Чому ситуативний маркетинг це круто і працює? Пояснюємо на прикладах!

Своєчасно скористатися подією, про яку наразі говорять всі, для створення власного інфопривода — це поєднання везіння, креативності і професійності. В цьому матеріалі читайте про вітчизняні (і не лише) компанії, які завдяки ньюсджекінгу цьогоріч провели цікаві і дуже вдалі піар-кампанії.

Не прогавити відмінний інформаційний привід допоможе постійний моніторинг інформаційного поля не лише навколо вашої галузі. Спрацювати можуть і події, які, на перший погляд, не мають ніякого відношення до бізнесу. Тож тримайте кілька відмінних прикладів ньюсджекінга, які підібрали фахівці онлайн сервісу з розміщення публікацій в ЗМІ PRNEWS.IO.

Краса у всьому

Напевно, всі пам'ятають, як журналіст з Данії Йоханнес Андерсен особисто вимив вікна у вагоні поїзда Ізмаїл-Київ, щоб дітям було краще видно, по якій гарній країні їде потяг. Його вчинок і обговорення катастрофічної ситуації щодо сервісу і стану потягів Укразалізниці викликали колосальний резонанс у соцмережах і ЗМІ.

Скандалом скористалися і маркетологи «Епіцентру», які миттєво запустили рекламу телескопічних швабр для вікон. Акція всім сподобалася, багато хто посміявся від щирог осерця, ще раз пройшлися по стану вітчизняних вагонів і задоволені, заїхали в будмаркет після роботи і купили швабру.

Сільпо в космосі

Затамувавши подих вся планета стежила за польотом Джеффа Безоса в безповітряний простір, завдяки якому стартувала ера доступного (насправді, далеко не всім) космічного туризму.

Але маркетологи мережі супермаркетів «Сільпо», захоплюючись красою космічного апарату, не забували і про самопіар.

Підсумком ньюсджекінга став політ стратостата, який підняв на висоту 30 кілометрів порцію борщу і гречаний багет виробництва кулінарів мережі. Подію помітили, «Сільпо» отримали масу плюсиков в карму і запевнення в любові від клієнтів, які хвилювалися за борщ не менше, ніж за долю засновника Amazon.

Як зазначила головний маркетолог мережі Катерина Огуряева, аби доставити борщ і багет до космоса, знадобилося півтори години, а кур’єри магазинів привозять клієнтам замовлення, щонайдовше, за 40 хвилин.

І знову IKEA

Шведські креативщики, як завжди, на висоті! Не встиг Кріштіану Роналду під час конференції відсунути від себе пляшки з колою, щоб привернути увагу до звичайної питної води, як IKEA презентувала хіт — багаторазову пляшку для води «CRISTIANO» — версію своєї знаменитої пляшки KORKEN.

Активність IKEA в черговий раз довела, що в ньюсджекінгу головне — швидкість і влучність.

Вхурделило!

Незважаючи на те, що літо тільки-но закінчилось, вже в грудні «може і вхурделити», як це було в ряді регіонів минулої зими в лютому.

До цих пір неясно, що тоді було первинно — морози, снігопади і хуртовини або акція Allo.ua під гаслом «Вхурделило!», початок якої співпав з негодою. Це не важливо. Важливо, що слово запам'яталося, акція спрацювала, продажі виросли, купа покупців пішли, задоволені новими гаджетами.

Підводячи підсумок

Ще раз підкреслимо: головне для ньюсджекінга зокрема і для ситуативного маркетингу взагалі — «виїхати на хайпі». Іншими словами — скористатися інфоприводом, поки це не зробили інші. Інакше буде вже нецікаво.

Але до ситуацій, які у всіх на слуху, потрібно підходити акуратно. Не варто піаритися за рахунок гострих тем (війна, міжрасові розбіжності, ЛГБТ та ін.), інакше це може тільки зашкодити репутації, а відмитися буде вкрай складно. Успіхів!

2295