Чому креатив (не) можна недооцінювати або правило 3х секунд

Залучаючи користувача до свого мобільного додатку через рекламу на Facebook, першою точкою дотику до продукту є рекламний креатив. Саме враження від нього і визначає подальший вектор взаємодії з апкою - користувач або переходить на сторінку стору і скачує додаток, або прогортає рекламу і на цьому ланцюжок комунікації переривається.

Якщо максимально стисло описати важливість креативу, можна сказати так: у вас є лише перші 3 секунди рекламного відео, аби захопити увагу користувача і впевнити в тому, що ваш продукт йому потрібен. Довжина ролику може варіюватись від кількох секунд до кількох хвилин, але перші секунди залишаються ключовими для усіх креативів в будь-якій ніші.

Хороша новина: якщо якість вашого продукту середня по ринку, але креатив виділяється серед конкурентів - ваша реклама зможе отримати достатню кількість переглядів, високий CTR і принести певну кількість завантажень та підписок.

Погана новина: навіть якщо ви створили ідеальний додаток з унікальною цінністю, інноваційним функціоналом та крутим ux-дизайном, користувач може ніколи не дізнатись про це все, якщо перші кадри рекламного креативу були не досить переконливими.

Звичайно, не варто недооцінювати умови запуску вашої реклами - історію рекламного кабінету, налаштування рекламної кампанії (обрану аудиторію, гео, оптимізацію); не менше уваги варто приділити і сторінці додатку в сторі і впевнитись, що весь шлях користувача від побаченого креативу до початку користування додатком є послідовним, зрозумілим і обʼєднаним загальною логікою.

Щоб створити сильну “першу точку взаємодії”, - рекламний ролик - варто проаналізувати, що запускають прямі і непрямі конкуренти. Знати тренди по ринку is a must, важливо тримати руку на пульсі, щоб ваша реклама виглядала сучасно й привертала увагу.

Обов'язковою є оцінка власних креативів - визначити ефективність вже протестованих відео і виокремити окремі концепти для масштабування, а також прописати план створення нових креативів, в яких буде розкриватися функціонал продукту.

Підвищити перформанс вже відтестованого відео креативу можна наступним чином (і не тільки):

 - відслідкувати момент відвалу користувачів і внести зміни на цій секунді;

 - еспериментувати з хуками;

 - замінити музику;

 - додати закадрову озвучку або навпаки її прибрати;

 - прибрати повністю або замінити першу сцену на нову.

На жаль чи на щастя, не існує ідеальної формули реклами, яка би в 100 випадках зі 100 генерувала лідів і ефективна стратегія полягає в постійному пошуку - шляхом експериментів і аналізу.

Невичерпний беклог з гіпотезами для тестування і достатній бюджет для запуску тестів - ось перевірений план для появи “топ-креативу” у вашому арсеналі. Іноді пошук “тих самих” впливових 3х секунд може зайняти місяці, але очікування точно варте того;) 

2
1143