Катерина Гнідаш, Wideworks: про будні арт-директора та значення гарного дизайну для брендів і компаній

21 лютого в креативному просторі UNDERHUB Катерина Гнідаш, арт-директор в рекламній агенції Wideworks, на своєму воркшопі буде розказувати (та показувати!), як створюються якісні та реалістичні рекламні фотоколажі.

Напередодні заходу ми трохи поговорили з Катериною про будні арт-директора та значення гарного дизайну для брендів і компаній.

Розкажіть трохи про себе. Як ви стали арт-директором і, зокрема, арт-директором у Wideworks?

Я ніколи не знала, ким конкретно хочу бути, але знала, яке відчуття хочу отримати — бути частиною команди, працювати над великими проектами. Для мене важливо впливати на процес, брати участь на різних етапах.

У Wideworks мене запросили на позицію дизайнера. Гадаю, завдяки ініціативності та хорошому багажу художньої освіти я виросла до арт-директора.

Як побудована ваша робота?

Я відповідаю за всю красу в наших проєктах, та всьому, що робить Wideworks. Маю штат дизайнерів та асортимент продакшенів.

Окрім щоденної роботи з основними ТОП проєктами, балансую на грані перфекціонізма та ефективності використання часу.

Розробка дизайну це постійна боротьба із внутрішнім цензором. Виглядає так:

- Ні

- Шукаємо ще

- Думаємо далі

- О, це вже ідея

Мій найпродуктивніший час — вечір. Коли офіс вже напівпустий, грає музика. Тоді я найбільш зосереджена.

Якою, на вашу думку, є роль дизайну в сучасній компанії?

Дизайн — це тільки одна з граней, всього лише частина репутації. Якщо продукт під упаковкою не виправдав очікувань, ви до нього не повернетеся.

Дизайн для компанії — мова, якою говорить її споживач. Якщо вас приваблює упаковка, ви купите продукт. Тому компанії вивчають смаки і уподобання своєї цільової аудиторії. Наприклад, вам близька тема екології, і кафе опублікувало новину про те, що столики в їхньому закладі виконані з переробленого пластику — вас це зацікавить. Зайдете подивитися, а заодно і зробите замовлення. Реальна історія, зі мною так було 😁

Сьогодні багато молодих людей прагнуть стати дизайнерами. Попит на професію в молоді очевидно зростає. Як вважаєте, чому?

Тому що це сучасна професія. Колись сучасно було хотіти стати космонавтом, і всі хотіли їм бути 😊

Зараз хочуть бути не тільки дизайнером, а й програмістом, артистом, стилістом — ким завгодно. У кожній сфері потрібні нові люди, покоління, які будуть вносити інновації. Але щоб інновації народилися, потрібно знати, що було до них, вивчити базу, історію.

Знаємо, що ваш воркшоп буде присвячено створенню реалістичних фотоколажів в Photoshop. Зрозуміло, що головне ви будете розповідати на заході, але все ж, як опанувати створення якісних та реалістичних колажів? На що потрібно звертати увагу у першу чергу?

Щоб створити щось, потрібно знати, як це влаштовано. І це правило поширюється на всі сфери. Якщо ви хочете зобразити сонячний день, то повинні знати природу сонячного світла і як воно впливає на оточення. Тоді картинка буде переконливою.

На що людина має завжди знаходити час?

На те, що любить. Інакше навіщо це все?

Клас! Дякуємо за інтерв'ю та з нетерпінням чекаємо вашого воркшопу!

Для читачів CASES діє спеціальна пропозиція: знижка 20% на квитки з промокодом cases.friends.

2223