Хто такий Frontend розробник?

Frontend-розробник (frontend developer) - це фахівець, який відповідає за створення інтерфейсу користувача сайту, програми або ПЗ.

Якщо backend - це те, що знаходиться на веб-сервері, "під капотом", то фронтендом сайту називають все, що користувач бачить у браузері і з чим взаємодіє, коли вводить дані та отримує зворотний зв'язок.

🚗 Розробку сайту можна порівняти із створенням нової моделі автомобіля. У цій аналогії інженери, які працюють над характеристиками шасі, двигуна та трансмісії, це backend-розробники. А дизайнери та інженери, які відповідають за панель приладів, ергономіку салону та зручність керування автомобілем, – це фронтендери. Тому frontend-розробнику потрібні як дизайнерські, так і інженерні навички.

🤔 Де працює і які завдання вирішує frontend-розробник? Він працює скрізь, де потрібне створення сайту, або будь-якої іншої програми, яка має інтерфейс. Знання JavaScript (основної мови frontend-розробника) не обмежує програміста веб-розробкою, оскільки ця мова використовується і для створення десктопних програм.

🙌 Незабаром у нашій Академії “314” ви зможете пройти авторський курс з front-end розробки “з нуля”. Дочекайтеся!

2222