Цілі контент-маркетингу

Контент-маркетинг — один із способів залучення клієнтів, але, на відміну від прямої реклами, він працює не в лоб, а забезпечує зростання побічно, за рахунок публікації корисного для цільової аудиторії контенту. Для отримання видимого результату знадобиться час, але за правильної стратегії контент-маркетинг може бути ефективніше, ніж будь-яка реклама.

Цілі контент-маркетингу

Навіщо потрібний контент-маркетинг

Головна мета контент-маркетингу — побудова бренду, що викликає у споживачів певні асоціації, які б сприяли продажам. Цього допомагає досягти вирішення наступних завдань:

  • Підвищення впізнаваності. Контент-маркетинг допомагає познайомити цільову аудиторію з продуктом, послугою та самою компанією. При цьому він дозволяє дістатися до споживачів, які звикли ігнорувати звичайні рекламні оголошення.
  • Формування образу експерта. За рахунок регулярної публікації корисного контенту компанія привертає до себе увагу, формує імідж експерта і, в результаті, отримує можливість опосередковано впливати на думку споживачів.
  • Підвищення довіри до аудиторії. Експертний контент викликає довіру споживачів, а якщо компанії довіряють, то шанси продати товар чи послугу збільшуються у рази.
  • Підвищення лояльності. Одне із завдань контент-маркетингу — створити велику базу лояльних користувачів, які з великою ймовірністю не тільки стануть покупцями, але й робитимуть повторні замовлення, а також рекомендуватимуть компанію друзям та знайомим.

Види контенту

Контент – це інформація, яку можна доносити до споживача у різному вигляді. Формат подачі вибирається виходячи зі специфіки самої інформації та кращих для цільової аудиторії способів її сприйняття. До основних видів контенту належать:

  • Статті. Їх розміщують у блозі на сайті або на сторонніх ресурсах. Це можуть бути огляди продуктів та послуг, поради, практичні посібники, покрокові рекомендації, які допоможуть цільовій аудиторії вирішити конкретну проблему.
  • Кейси. Це один із способів продемонструвати потенційним клієнтам експертизу — у кейсах можна аналізувати конкретні проблеми та демонструвати, як компанія з ними впоралася у процесі роботи.
  • Інфографіка. Це формат контенту, який передбачає подання інформації графічним способом – за допомогою картинок, схем, діаграм тощо. Він призначений для простої, наочної та яскравої подачі матеріалу.
  • Контент у соціальних мережах. Цей вид контенту спрямований на залучення аудиторії до взаємодії з брендом, що дозволяє вибудувати довірчі відносини.
  • Відео. Один із найпопулярніших способів подачі інформації — у форматі відео вона простіше засвоюється, тому можна ефективніше впливати на споживачів.
  • Аудіо. Подкасти — це аудіо-формат контенту, що набирає популярності. Він легко підлаштовується під актуальні теми та запити, не вимагає від слухача зосередженості, як читання або перегляд відео, допомагає доносити потрібну інформацію.
  • eBook. Це повноцінна електронна книга, в якій даються відповіді на запитання, що хвилюють клієнтів. Книгу можна розповсюджувати безкоштовно або пропонувати як бонус за здійснення цільової дії на сайті.
  • Розсилки. Вони дозволяють вибудовувати додаткову комунікацію з клієнтом, поширювати інформаційний та комерційний контент, що формує репутацію бренду та збільшує лояльність аудиторії.

Компанія може зосередитися на одному форматі або використовувати відразу дещо залежно від аудиторії та розмірів бюджету. Для кожного з них потрібно створити контент-план — графік майбутніх публікацій, складений на певний період часу.

268