Конкурс — це чудовий спосіб поглянути на себе і власну роботу зі сторони. Христина Гузнер, фіналістка CASES: Design Challenge

16 жовтня відбувся CASES: Design Challenge — фінал масштабного конкурсу графічного дизайну. Захід проходив за підтримки генерального партнера Parimatch Ukraine. В межах конкурсу дизайнери мали індивідуально протягом тижня виконати бриф (а саме — створити ключовий образ та серію концептуальних матеріалів з його використанням — цифрові матеріали для соцмереж, брендовану продукцію та фотозони), а фіналісти — ще й захистити його перед журі.

Кожен учасник мав можливість на свій розсуд обрати один із трьох брифів, які були розроблені спільно з Parimatch Ukraine:

  • Кампанія до матчу за участю футбольного клубу «Шахтар».
  • «Амбіційна команда», в якому дизайнери мали можливість створити брендовані матеріали для представлення команди та корпоративної культури бренду Parimatch на конференціях.
  • Let's Play, присвячений темі кіберспорту.

Призовий конкурс заходу склав понад 100 000 грн. Заявки подали 573 дизайнери з усієї України, а в фінал потрапили лише 10. 

Ми записали з ними інтерв’ю і попросили поділитись власними враженнями. У цьому матеріалі читайте розмову з Христиною Гузнер, дизайнеркою зі Львова.

Христина Гузнер, фіналістка CASES: Design Challenge

Розкажіть про себе та свій шлях у графічному дизайні. З чого все почалось?

Все почалося з архітектурного факультету Львівської політехніки, потім архітектури у Варшавському політехнічному, потім на мене чекала магістратура у Відні. Пізніше я обрала роботу замість навчання у Відні, і саме конкурсне портфоліо для вступу в австрійський ВИШ привело мене до Vatmanstudio, де керівник намагався проявити у кожному працівникові те, що йому вдавалося найкраще.

Тому за пів року я почала активно розвиватися вже у сфері графічного дизайну. Фактично, одне замовлення вплинуло на вектор розвитку кар‘єри. Протягом 5 років роботи у Vatmanstudio я була єдиним графічним дизайнером і вела одночасно по декілька масштабних проєктів: здебільшого девелопмент (айдентика, іміджева продукція, каталоги, зовнішня реклама), благодійні проекти, HoReCa та багато інших. Останні 3 роки роботи у складі студії супроводжувалися непомірним навантаженням, половину замовлень формували вже клієнти, які зверталися безпосередньо до мене, жила роботою.

Чим вас приваблює графічний дизайн?

На це питання частково відповіла вище. Загалом те, чим я займаюся зараз, є органічним продовженням дій, спричинених обставинами на попередньому місці праці. Проте зараз маю на меті змістити фокус з виключно виконавчої роботи до делегування і залучення до роботи спеціалістів з інших сфер дизайну — іншими словами, артдирекшен. Крім того, зараз починаю вивчати UX-дизайн, тому що мене цікавить індустрія IT саме в цьому розрізі.

Христина Гузнер, фіналістка CASES: Design Challenge

Як ви дізнались про змагання?

Отримала повідомлення на Behance із пропозицією подати свою заявку на участь у конкурсі. Це наклалося на особисту потребу ділитися власною роботою, виходити із зони комфорту, тому я навіть не вагалася, приймаючи рішення.

Що вас найбільше зацікавило в конкурсі?

Можливість випробувати власні сили. І гучніше заговорити про себе. А ще подивитися у вічі страху, пов‘язаному із публічними виступами, критикою.

В конкурсі можна було обрати три брифи: про клуб «Шахтар», кіберспорт та про команду бренду Parimatch. Який обрали ви і чому?

Я обрала бриф «Амбітна команда». Захотілось зайнятися розкриттям більш складної тематики (виключно суб‘єктивна думка), попрацювати з тим, що має шанс бути більш «довговічним дизайном». Вважаю, що інші варіанти брифів несуть більш «фестивальний» характер, а така айдентика є суперяскравою, виразною, проте це працює у короткій перспективі.

Христина Гузнер, фіналістка CASES: Design Challenge

Які ваші враження про конкурс?

Якщо почуття вдячності можна охарактеризувати як враження, то таким і є їхній опис) Вразив підхід до організації, скоріше навіть прагнення сформувати належну планку рівня організації конкурсів для графічних дизайнерів.

Чи радите ви подаватись на конкурс іншим дизайнерам?

Однозначно рекомендую. Це чудовий спосіб поглянути на себе і власну роботу зі сторони. Можливість отримати концентрований фідбек стосовно персонального підходу і якості виконання роботи, а це завжди корисно для подальшого розвитку. 


Якщо пропустили трансляцію, дивіться запис, як відбувався фінал конкурсу CASES: Design Challenge за підтримки генерального партнера Parimatch Ukraine.

1956