Формування культури українського та альтернативного кіно

Поняття культури - це не тільки відвідування театру, виставки в музеях або картинних галерей. Адже матеріальні прояви самої культури складають лише її частину, тоді як культура народжується і «живе» в самих людях, які її формують.

Українське кіно

З самого першого дня відкриття мережі кінотеатрів Wizoria були визначені амбітні цілі щодо збільшення кількості глядачів українського кіно. Серед них: поширення цінностей завдяки творчості, залучення уваги глядачів до кіновиробництва молодих кінематографістів і альтернативного контенту.

За останні роки український кінематограф, без перебільшення, виріс, і Україні є що демонструвати як вітчизняному, так і зарубіжному глядачеві.

У Wizoria окрім демонстрації кіно ми надаємо платформу для пропаганди ідеї українського кіно.

Ми активно підтримуємо українське кіно і регулярно проводимо допрем'єрні покази. Тільки в 2019 – 2020-му ми показали нашим гостям: близько 20 фільмів, які охоплюють широку цільову аудиторію. Серед них: «Східняк», «Захар Беркут», «Черкаси», «Крути 1918», «Скажене весілля», «Віддана», «Мої думки тихі» ...

Наприклад, в ході благодійного кінопоказу «Поводир» кожен бажаючий мав можливість зробити благодійний внесок для підтримки бійців АТО, які перебували в Полтавському військовому госпіталі.

Такі фільми як «Людина з табуретом», «Сторожова застава» і «Захар Беркут» особливо привернули увагу культурної еліти міста і представників сфери освіти.

На допрем'єрних показах перед початком глядачам про фільм розповідають запрошені гості: актори, режисери, кінокритики або продюсери. Також плануємо зустрічі з публікою і дискусії між гостями і глядачами. Українське кіно створює емоційний резонанс, який за допомогою образу одну людину вибудує ставлення до певного проміжку часу.

Розвиток культури

Традиційно ми вибудовуємо подієвий ряд культурно-видовищних заходів. Таким чином ми розвиваємо в форматі кінотеатру – кінокультурний центр. Там ми працюємо з різними групами аудиторії.

Залучаємо глядачів в кінотеатри мережі Wizoria і пояснюємо, що в Україні знімається гарне кіно, нехай не завжди касове, але його дійсно варто дивитися.

Цьому сприяє постійно зростаюча якість українських картин: у нас з'являється гарне масове кіно з цікавим сюжетом, гідною режисурою і акторською грою.

Сьогодні історію кіно, в тому числі документального, треба розглядати не тільки як мистецтво для кіноманів і професіоналів, а й як частину культури, яка впливає на все суспільство.

У мережі кінотеатрів Wizoria ми намагаємося донести і примножити поняття культури міста.

Під культурним потенціалом міста ми розуміємо здатність міської громади до розвитку через усвідомлення самих себе. Перехід до такого розуміння неодмінно означає, що від формальної інтерпретації культури як чогось зовнішнього, до чого можна тільки долучитися, ми робимо спробу перейти в сутнісну інтерпретацію культури як міського світу.

Успішний соціально-економічний розвиток міста багато в чому залежить від того, наскільки молодь ідентифікує себе з рідним містом і пов'язує з ним життєві перспективи.

Ми активно сприяємо досягненню цієї мети необхідної для системного розвитку механізмів, що сприяють самореалізації молоді, залучення їх до громадської, і культурне життя міста, інтеграція молоді в суспільно-корисну діяльність на платформі кінотеатрів Wizoria.

2041