Кольори в маркетингу

📝 Роль кольору в сприйнятті інформації, починаючи від кіно і закінчуючи брендами, має велечезне значення. Колір відіграє найважливішу роль у рекламі та маркетингу, впливаючи на емоції, рішення і навіть поведінку споживачів. На створення декорацій для фільму про Барбі було витрачено безліч тонн рожевої фарби. Художниця-постановниця використала весь асортимент бренду Rosco, що спричинило практично світовий дефіцит цього кольору.

🟥 Червоний

Цей колір часто асоціюється з агресією, небезпекою та увагою. Він може стимулювати і збуджувати, а може викликати роздратування. Тому, з одного боку, червоний може знижувати продуктивність під час розв'язання складних інтелектуальних завдань, з іншого - наприклад, у спортсменів - він її підвищує.

🟦 Синій

Часто це колір спокою і розслаблення, спостереження за яким допомагає знизити стрес і створити відчуття умиротворення. Однак занадто багато синього може, навпаки, викликати почуття смутку і меланхолію. Дослідження засвідчили, синій колір на логотипах або в дизайні магазину робить товар якіснішим і надійнішим в очах покупців.

🟩 Зелений

Вважається, що прохолодні відтінки зеленого, а також нейтральні земляні тони розслаблюють, оскільки ці кольори нагадують про природне середовище проживання людини. Оскільки зелений може допомогти людям адаптуватися до нової обстановки, дизайнери часто додають рослини в інтер'єр готельних холів, офісів і ресторанів.

🔳 Чорний і білий

Обидва ахромата мають настільки широкий асоціативний ряд, що він містить у собі протилежні значення.

⬛️ Чорний асоціюється з владою, елегантністю, формальним стилем, але водночас - з жалобою, сумом і депресією.

⬜️ Білий символізує чистоту, невинність і простоту. Він може створювати відчуття великого простору, коли його насправді мало, і свіжості, якщо потрібно швидко оновити інтер'єр.

🧮 Свідоме використання кольору в маркетингу та дизайні допоможе ефективно комунікувати з аудиторією, викликати потрібні емоції та підтримувати певні асоціації. Усвідомлення впливу кольору на емоції споживачів стає невід'ємною частиною успішної стратегії в бізнесі.


Відвідай наш сайт!

2036