Маркетинг малого бізнесу в Instagram

За останні кілька років Instagram ріс і розвивався зі швидкістю, подібною до Facebook, блискавично впроваджуючи нові функції та став ще більш цінним як для продавців, так і для користувачів.

У цій короткій статі ми подивимося на основи маркетингу в Інстаграм, у тому числі про те, як оптимізувати свій профіль, та отримати більше результатів із вмістом стрічки й історій, а також як оцінити свій прогрес на платформі.


  1.  Збільшуємо кількість підписників

Нарощування кількості ваших підписників вимагає багато часу та енергії. У вас може виникнути спокуса вибрати легкий шлях і купити підписників... не робіть цього! Придбання підписників насправді не сприятиме залученню, а це справді те, що вам потрібно, щоб ваші публікації бачили. (Крім того, нещодавні зміни API Instagram автоматично видалять цих підписників!)

Ось на чому ви можете зосередитися, щоб правильно слідувати.

Переконайтеся, що ваше ім’я користувача впізнавано та доступне для пошуку. Якщо люди не можуть вас знайти, вони не можуть стежити за вами! Заповніть свою біографію. Це останнє, що хтось бачить перед тим, як вирішить стежити за вами, тому обов’язково вкажіть, хто ви і що робите.

Коли ваш профіль буде оптимізовано, почніть публікувати контент. Перед тим, як справді почати залучати людей, доцільно заповнити свою стрічку 10-15 високоякісними публікаціями. Якщо користувачі відвідують ваш профіль і бачать, що він порожній, вони, ймовірно, не підпишуться.

Потім почніть стежити за обліковими записами, які вас цікавлять і стосуються вашого бізнесу. Думайте про Instagram як про спільноту та шукайте інші компанії у вашому регіоні чи впливових людей, яким може сподобатися ваш продукт чи послуга. Коли ви стежите за обліковими записами, Instagram пропонуватиме пов’язані облікові записи, на які ви також можете підписатися.

2. Виберіть найкращий час для публікацій в Instagram

Користувачі Instagram активні в будь-який час доби. Однак існує кілька оптимальних часів для публікації в Instagram. Для максимального залучення найкращий час для публікації в Instagram у різних галузях – 13:00 та 17:00. Це для часового поясу вашої цільової аудиторії. Багато користувачів, як правило, взаємодіють із більшим вмістом у неробочий час у будні.

3. Оптимізуй свій Instagram профіль  

Більшість SMM маркетологів знають основи створення онлайн-профілю: вам потрібно заповнити свою контактну інформацію, мати опис, оптимізований за ключовими словами (+ емодзі) і вибрати зображення профілю, яке легко впізнати, наприклад логотип. Це чудовий початок.

Щоб максимально використати обмежений простір профілю Instagram, вам слід включити наступне:

  • Інтерактивні хештеги. Тепер їх можна додати до опису вашого профілю, ввівши #, а потім потрібну фразу, як і в публікації. Використання фірмового хештега є хорошим вибором для більшості малих бізнесів і може допомогти вам працювати з алгоритмом Instagram.

  • Інтерактивні посилання профілю. Є кілька варіантів, як цим скористатися. Один із способів – створити сторінку «посилання в біографії» за допомогою такого інструменту, як конструктор міні лендінгу (SendPulse як один з варіантів), щоб ви могли скеровувати трафік до своїх продуктів та онлайн-магазин, використовуючи лише одне посилання. 

  • Основні моменти історії.  Ця відносно нова функція дозволяє додавати «прострочені» історії до різних рекомендованих категорій, які відображатимуться над стрічкою Instagram у вашому профілі. Це допомагає вашому профілю виглядати детальніше та дає змогу демонструвати певний ключовий вміст Instagram.

Instagram — це must have платформа, яку маркетологи повинні додати до свого маркетингового списку, якщо вони ще цього не зробили. Зануртесь в Instagram маркетинг повністю і з ентузіазмом. Тестуйте різні його функції, регулярно публікуючи різні типи контенту та залучаючи свою аудиторію. Коли трохи освоїтесь — можете навіть долучити спеціальні платформи автоматизації маркетингу Ви навіть можете бути здивовані тим, як швидко ви побачите результати.

417