Діджитал маркетинг 2023: які тренди в промо бізнес-проектів додати до вашої стратегії?

Designed by vectorjuice on Freepik

Коли справа стосується діджитал маркетингу, то неможливо сказати, що його розвиток зупиняється хоч на який-небудь момент. Ця сфера постійно оновлюється, з’являються нові сучасні платформи, діджитал інструменти, а також алгоритми. У результаті більшість досвідчених діджитал маркетинг спеціалістів постійно передбачають нові тенденції та адаптують старі, аби покращити просування брендів на просторах Інтернету. Ми ретельно відібрали шість трендів діджитал маркетингу у 2023 році, які й будуть формувати цю індустрію протягом наступних 365 днів. Й не забувайте, аби ваш бізнес працював якомога ефективніше, варто використовувати кожну із нижчезазначених тенденцій вчасно. Ну що, давайте починати?

1. Сила візуального контенту та клікабельних заголовків.

Чи знаєте ви, що 65% людей краще запам’ятовують інформацію, якщо вона подається у формі візуального контенту? Популярність соціальних мереж та цифрова модернізація стають причинами того, що візуальний контент отримує все більше і більше любові та уваги. Він викликає емоційну реакцію у читачів, тому рівень їхнього утримання підвищується на 42%.

Соціальні мережі, які постійно використовують привабливі та якісні зображенні також стимулюють активність, оскільки візуальні елементи завжди викликають яку-небудь реакцію. Зображення, читабельні шрифти, відео, діаграми, графіки, логотипи та інший візуальний вміст є прикладами тієї різноманітності, до якої варто прагнути. Тому тренди маркетингу 2023, до яких входить візуальний контент, мають запевнити вас в тому, що зображення і відео варті того, щоб включити їх до вашого веб-сайту, блогу та інших ресурсів.

Варто також зазначити, що захоплюючі та клікабельні заголовки можуть покращити чи знищити ваш контент. Звичайно, існує безліч способів написати заголовок. Ви завжди можете комбінувати різноманітні принципи написання ефективних заголовків, які переконають вашу аудиторію звернути уваги на ваші пости. Наприклад, можна використовувати наступні принципи:

  • спробуйте створити прості та короткі заголовки;
  • використовуйте питання, аби зацікавити читачів;
  • поділіться останніми новинами;
  • зверніться до тих, хто постійно хоче поповнювати свою скриньку знань;
  • станьте цінним інформаційним ресурсом.

2. Підвищення якості вашого контенту.

Незважаючи на те, що контент залишається дуже важливою ланкою у діджитал маркетинг трендах 2023 року, тенденція полягає в тому, щоб сфокусувати саме на якості, а не кількості. До того ж варто почати ділитися більш різноманітним контентом, який не буде приїдатися вашій аудиторії. Високоякісний контент демонструє ваш досвід і дозволяє спілкуватися з клієнтами, висуваючи себе на місце авторитету у тій чи іншій сфері.

Тому поверніться до вашої маркетингової стратегії, з якої ви працювали у 2022 році, та змініть способи залучення клієнтів. Почніть надавати перевагу відео та інтерактивному вмісту. Регулярне ведення блогів та інших форми письмового контенту є важливою складовою SEO. Крім того, у вас буде шанс продемонструвати індивідуальність вашого бренду.

Але майте на увазі, що надмірне використання «вмісту заради вмісту» негативно вплине на залучення. Вам не обов’язково публікувати яку-небудь нову інформацію щодня. Працюйте над залученням вашої аудиторії, але не дратуйте її поширенням низькоякісного вмісту, який просто заповнює простір, але не несе жодної користі.

3. Просування за допомогою соціальних мереж та розсилок.

Навряд чи ви знаєте когось, хто б не користувався соціальними мережами. Отже, одразу постає логічне питання. Яка маркетингова стратегія буде успішною без залучення та оптимізації соціальних мереж?

На сьогоднішній день цей метод дійсно є надзвичайно ефективним засобом просування та реклами, якщо ви залишаєтеся послідовними та створюєте цілісну картину.

Незважаючи на те, що тенденція вказує на постійне зростання кількості користувачів соціальних мереж, цього недостатньо, щоб ваш контент «залетів». Потрібен час, аби він справив враження на існуючих користувачів соціальних мереж. Ніхто за не відміняв звички, а якщо комусь подобається який-небудь бренд та його профілі в соціальних мережах, то, скоріш за все, ця людина буде продовжувати довіряти саме цій компанії. Це й підкреслює важливість розповсюдження корисного контенту для побудови бренду та розвитку зв’язків з аудиторію за допомогою прямого спілкування.

До речі, багато хто вважає електронну пошту лише інструментом продажу. Але все ж таки не варто забувати про її справжню мету. Ми кажемо про побудову зв’язку між вашим брендом і аудиторією.

