною до створення чогось інноваційного. Зараз команда Verida успішно продовжує свій розвиток та працює з топовими партнерами: Near, Ethereum, Polkadot, Algorant, Polygon. Тому “не перемикайтесь”, нас чекає ще багато цікавого :)


1
2470