Ефективність Google реклами: повний гайд з налаштування конверсій Google Ads!

Конверсії відіграють ключову роль в оцінці успіху вашої рекламної кампанії. В цій статті ми з вами поговоримо про конверсії Google Ads. Розберемося, що таке “конверсії” і на які показники реклами вони впливають. Розуміння цього концепту є фундаментом успішної реклами.

Також я розповім, як встановити Google Tag Manager на ваш сайт за допомогою Google Ads. Цей потужний інструмент дозволить вам точніше відстежувати конверсії та керувати даними на вашому сайті.

Що таке конверсії Google Ads?

Конверсії — це важливі дії, які виконують відвідувачі вашого веб-сайту після перегляду реклами на Google. Конверсії — це не просто кліки або перегляди реклами. Це теж добре, але гроші у ваш бізнес приносять аж ніяк не покази реклами й не кліки по рекламі – гроші приносять клієнти, які роблять замовлення на вашому сайті.

Вони роблять на вашому сайті якісь цільові дії і вони називаються Google конверсіями. Вони дають вам зрозуміти, наскільки ефективно працює ваша реклама і які саме дії виконують ваші клієнти на сайті. Реклама може приводити до різних типів конверсій, таких як покупка товару, реєстрація на сайті, заповнення форми тощо.

Яку інформацію ви отримаєте завдяки конверсії

Завдяки конверсіям можна подивитися в розрізі ключових слів, які конкретні пошукові запити — ключові слова — приносили нам людей, які купують щось.

Якщо у вас цього стовпця “Конверсії” немає, то ви завжди можете натиснути на “Стовпці” і змінити “Конверсії”, поставив галочку.

За допомогою цього параметра ви можете бачити в різних розрізах — аудиторії, їх стать і вік, місце розташування тощо, тобто яка конверсія була в кожній віковій групі, з яких міст прийшли конверсії, з яких вони дорожчі і т.д.

Конверсії представляють реальну вартість для вашого бізнесу, оскільки показують, скільки людей виконують цільові дії на вашому сайті, такі як замовлення товару, заповнення форми або здійснення платежу. Інформація про конверсії дозволяє вам аналізувати ефективність вашої реклами й вдосконалювати її, щоб привернути ще більше клієнтів.

Як налаштувати конверсії в Google Ads?

Пропоную розглянути, як налаштувати конверсії крок за кроком.

  • Для того, щоб налаштувати конверсії в Google Ads, перейдіть до розділу "Інструменти та налаштування" і оберіть вкладку "Конверсії".
  • Після цього вам потрібно натиснути кнопку "Створити дію конверсії" і обрати тип конверсії, яку ви хочете вимірювати.
Ви можете налаштувати конверсії кількома способами, наприклад, через Google Analytics, але я завжди рекомендую робити це максимально простим способом через Google Ads.


  • Отже, ви натискаєте синю кнопочку "Створити дію-конверсію" й переходити до іншого екрану, і натискаєте "Веб-сайт".
  • Вводите адресу вашого сайту і натискаєте “Сканувати”. Чекайте, поки Google перегляне, які рекомендовані дії конверсії він може запропонувати для вашого сайту. Це може зайняти якийсь час і після того, як Google переглянув, він зазвичай пише, що не зміг знайти. І ми натискаємо на цій же сторінці внизу кнопку "Додати дію-конверсію вручну".
  • В “Оптимізація цілей та дій” вибирайте тип дії Конверсії, хоча це особливо не впливає на продуктивність та на якісь результатів, це вибір для вас.
  • В “Назві конверсії” пишемо “Заявка”. А далі в "Цінності" я рекомендую вибирати "не призначати цінність цієї дії-конверсії".
  • Після цього ви натискаєте "Готово", потім “Зберегти та продовжити”.

Як налаштувати тег?

Тепер нам потрібно завершити налаштування конверсій, тому ми переходимо до налаштуваннь тега.

  • Далі в списку знаходимо свою конверсію “Заявка”, натискаємо на неї і внизу натискаємо “Налаштування тега (Заявка)”.

Є кілька варіантів налаштування тега:

  1. Самостійно встановити тег — для тих, хто хоче покопатися в коді або хтось має якісь дуже специфічні налаштування.
  2. Використовувати Google Tag Manager – рекомендую у 98% всім. Тут вам потрібно буде додати всього два налаштування
  • перше налаштування - зайти в розділ "Тригери", створити новий тригер, назвати його, вибрати перегляд сторінки “Page View”, вибрати “Click URL”, а в останньому віконці у рядку вказуєте ту частину адреси, куди потрапляє людина, коли заповнює у вас на сайті форму — напевно після цього вона потрапляє на сторінку "Дякую". Після цього зберігаєте налаштування.
  • друге налаштування - зайти в розділ “Теги”, натискаєте кнопку "New" вгорі праворуч, вибираєте створений щойно "Трігер" і обираємо тип тега — Google Ads Conversation Tracking. І заповнюємо два поля — Coversion ID (ідентифікатор конверсій) та Conversion Label (ярлик конверсії), потім зберігаємо, підтверджуємо та надсилаємо.

Завдяки цим налаштуванням, ми зможемо бачити конверсії, що надходять до нас на сайт в різних розрізах (аудиторії, ключові слова, місцеположення тощо). Чому це важливо знати? Тому що це і є секрет оптимізації реклами. Якщо ви знаєте, які ключові слова приносять вам продажі, ви їх використовуєте. Ті, що приносять тільки кліки, ви навпаки відключаєте. Таким чином крок за кроком ваша реклама стає кращою та ефективною.

Висновок

Конверсії — важливий крок для оптимізації та успіху вашої реклами Google. Пам'ятайте, що гроші у ваш бізнес приносять аж ніяк не покази реклами та не кліки з реклами – гроші приносять клієнти, які роблять замовлення на вашому сайті. Здійснення на вашому сайті якихось цільових дій – і є Google конверсії. Правильне налаштування конверсій дозволить отримувати велику інформацію про продаж та виключити неефективні показники та дії. Використовуйте цей покроковий посібник для збільшення прибутковості вашого бізнесу!

434