Було відчуття, що я в якійсь грі та переходжу з рівня на рівень — Анна Бутенко, фіналістка CASES: Design Challenge

16 жовтня відбувся CASES: Design Challenge — фінал масштабного конкурсу графічного дизайну. Захід проходив за підтримки генерального партнера Parimatch Ukraine. В межах конкурсу дизайнери мали індивідуально протягом тижня виконати бриф (а саме — створити ключовий образ та серію концептуальних матеріалів з його використанням — цифрові матеріали для соцмереж, брендовану продукцію та фотозони), а фіналісти — ще й захистити його перед журі.

Кожен учасник мав можливість на свій розсуд обрати один із трьох брифів, які були розроблені спільно з Parimatch Ukraine:

  • Кампанія до матчу за участю футбольного клубу «Шахтар».
  • «Амбіційна команда», в якому дизайнери мали можливість створити брендовані матеріали для представлення команди та корпоративної культури бренду Parimatch на конференціях.
  • Let's Play, присвячений темі кіберспорту.

Призовий конкурс заходу склав понад 100 000 грн. Заявки подали 573 дизайнери з усієї України, а в фінал потрапили лише 10. 

Ми записали з ними інтерв’ю і попросили поділитись власними враженнями. У цьому матеріалі ми розмовляємо з Анною Бутенко, дизайнеркою з Києва.

Анна Бутенко, фіналістка CASES: Design Challenge

Розкажіть про себе та свій шлях у графічному дизайні. З чого все почалось?

Мені 21 рік. Мій шлях у дизайні почався з вебдизайну — частково через те, що в мене технічна освіта. Я не проходила ще тоді ніяких курсів, всі свої знання я отримувала від менторів та шляхом самоосвіти. Згодом почала розвиватись і в інших напрямках — графічному, моушндизайні. Зараз в основному працюю SMM-дизайнером.

Чим вас приваблює графічний дизайн?

Коли я працювала у напрямку вебдизайну, мені хотілось більше простору для ідей. Я почала захоплюватись графічним дизайном, мене надихали роботи інших дизайнерів. Тоді мені цей напрямок здавався більш різностороннім, ніж веб.

В моєму баченні, якщо веб — це такий собі чоловік старшого покоління зі своїми принципами та правилами, то графдизайн — це тінейджер, який завжди готовий ламати стереотипи та пробувати все-все-все. Хоча в останні роки все частіше таке трапляється і з веб-напрямком.

Анна Бутенко, фіналістка CASES: Design Challenge

Що вас найбільше зацікавило в конкурсі?

Зацікавила новизна, в Україні ще не було такого формату. Звичайно, хотілось перевірити свої сили. Хоча від самого початку я не покладала великих надій.

В конкурсі можна було обрати три брифи: про клуб «Шахтар», кіберспорт та про команду бренду Parimatch. Який обрали ви і чому?

Я обрала тему кіберспорту. В принципі, ні в одній темі я не надто розумілась, проте кіберспорт здався мені цікавішим в плані візуалізацій ідей. Плюс, в процесі я більше дізналась про цю сферу і розвіяла деякі стереотипи.

Які ваші враження про конкурс?

Перш за все, дуже швидким був зворотний зв'язок, це справило приємне враження про організацію. Мені дуже сподобалось проходити кожен етап конкурсу, в самої виникло відчуття, що я у якійсь грі та переходжу з рівня на рівень. Завдяки конкурсу в мене з'явилась +1 робота до портфоліо та статус фіналістки. Також я дізналась, над чим мені ще потрібно працювати. 

Єдине, чого б мені хотілось, — більш розгорнутого фідбеку саме по частині дизайну. Сподіваюсь, в майбутніх конкурсах на це будуть звертати достатньо уваги. А в цілому, я не жалкую про свою участь.

Анна Бутенко, фіналістка CASES: Design Challenge

Чи радите ви подаватись на конкурс іншим дизайнерам?

Звичайно раджу. В будь-якому випадку, це буде дуже корисним досвідом. Для дизайнера це, напевно, головне.


Якщо пропустили трансляцію, дивіться запис, як відбувався фінал конкурсу CASES: Design Challenge за підтримки генерального партнера Parimatch Ukraine.

935