Міфи про трафік з Youtube: чому це джерело краще за Facebook ads?

До мене звертаються різні бізнеси, які планують запустити трафік з YouTube. У багатьох рекламодавців є загальні упередження, які заважають почати отримувати трафік з Youtube. У цій статті розглянемо найчастіші питання, які є у клієнтів.

1. Чи треба Youtube канал, щоб отримувати трафік з Youtube?

Є два варіанти як можна отримати трафік YouTube:

1. Ви створюєте рекламне відео, заливаєте його на будь-який Youtube канал, який створюється за 5 хвилин. Робите зв'язок рекламного кабінету з YouTube, налаштовуєте і рекламу, ви отримуєте трафік і продажі з YouTube реклами.

2. Ви ведете ваш Youtube канал. Частина людей, кому потрібен ваш продукт, переходять на сайт, залишають заявки і отримуєте продажі. Відсоток таких людей буде дуже невеликий, тому більша частина людей підписується на ваш канал і йде прогрів через контент. Коли у них виникає необхідність у вашому продукті, вони переходять на ваш сайт і залишають заявки.

2. Створення рекламного відео це дорого

Найважливіше, що важливо знати перед створенням рекламного відео для Youtube - це структура відео для лідогенерації та ремаркетингу. Можете написати мені в особисті повідомлення і я буду радий поділитися цією інформацією.

Вартість створення відео залежить від бізнес ніші та конкуренції. Наприклад рекламні відео для онлайн освіти можуть коштувати кілька десятків доларів.

Як же влаштована ця робота у нас для періоду тесту:

- ми пишемо сценарій

- клієнт за ним знімаємо відео на мобільний телефон

- замовляємо найпростіший базовий монтаж

- ми запускаємо рекламу

Наш рекорд отримання готового відео протягом 4 годин. О 10.00 годині скинули клієнту сценарій і о 14.00 вже отримали готове відео.

У 90% локальних бізнесів конкуренція в Youtube відсутня зовсім, маючи правильний сценарій, монтаж відео займає пару днів і коштує в районі 100-150$.

3. Трафік з Youtube дорогий

Вартість трафіку насамперед визначається конкуренцією в аукціоні та кількістю рекламодавців. Скільки ваших конкурентів використовують таргетовану рекламу в facebook, instagram і хто використовує Youtube?

Я думаю, у низці локальних бізнесів конкуренти взагалі не використовують рекламу в YouTube, зате активно використовують facebook ads.

Коли ми спілкуємося з клієнтами, я завжди кажу, що для старту можна дорівнювати на вартість ліда з таргетованої реклами, а під час запуску реклами заявки з Youtube можуть бути на +20-50% дорожчими через специфіку конверсії відеокомпаній.

Після оптимізації та навчання рекламної кампанії, вартість заявки вирівняється близько до таргетингу і далі можна піти на зниження. Тому трафік з Youtube не дорогий - важливо звернутися до правильного фахівця.

4. Трафік з Youtube менш ефективний

Нагадаємо, що в налаштуваннях Google є дуже гнучкі кастомні аудиторії. Тобто, ви можете створювати власні аудиторії на користувачів, які:

  • відвідували сайти (тематичні, конкурентів та ін.)
  • завантажували певні додатки
  • шукали ті чи інші ключові слова
  • відвідували канали або дивилися певні відео та інше.

5. У YouTube немає моєї цільової аудиторії

Якщо ми візьмемо більшість країн і подивимося на ступінь проникнення інтернету і відвідувані сайти, то на першому місці зазвичай знаходиться Google, а на другому або близький до цього Youtube і тільки потім решта соц. мереж.

Про що це говорить?

Що в Youtube є набагато більша цільова аудиторія, ніж на будь-якому іншому майданчику. Крім цього можу навіть додати, що в Youtube є аудиторії, яких більше немає взагалі на інших майданчиках.

Це далеко не всі міфи, які є навколо лідогенерації з Youtube.

А які у вас є питання щодо трафіку з Ютуб ?

2835