Чому не варто використовувати моніторинг соцмедіа?

Розгляньмо, які є аргументи проти використання інструментів моніторингу соцмереж. Хіба хтось зацікавлений тримати руку на пульсі обговорень про бренд, швидко реагувати на кризові ситуації чи вчасно розуміти потреби клієнтів?

Не беріть до уваги думку користувачів

Нащо зайвий раз турбуватися про те, що думають користувачі про ваш бренд? Інструменти моніторингу соцмедіа перевантажать вас інформацією про вподобання та потреби споживачів, про тренди, які їх цікавлять. Ігноруйте все це і буде вам щастя! Продовжуйте приймати рішення які базуються на здогадках. Хто знає, можливо, ви зможете вгадати чого хочуть ваші клієнти.

Ігноруйте кризовий менеджмент

Інструменти моніторингу соцмедіа попередять вас про кризові ситуації, перш ніж вони вийдуть з-під контролю. Але зачекайте. Хто не любить боротися з величезною PR-катастрофою? Це ж ідеальний спосіб розповісти всьому світу про бренд! Ба більше, розбиратися з наслідками PR-кризи, яку можна було попередити, набагато цікавіше. Адже усі ми любимо виклики!

Віддайте ініціативу конкурентам

Аналіз конкурентів явно переоцінений. Краще поступитися конкурентам і надати їм можливість отримати максимум користі від моніторингу соцмедіа для стратегічної переваги. Набагато цікавіше бути аутсайдером, постійно намагатися наздогнати конкурентів і дивуватися їх спритності та реактивності.

Пропускайте всі тренди та інновації

Навіщо бути на крок попереду, коли можна завжди слідувати позаду? Моніторинг соцмедіа розкриє вам усі карти про нові ринкові тенденції та інновації. Проте нащо витрачати на це свої цінні 5 хвилин, коли у вас вже є стара добра, хай навіть дещо неактуальна, стратегія.

Ігноруйте персоналізовані маркетингові кампанії

Персоналізований маркетинг – це такий клопіт. Інструменти моніторингу соцмедіа зі своїми можливостями ідентифікування й аналізу характеристик аудиторії лише перевантажать вас даними. Нащо ця точність, якщо можна зробити кампанію універсальною? Та й кого взагалі цікавить той показник залученості?

Працюйте з випадковими інфлюенсерами

Моніторинг соцмедіа допомагає з легкістю знаходити інфлюенсерів, чия аудиторія ідеально підходить під ваші потреби. Але навіщо заглиблюватися у це? Набагато захопливіше обирати авторів для колаборації випадковим, магічним чином і сподіватися на краще. Навіщо ж позбавляти себе хвилювань від непередбачуваної співпраці?

Висновок

Ось і все. Уникайте використання інструментів моніторингу соцмедіа, якщо ви вважаєте за краще діяти наосліп, насолоджуватися PR-катастрофами, давати конкурентам випередити вас та не використовувати персоналізований маркетинг. 😈 

Проте, якщо ці "переваги" здаються вам не такими вже й привабливими, можливо, це знак поцікавитися інструментами моніторингу соцмедіа. Наприклад, YouScan 😉

600