Ми запустили біржу вакансій (в тестовому режимі)

Це сталось. Ми нарешті запускаємо публікацію вакансій на CASES. І це — ледь не найважливіше оновлення платформи в цьому році. В цій колонці розповідаю, чому це початок нового етапу в розвитку нашої соцмережі.

Біржа вакансій з самого початку була складовою ідеї платформи CASES

З моменту, коли ми лише почали обговорювали продукт в команді, ми знали, що там буде біржа.

Ми хотіли, щоб фахівець у нас отримав все необхідне для самореалізації: можливість навчатись, можливість викладати портфоліо, популяризувати себе, створювати мережу контактів і, звісно, отримувати пропозицію роботи.

Наша ідея для фахівців звучала дуже просто: все що потрібно фахівцю з креативних індустрій в одному інтерфейсі — від навчання до працевлаштування та розвитку кар'єри.

Так само ми хотіли, щоб і компанії отримали потужний інструмент для популяризації бренду та пошуку талантів. І теж в одному інтерфейсі.

Місія складна, але цікава.

Для нас було важливо поєднати освіту та працевлаштування

Якщо замислитись, то фахова освіта — це частина ринку праці. Адже по суті курси продукують фахівців. Вакансії — це технічне замовлення на підготовку кадрів. Кількість вакансій — обсяг замовлення.

Для самих фахівців є вкрай важливим розуміння того, хто є працедавцем за тим фахом, за яким людина навчається, скільки вакансій на ринку, якою є реальна медіана по зарплатах. Бо шалено дратують оці обіцянки «дизайнери інтерфейсів працюють віддалено та отримують від $2000 на хвилину» — і працедавців, і тих, хто по пів року після курсів не може отримати пропозицію хоча б на 500 доларів. 

Значна частина людей іде навчатись саме для побудови кар'єри. І логічно, щоб після випуску з курсів люди мали прямий і безпосередній доступ до вакансій.

Для працедавців взаємодія з освітніми центрами є логічним кроком. Адже до кого іти по кадри, як не до того, хто генерує нових фахівців? Звісно, працедавці як правило шукають фахівців середнього рівня, «мідлів». Але ж люди не народжуються «мідлами». Просто іноді фахівцю потрібен ще якийсь час після курсів, підтягтись. І тому так важливо не втрачати з ним зв'язок.

Ось чому для нас було важливо створити не просто освітній продукт, а саме соцмережу. Бо якщо освітньому центру виконується 3 роки, то випускники з попередніх років дозрівають. 

Втім, з останніх розмов з працедавцями я знаю і те, що талановиті початківці їх теж цікавлять.

Тож незабаром все саме так і працюватиме. Фахівець, що завершить курси Креативної Практики, по суті одразу бачитиме всі відповідні його підготовці вакансії в тому самому кабінеті, де він навчався. А ми допоможемо йому правильно скласти своє резюме і не забути вказати всі навички, які він у нас опанував.

І що важливо — працедавці теж зможуть бачити базу випускників. Відсортованих за рівнем успішності, за кількістю та якістю робіт в портфоліо. І щобільше, у працедавців скоро буде набагато більше можливостей впливати на освітній процес та освітню екосистему CASES. 

Саме час наповнювати портфоліо та профіль

Якщо ви фахівець, що шукає роботу, і ще не наповнив свій профіль на CASES та не додав роботи в портфоліо — саме час це зробити. Скоро це буде вам дуже допомагати у пошуку роботи на CASES.

Адже працедавці зможуть без переходу на сторонні сервіси бачити всю потрібну інформацію про кандидата в одному кабінеті. 

Портфоліо-платформа, до речі, вже працює.

Наразі біржа працюватиме в тестовому режимі, публікація вакансій до 1 березня буде безплатна

Як і будь-який продукт, біржа CASES запускається поступово. Зараз ми тестуємо стрічку вакансій, сторінку окремої вакансії, а також редактор вакансій.

Щоб виявити всі проблемні моменти та з'ясувати реальні потреби користувачів, ми вирішили, що перші 2,5 місяці зробимо для працедавців безплатними. Так ми отримаємо максимум інсайтів стосовно того, як зробити дійсно потрібний та якісний продукт.

Незабаром на платформі з'явиться можливість для публікації резюме та відгуків на вакансії

Поки що у фахівців ще немає власних екранів взаємодії з вакансіями. З цього приводу не турбуйтесь — скоро все з'явиться.

Наступні оновлення будуть адресовані саме фахівцям. Скоро у вас з'явиться можливість додавати резюме та відгукуватись на вакансії прямо в інтерфейсі CASES. 

Працедавці також скоро зможуть отримувати відгуки на вакансії та бачити профілі кандидатів у своїх кабінетах. 

1
1626