«Ми були б теж в зоні ризику, якби не змінювалися»: як змінився бізнес MEGOGO під час пандемії

Наприкінці листопада MEGOGO святкує своє 9-річчя. Із цієї нагоди Іван Шестаков, директор зі стратегічного розвитку MEGOGO, та Валерія Толочина, маркетинг-директорка MEGOGO, розповіли про результати компанії і вплив пандемії на неї. CASES зробили невелику замітку.

У зв'язку зі світовою пандемією, вся кіноіндустрія завмерла, а тому, за словами команди, шляхом розвитку MEGOGO було додавання нового нішевого контенту.

«Ми пройшли кілька криз за останні 9 років. Не таких масштабних, як поточна, але серйозних.

Якщо говорити про те, як вийти з будь-якої кризи — це пристосовуватися, ще більше працювати над якістю свого продукту і стати незамінною частиною для своїх користувачів.

Вважаємо, що у цей час дуже важливо об'єднуватись, створювати і зміцнювати партнерські відносини. Ми завжди були гнучкими і мали здатність домовлятися, якщо це всім на користь. Цього року ми посилили роботу в цьому напрямку і створили близько двох десятків стратегічних партнерств» — розповідає Іван Шестаков, директор зі стратегічного розвитку MEGOGO.

Щоб пояснити користувачам, як сервіс і його позиціонування змінюються, у цьому році MEGOGO випустили рекламну кампанію «MEGOGO — і вдома краще». Над розробкою ідеї працювала агенція Fedoriv.

«Ми не могли просто залишатися онлайн-кінотеатром, адже це не розкривало суті нашого сервісу. За останній час у нас з'явилися книги, ігри, футбольні трансляції. І ми розуміли, що нам потрібно заново все правильно упакувати.

Перед кампанією ми провели масштабне дослідження, де визначили, що наша ключова цільова аудиторія — це сім'я. Для нас це фактично означало, що потрібно вийти на нову територію.

На поточний момент, в контексті споживання відеоконтенту, більше не йдеться лише про перегляд фільмів. Це і 30 хвилин вранці, перед роботою, і спільний перегляд при зустрічі з батьками. Для цього всього потрібен якісний контент.

Ми розуміли, що завдяки тому, що на платформі зібрані і фільми, і серіали, і освітній контент, користувач може добре провести час вдома, а цю стратегію вже можна розвивати. Тому, ми «копнули» глибше і зрозуміли, що домом може бути взагалі будь-яке місце, де людина відчуває себе добре, і де його близькі.

У зв'язку з цим, ми змінили своє позиціонування на провайдера розваг» — ділиться Валерія Толочина, маркетинг-директорка MEGOGO.

За словами Валерії, перед кампанією «MEGOGO — і вдома краще» стояло завдання залучити максимальне охоплення. З кампанією взаємодіяло більше 40 млн. глядачів через такі канали:

  • 45% — телебачення,
  • 22% — діджитал-канали,
  • ~18% — зовнішня реклама, (примітка редакції, про точні відсотки саме цього каналу не йшлась мова)
  • 15% — радіо.

Акцент зробили на рекламі, що йшла по телебаченню.

Наразі, MEGOGO не підводять підсумки рекламної кампанії, і будуть готові це зробити в наступному році.

«Ми бачимо, що перші результати доволі позитивні, але рано підводити підсумки. Поточна рекламна кампанія впливає навіть на збільшення контенту на платформі. Тому, ми продовжуємо розвивати нас як провайдера розваг, і інвестувати у цей напрямок маркетингові ініціативи» — коментує Валерія Толочина, маркетинг-директорка MEGOGO.

1874