Міжнародні іспити з англійської мови в Україні під час воєнного стану

Як багато кому відомо, на початку повномасштабного вторгнення всі основні провайдери міжнародних тестів з англійської мови припинили роботу в Україні. Це означало, що скласти міжнародні іспити в Україні практично не було можливості (за деякими виключеннями), потрібно було виїжджати до країн, де така можливість є, наприклад, до Польщі.

Зараз ситуація змінюється, і для тих, хто бажає скласти іспит в Україні, з’являються нові можливості. Однак, в інтернеті й досі можна натрапити на інформацію, що зараз в Україні міжнародні іспити можна скласти лише онлайн або неможливо скласти взагалі. Але така інформація не є цілком достовірною.

Ми зібрали для вас доступну інформацію про те, які міжнародні іспити з англійської можна скласти в Україні, не виїжджаючи за кордон. Стаття актуальна на листопад 2023 року, віримо, що надалі ситуація буде покращуватися, і для охочих скласти іспит з англійської в Україні буде з’являтися все більше опцій.

Увага: іспити Cambridge (C1 Advanced, B2 First, B1 Preliminary та інші) наразі в Україні не проводять.

IELTS

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну провайдер IELTS припинив надання послуг на території України. За кілька місяців вийшла нова версія іспиту – IELTS Online, яка стала доступною в тому числі і в Україні.

IELTS Online – єдиний спосіб скласти даний іспит в Україні зараз. Він має ряд обмежень:

  • до тестування допускаються особи, які досягли 18 років;
  • скласти онлайн можна лише модуль IELTS Academic (підійде для навчання за кордоном та для підтвердження рівня в Україні), модуль General Training для складання онлайн недоступний.

Якщо вам менше 18 років або ж вам не підходить академічний модуль – доведеться шукати тестовий центр за кордоном або обирати інший іспит.

Тривалість іспиту: Listening, Reading, Writing (до 3 годин), Speaking – до 20 хвилин

Вартість іспиту: 150 USD

Офіційні результати: через 3-6 днів після іспиту

Скласти IELTS Online можливо у двох офіційних організаціях-провайдерах іспиту: IDP та British Council. 

Для реєстрації на іспит буде потрібен гарний скан закордонного паспорту (з українською ID-картою авторизацію пройти важче).

TOEFL iBT

TOEFL iBT доступний в Україні одразу у двох версіях: TOEFL iBT (класична версія – на комп’ютері у тестовому центрі) та TOEFL iBT Home Edition (проводиться на комп’ютері вдома).

  • TOEFL iBT (класична версія): на даний момент в Україні проводиться у Києві. Зареєструватися можна на сайті офіційного провайдера іспиту – ets.org; також там можна знайти дати проведення іспиту та тестовий центр.

  • TOEFL iBT Home Edition: проводиться вдома під наглядом онлайн спостерігача. Перед складанням рекомендуємо ознайомитися з технічними вимогами до вашого обладнання на сайті провайдера іспиту.

Тривалість іспиту: приблизно 2 години

Вартість іспиту: 185 USD (зверніть увагу: є додаткові стягнення за пізню реєстрацію, зміну дати тесту та ін.).

Офіційні результати: через 4-8 діб після іспиту.

PTE Academic

PTE Academic можна скласти в Україні двома способами:

  • онлайн: відносно нова версія іспиту; зверніть увагу: результати онлайн версії поки що не приймаються для візових заяв;
  • у тестовому центрі: на даний момент в Україні доступний один тестовий центр – Medical Council of Ukraine, який знаходиться за адресою: місто Київ, вулиця Велика Васильківська, 17а.

Реєстрація на іспит доступна на офіційному сайті провайдера іспиту (Pearson). Для реєстрації необхідно створити профіль, обрати зручну для вас дату та час (стосується як онлайн версії, так і версії у тестовому центрі).

Попередньо дізнатись дати проведення іспиту та адресу тестового центру без реєстрації можна на сайті провайдера іспиту (у поле пошуку ввести Kyiv, за запитом Ukraine пошук не працює).

Тривалість іспиту: 135 хв (з урахуванням орг моментів).

Вартість іспиту: 150 USD (у тестовому центрі)

Офіційні результати: через 48 годин після іспиту

Підготовка до іспитів

Для того, аби скласти іспит успішно, подбайте про підготовку. Почніть готуватися завчасно, складіть план, опрацюйте всі типи завдань та розширюйте академічний лексичний запас. Ми з радістю допоможемо вам підготуватися до іспиту та отримати необхідний бал. Готуємо в індивідуальному форматі онлайн: IELTS, TOEFL iBT, PTE Academic.

2059