Дизайн-концепція NFL Tuesday Night Gaming


Світи традиційних видів спорту та комп’ютерних ігор перетинаються дедалі частіше, і команда CG-дизайну WePlay Esports пересвідчилася у цьому на власному досвіді. Останній проєкт компанії, NFL Tuesday Night Gaming, передбачав створення дизайну для шоу, який органічно поєднує ці два фонемени, що, на перший погляд, здаються непов’язаними.

У кожному епізоді NFL Tuesday Night Gaming легенди Національної футбольної ліги США та геймінг контент-інфлюєнсери змагаються у популярних дисциплінах. Команда WePlay Esports є офіційним продакшн-партнером Enthusiast Gaming у роботі над цим проєктом. Перший сезон, що нещодавно закінчився, викликав палкий інтерес в аудиторії.

NFL – це всесвітньо відомий бренд із власною системою якості, і наша команда доклала чимало зусиль, щоб вивести творчий процес на новий рівень – так, аби контент відповідав стандартам серйозного західного проєкту. Протягом шести тижнів WePlay Esports працювала над дизайном для NFL Tuesday Night Gaming — на щастя, артдиректор NFL допомагав рекомендаціями та досвідом протягом усього процесу. NFL та Enthusiast Gaming мають чіткі вимоги, тож команда продемонструвала свій професіоналізм, максимально їх дотримуючись. WePlay Esports мала намір створити шоу, яке відповідало б високим стандартам брендів.

Перш ніж перейти до етапу брейнстормінгу, команда створила великий мудборд, де зібрала усі ідеї на тему спортивних трансляцій, які з’являлися протягом останніх кількох років. Дизайн-пакети, затверджені безпосередньо NFL, значно полегшили процес.

Метою брейнстормінгу було вирішити, які зображення найкраще відповідатимуть концепції TNG. Команді вдалося передати відчуття, пов’язані з розвагами та відпочинком, щоб підкреслити, що це перш за все сімейне шоу, а не змагання. Фахівці надихалися спортом і відеоіграми, а також використали елементи обох світів для створення інклюзивної атмосфери. Одночасне використання яскравих зображень форми американського футболу та геймпаду допомогло скоротити візуальний розрив між традиційними видами спорту та комп’ютерними іграми.

З роками розуміння терміну «гра» зазнало значних змін. Раніше він використовувався для опису таких занять, як футбол, баскетбол та інших традиційних видів спорту. Однак із розвитком технологій та Інтернету ця концепція розширилася й охопила комп’ютерні ігри, такі як Dota 2, Rocket League та інші.

Попри ці зміни, суть того, що являє собою гра, залишається незмінною. Люди грають як у традиційні види спорту, так і у відеогри, щоб розважитися, випробувати себе та поспілкуватися з однодумцями. Азарт змагання та радість перемоги лежить в основі того, що робить гру захопливою, незалежно від того, відбувається вона на полі чи онлайн. Команда дизайнерів інтегрувала цю ідею у проєкт.

Основною концепцією та ідеєю проєкту було об’єднати світи спорту та ігор. Сьогодні ті, хто грає у комп’ютерні ігри, мають багато спільного з тими, хто грає у футбол чи баскетбол та є фанатами традиційних видів спорту. Попри те, що люди люблять змагатися, вони також дружать, збираються, щоб добре провести час, пограти в ігри та отримати задоволення. Дружня атмосфера – найголовніший елемент змагань. Незалежно від того, чи йде мова про футбольний матч, чи про турнір з Rocket League, ігри мають силу об’єднувати людей і дарувати незабутні враження попри бар’єри та кордони.

Увага до деталей, прагнення дотриматися усіх рекомендацій NFL і Enthusiast Gaming, а також креативний підхід допомогли дизайн-команді досягти виняткових результатів.

456