Корпоративні курси англійської: для кого та чим корисні?

Знанням англійської мови у сучасному світі нікого не здивуєш, проте можна вразити колег тонкощами формального та неформального листування, а бізнес-партнерів — вмінням професійно вести переговори. Проте свій колектив можна не лише приголомшувати певними навичками, а й вчити English разом.

Чимало компанії та організації все частіше звертають увагу на знання англійської, тому організовують для своїх співробітників її корпоративне вивчення. Це видається логічним, адже для того, щоб бізнес розвивався, потрібно регулярно отримувати свіжі знання та використовувати їх на благо компанії, а також будувати співпрацю з новими партнерами.

Тож пропонуємо розібратися, чому будь-якому роботодавцю вигідно, коли весь штат знає англійську та які переваги для працівника має вивчення мови разом з колегами.

Чим корисна корпоративна англійська?

94% працівників довше працювали б у компанії, якби вона інвестувала в їх навчання та розвиток. Про це свідчить торішній звіт LinkedIn. Тож коли роботодавець забезпечує команду необхідним інструментами для розвитку своїх навичок, то отримує лояльних співробітників, які зростатимуть професійно, будуватимуть кар'єру всередині компанії та приноситимуть їй успіх.

У багатьох сферах для просування вперед та достойного представлення своєї компанії не обійтися без англійської. Тож робимо висновок: працівникам потрібно вчити English, а керівникам мотивувати команду покращувати свої skills.

Вивчення мови не завжди дається просто, адже буває співробітники не можуть присвятити багато часу навчанню у вільний від роботи час або у них з'являється страх перед складним, на їхню думку, шляхом. Для керівників існують інші ризики, як от неможливість контролювати результат чи несистемний підхід до цього процесу.

Тут на допомогу приходить корпоративне навчання — чудовий інструмент для підвищення кваліфікації працівників без відриву від роботи та зміцнення командного духу. Тож далі розберемо детальніше переваги такого навчання.

1. Навчання можна організувати в конкретний день та час, що буде зручним для команди. Онлайн чи офлайн залежно від організації роботи.

2. Співробітник удосконалює професійні навички, отримує актуальні знання конкретно для своєї сфери та одразу може застосовувати їх на практиці. Наприклад, вчить специфічну термінологію: медицина, ІТ, бізнес, юриспруденція.

3. У керівників є можливість контролювати процес та результати навчання команди. У працівників є змога більш ефективно планувати свій час, адже тепер потрібно виділяти час ще й на домашнє завдання та на заняття англійської.

4. Знання англійської автоматично забезпечує позитивний корпоративний імідж компанії. Коли будь-який член колективу однаково впевнено може порозумітися з іноземними колегами — це безумовно додасть ваги професійності.

5. Мотивація працювати краще. Вивчення англійської на роботі — хороший бонус, який команда неодмінно оцінить. Якщо компанія це пропонує, то автоматично утримує цінних співробітників та демонструє бажання довгострокової співпраці. Зі свого боку штат буде зацікавлений викладатися.

6. Тимбілдинг! Заняття проводяться в груповому режимі, тож це вдалий спосіб більше дізнатися про тих, з ким працюєш. А ще можливість внести різноманіття цікавими можуть бути розмовні клуби, спільні перегляди фільмів, граматичні, фонетичні клуби, обговорення книжок і навіть часом можливість пограти в ігри англійською.

Кому потрібні курси корпоративної англійської?

Англійська — це мова міжнародного спілкування, тож щоб охопити більше ринків, просто необхідно володіти нею, як співробітникам, так і для роботодавців.

Якщо працівник добре володіє англійською, він легко може представляти компанію на заходах у різних країнах. Такий фахівець добре знає, як і що розповідати про діяльність компанії. Крім того, він може максимально швидко та ефективно вирішувати складні завдання та бізнес-питання, і при цьому вибудовувати довірливі та довгострокові відносини з людьми.

Крім того, вивчення мови разом гуртує працівників навколо досягнення цілей компанії. На заняттях вони спілкуються, виконують спільні завдання, працюють у групах — відбувається командна робота. У результаті таких людей набагато легше організувати для виконання завдань компанії.

Тож корпоративне вивчення англійської мови має навіть більше переваг, ніж може здатися на перший погляд і приносить позитивний результат для усіх сторін. 

Досвід компаній

За роки роботи Grade встиг попрацювати з великою кількістю різних компаній, кожна з яких запамʼяталася своїми унікальним запитом.

Наприклад, для співробітників транспортної компанії «Кюне + Нагель Україна» англійська вкрай важлива, бо вони часто переміщуються по світу й розуміють, що якість їхнього знання мови безпосередньо впливає на роботу та просування по кар’єрній драбині.

Співпраця з авіакомпанією Air France and KLM Airlines показала, що англійську можна вивчати не лише задля досягнення масштабної мети, а й для підтримування знання мови в тонусі. Страхова компанія «ІНГО» показала відповідальне ставлення до навчання. Працівники активно відвідували заняття, уважно ставились до виконання завдань, а згодом стали затятими любителями англійської.


Працівники зацікавлені вивчати англійську на робочому місці, щоб збільшити свою впевненість під час спілкування чи отримати підвищення. Тож, ймовірно, вони з ентузіазмом підтримають ідею корпоративного вивчення мови. А керівники компанії таким методом забезпечать спільні успіхи та зростання. 

У результаті обидві сторони зацікавлені, а значить варто звернути увагу на корпоративне вивчення мови у вашій компанії. 

893