Книги для кар'єри, професійного та саморозвитку

Досягнути стовідсоткового успіху, прочитавши лише одну книгу не вийде. У реальності до успіху веде важка і методична робота. Проте книги можуть вам підказати інформацію, яка зробить цей шлях коротшим і більш приємним. А ще книги надихнуть вас розвиватися у сфері, про яку б навіть не подумали. 

Ми зробили для вас таку підбірку книг.

1. Арт-фірма: естетичне управління та метафізичний маркетинг

Філософське видання, що навчить творити у вашій справі.

Книга «Арт-фірма» ‒ це поєднання мистецтва та бізнесу. Естетика може створити додаткову вартість продуктам. А мистецтво – стати натхненням для менеджера. Книга «Арт-фірма» покаже, як інтегрувати творчість у бізнес-процеси. Адже майстерне використання текстів, зображень та креативний підхід забезпечить створення унікальних пропозицій для клієнтів. Арт-фірма успішно уникає банальності, використовує методи естетичного менеджменту для створення інноваційних продуктів. П'єр Гіє де Монту наводить приклади з традиційної філософії, тож Кант, Вагнер, Ніцше несподівано стають бізнес-консультантами. Тож книга буде корисна й тим, хто хоче орієнтуватися у філософії та знайти їй практичне застосування.

2. Жінки у дизайні

Надихаюча книга про жінок, що досягають кар’єрних успіхів у різноманітних сферах.

Книга «Жінки у дизайні» розповідає про 21 постать серед найвпливовіших дизайнерок ХХ століття, демонструючи їхні найкращі роботи та вшановуючи їхній видатний і часто недооцінений доробок. Книга розкаже про новаторок в архітектурі, промисловому, графічному та цифровому дизайні від початку ХХ століття й до наших днів.

3. WORKFLOW. Практичний посібник до творчого процесу

Корисне видання, як впорядкувати творчий процес.

Автор книги Дорон Маєр впродовж більш ніж 10 років вивчав творчий процес в різних сферах мистецтва. Він цікавився письмом, веб-дизайном, живописом, архітектурою, музикою, ігровим дизайном, скульптурою і звісно ж, анімацією. Автор аналізував кожен етап своєї роботи. Які стратегії корисні? Які поширені помилки? І виокремив набір методів: надійний робочий процес, workflow. Це усе допомогло отримати контроль над креативністю, не обмежуючи творчість. Методи workflow Дорон Маєр описав у книзі: 28 розділів, наочні приклади, ілюстрації, варіативні підходи.

4. Плутанина посередині. Від стартапу — до успіху, як не схибити посеред шляху

Видання про креативний менеджмент і те, як уникнути помилок при роботі з командою.

Завдяки цій книзі бізнесменам-початківцям, стартаперам та менеджерам стане просто керувати процесами, організовувати команду і уникати проблем на шляху до результату. Що криється за лаштунками яскравих бізнес-історій? Лише успіх і сотні інвесторів, які прогнуть вкладати кошти у ваш стартап? О ні, шлях до успішного продукту тернистий і нелегкий. Тому Скот Белскі, засновник Behance, головний директор з продуктів Adobe та виконавчий віце-президент Creative Cloud, вирішив поділитися з бізнесменами-початківцями, як не збитися з наміченого курсу, не заплутатися десь посередині і таки створити якісний продукт. Його книга – це порадник з командної роботи, розподілу обов'язків, стресостійкості, долання опору, пошуків рішень та підготовки плану Б, В, Г... «Обирайте довгу гру», — радить автор книги. Розпочати власну справу буває не просто, проте задоволення від реалізації свого проекту того варте.

5. Письмо — це дизайн

Книга для тих, хто прагне розвивати професійні навички роботи із текстами.

Автори кнниги Майкл Меттс і Енді Велфл професійно працюють з текстами. Як у сфері журналістики, так і виконуючи роботі стратега контенту в команді дизайнерів продуктів Adobe. Вони переконані, що без слів додатки були б просто набором фігур і значків, а голосові інтерфейси і чат-боти взагалі б не існували. Тому саме слова роблять програмне забезпечення людиноорієнтованим. Книга «Письмо — це дизайн» як дати ясність користувачам і співпрацювати з командою. Автори пишуть: «Ваші користувачі мають бути у центрі вашого процесу письма, особливо, якщо йдеться про стиль мови, яку ви обираєте для інтерфейсів».

  • Замовляйте ці та інші книги для креативних професій на сайті видавництва ArtHuss. 
  • Отримуйте додаткову знижку 15% за промокодом: cases
3100