Очевидно, що просування продукції та знижок є важливим аспектом, але інформаційні розсилки все одно лишають лідерами, адже їх надсилає 81% брендів. Якщо все зроблено правильно, інформаційні розсилки можуть стати причиною того, що користувачі відчують більш міцний зв’язок з вашим брендом. Але вони можуть перетворитися на проблему, яка буде відлякувати клієнтів, якщо їхній вміст не влучать у ціль. Теми, які ніяким чином не зацікавлюють підписників, - це основна причина, яка змушує людей відмовитися від підписки на інформаційні розсилки.

4. Не залишайте усне спілкування за бортом.

Word-of-mouth маркетинг - ще один спосіб зміцнити та просунути ваші бізнес-проекти. Даний спосіб спрацьовує тоді, коли люди розповідають іншим про ваш бренд, продукти або послуги за допомогою будь-якого засобу спілкування. Він також включає будь-які дії, які вживає ваша компанія, щоб заохотити більше людей ділитися своїм досвідом із вашим брендом.

В цілому, у вашому розпорядженні є багато каналів для спілкування: реферальні програми, програми амбасадорів брендів, партнерський маркетинг, а також прямі трансляції, відеозвернення та живі зустрічі із аудиторією.

Як і будь-яка маркетингова стратегія, «сарафанне радіо» найкраще працює, коли воно ставить на перше місце саме аудиторію. Подумайте, що може сподобатися вашій аудиторії - який-небудь інтерактивний конкурс із цінними подарунками, відео про те, що відбувається за кадром зйомок якого-небудь рекламного ролика чи щось інше? Продовжуючи давати своїй аудиторії те, що вона хоче, у вас буде з’явиться більше шансів утримати її увагу протягом довгого періоду часу.

5. Цінність емоційного маркетингу та influence маркетингу.

Щоб спонукати потенційних клієнтів підписатися на розсилку, завантажувати безкоштовні ресурси, ставити лайки, стежити за постами в соціальних мережах і ділитися ним, багато брендів використовують маркетингові тактики, які базуються на апелюванні до емоцій.

Одним словом, емоційний маркетинг включає психологічні тригери для досягнення різних результатів. Він включає в себе виклик певних емоцій у клієнтів, завдяки яким вони можуть запам’ятати продукт або послуги, зважитися на покупку, перейти за яким-небудь посиланням, що й призведе до ближчого контакту з брендом.

Діджитал маркетинг в 2023 році ніяк не лишиться без участі інфлюенсерів. Коли довірені особи рекламують бренд та його асортимент, то не доводиться чекати, аби отримати нову хвилю клієнтів.

Інфлюенсерам часто вдається зачаровувати людей своїми автентичними та захоплюючими маркетинговими кампаніями. А компанії, в свою чергу, використовують ім’я та авторитет впливових осіб, щоб збільшити кількість своїх підписників.

Чому ж це так ефективно? Разом із інфлюенсерами ви можете перетворитися на оркестр, й навіть якщо солістом залишаєтеся ви, то та чи інша влипова особа зіграє на своїх діджитал інструментах саме ту музику, яка вам потрібна. Тому вам стовідсотково треба задуматися про творчі колаборації з популярними блогерами та інфлюенсерами, які виведуть вашу популярність на новий рівень.

6. Покращте свої бізнес-проекти, використовуючи мобільні додатки.

Діджитал маркетинг стратегії все частіше починають включати в себе розробку багатофункціональні мобільних додатків з набором різноманітних функцій. Наприклад, торговельний майданчики може включати в себе й обмін повідомленнями, й просте використання платіжних служби. Таким чином, компанії все менше створюють одноцільові програми, які користувачі видаляють після одного-двох використань. Вони надають перевагу розробці цілісних додаткам, які орієнтовані на клієнтів. За допомогою об‘єднання багатьох функцій, вони з легкістю вбудовуються у повсякденне життя. І як ви можете зрозуміти, будь-яка діджитал маркетинг стратегія лише виграє від мобільних додатків, оскільки вони матимуть довгостроковий вплив на користувачів.

А які ж висновки?

Оскільки смаки та уподобання цифрових споживачів постійно змінюються, важливо йти в ногу з часом і планувати чи змінювати вашу діджитал маркетинг стратегію наперед. Таким чином, ваш бізнес буде успішно використовувати новітні тенденції. А якщо ви шукаєте які-небудь високоякісні діджитал інструменти, то ви завжди можете звернутися за допомогою до TemplateMonster діджитал маркетплейс. А наш промокод «cases» подарує вам 7% знижку на весь асортимент товарів. Дякуємо за прочитання!

1
3834