Додаток телемедецини, що отримав Нью-Йорську нагороду W3 Awards, в категорії Best Product Redesign

Doctori - мобільний додаток, що має на меті здійснити революцію в охороні здоров'я за допомогою передових технологій. Компанія була заснована двома бахрейнцями, які мають медичну освіту. Doctori співпрацюють з понад 200 постачальниками медичних послуг, в галузі охорони здоров'я. Наш продакт дизайнер ділиться покроковим процесом редизайну продукту, після якого стартапу вдалось успішно залучити $500,000 інвестицій та 15,000 нових користувачів.

Олег Шептицький продакт дизайнер в Excited

Старт проєкту

До нас звернувся клієнт із запитом на редизайн свого додатку. Основною проблемою була заплутана структура, через це пацієнтам було важко швидко записатися на прийом.

Цільовою аудиторією застосунку є лікарі та пацієнти. Отже, ми, Excited Agency, розробили два інтерфейси для двох аудиторій.

Відеозв'язок з лікарем, профіль лікаря, головний екран пацієнта

Немодероване тестування

Додаток Doctori недавно на ринку тож це досвід, з яким ще не стикалися жителі Бахрейну, тому ми попросили потенційних користувачів протестувати інтерфейс, щоб надати зворотній зв'язок про те, що можна покращити в процесі запису на прийом до лікаря. Продукт тестувався з використанням немодерованого типу тестування, при якому, потенційному користувачеві надається можливість вивчати інтерфейс без постороннього втручання. Такий тип тестування дозволяє побачити, як поводяться користувачі, коли вперше стикаються з інтерфейсом. Сервіс створює карту місць, куди натискали користувачі, дозволяючи побачити, з якими частинами інтерфейсу вони взаємодіяли, та з якими етапами виникали труднощі. Тож в процесі розробки інтерфейсу, ми створили прототип у Figma для подальшого тестування і згрупували екрани у розділи, де додали до кожного з них опис та завдання, які потенційні користувачі мали б виконувати. Від 10 потенційних користувачів ми дізналися, що в двох додатках є можливості для вдосконалення, тому ми узгодили список покращень із клієнтом та взяли їх у роботу.


Онлайн консультація

Мета додатку - надати пацієнтам простий спосіб записатися на прийом до лікаря. Пацієнти можуть ознайомитися з переліком вільних лікарів у додатку, або використати опцію швидкого запису на прийом.


Для пацієнта передбачено два шляхи запису до лікаря.

  • Швидка консультація – пацієнт миттєво потрапляє на консультацію із лікарем загальної кваліфікації, звідки отримує направлення на лікування до спеціалізованого лікаря.
  • Запланована консультація – пацієнт обирає спеціалізацію, лікаря та доступну дату й час консультації.

    Додаток дозволяє пацієнтам записуватись на консультації до лікарів різних спеціальностей, включаючи психологічну. Пацієнти можуть побачити рейтинг лікаря та відгуки попередніх пацієнтів, а також вартість консультації.

Після успішного запису на прийом пацієнт та лікар бачать його у своїх календарях та можуть обмінюватися текстовими повідомленнями під час відеодзвінка.

Щоб ви не забули про майбутню консультацію, додаток надішле вам Push-повідомлення. 

Аналізи

Додаток дозволяє замовляти лабораторні дослідження або їх пакети.  За потреби, забір матеріалу спецалісти можуть провести у пацієнта вдома. Після збирання зразків, в додатку для пацєнтів зʼявляється звіт, до якого мають доступ і лікарі. Весь цей процес пацієнт може відсліткувати.

Додаток для лікарів

Лікарі можуть отримати доступ до історії хвороби та робити направлення до інших спеціалістів. Також є можливість створювати записи під час відеочатів з пацієнтами. Вони зберігаються в деталях консультації і доступні лише лікарю. Рецепт на ліки можна створити після консультації. 

Медична картка пацієнта

Додаток до медичної картки показує пацієнту його активне лікування та дату його завершення. Всі дані про медикаменти та дозування можна знайти в картці.

Дизайн Система

Для обох продуктів була використана єдина дизайн система, створена на етапі розробки кожного додатку. Це дозволило нам зберегти консистентність і впізнаваність інтерфейсів наших мобільних додатків.

1
1636