Креативний заробіток: як монетизувати таланти за допомогою Асус Вівобук?

Навіть без особливих навичок можна заробити численні статки. Це довів професійний нероба з Японії Сьодзі Морімото, який ніколи не приховував від своїх роботодавців, що не вміє робити майже нічого і здатен лише на вирішення простих завдань. То що ж говорити про справді талановитих людей, які можуть показати «клас» у різних галузях творчості? У них набагато більше шансів монетизувати свою майстерність.

Сучасні технології надають безліч можливостей для комфортного підробітку. За допомогою смартфона можна робити стильні стріт-знімання. Планшет — те, що треба для проведення онлайн-консультацій різної тематики, бездротовий мікрофон — для імпровізованих вуличних концертів. Найкращі перспективи — у ноутбуків. Багатофункціональні моделі з лінійки Асус Вівобук (особливо — трансформери) чудово підходять для втілення креативних ідей у реальність.

Варіанти експлуатації залежать лише від меж фантазії. Пропонуємо кілька креативних ідей, які допоможуть заробити грошенят.

Копірайтинг

Любите багато писати, але друзі засинають на середині величезних «полотен» у соціальних мережах? Спробуйте перетворити надруковані літери на гроші без жодної магії. Для цього достатньо зареєструватися на популярній біржі фрилансу та почати брати замовлення. Будьте певні, що до вас звертатимуться знову і знову, якщо якість текстів буде на гідному рівні.

Можна, звісно, писати для власного блогу і, ймовірно, рано чи пізно він «вистрелить». Але це надто довгий та вартісний шлях до успіху. Спершу доведеться платити за просування, а тільки з часом — отримувати хоча б якісь кошти за успішні рекламні інтеграції.

Редагування фотографій

Впевнені користувачі програмного забезпечення для редагування фото ніколи не залишаться без роботи. Послуги фоторедакторів та ретушерів мають попит. Їх замовляють:

  • інфлюенсери, які не мають часу на обробку знімків через щільну зайнятість та участь у медійних заходах;
  • автори друкованих та цифрових видань;
  • професійні фотографи.

Щоб закріпитися у цій сфері, доцільно спершу встановити невисоку вартість редагування одного знімка, а потім поступово підвищувати її пропорційно зростанню скілів.

Написання віршів

Віршовані та пісенні привітання, здається, будуть в моді й через 100 років. Особливо — індивідуальні, зміст яких влучає точно у винуватця свята або ідеально описує атмосферу свята.

Існують такі способи монетизування авторських віршів:

  • продаж листівок з короткими комічними строфами;
  • випускання власних збірок;
  • написання поезії під замовлення для друзів або знайомих;
  • продаж готових віршів на фріланс-майданчиках;
  • ведення текстового блога у віршованому форматі;
  • продаж одягу, шоперів або іншого мерча з надрукованими або вишитими римованими рядками.

Малювання

Наліпки популярні у соціальних мережах, портрети у різних стилях (від попарту до реалізму) часто купують, щоб комусь подарувати, фанати коміксів — завжди у пошуках чогось новенького. Тож знайти цільову аудиторію для результатів творчої діяльності не так вже й складно. Зручно малювати на ноутбуці, у якого є сенсорний екран, сумісний зі стилусом. Дещо складніше — на звичайному лептопі, у якого для введення тільки клавіатура та трекпад. Найкращий варіант — використання в тандемі з ноутом спеціального графічного планшета.

Непогані суми приносить участь у створенні мультимедійного контенту. Наприклад, у професійних монтажерів гідна зарплата навіть за умови часткової зайнятості. Якщо з креативом трохи гірше, можна розставляти таймкоди до чужих роликів або збирати тематичні відео у плейлисти. 

594