Молодь з інвалідністю, яка опанувала діджитал-напрямки на курсі від Career Hub і готова розвивати сектор креативних індустрій в Україні

Завершилося навчання на вже третьому безоплатному  курсі "Career Hub Pro: фриланс для молоді з інвалідністю" від ГО Центр “Розвиток КСВ” та платформи Career Hub в межах програми USAID “Мріємо та Діємо”. Програма курсу була розроблена з урахуванням потреб студентів та студенток, щоб він був доступний кожній молодій людині, зокрема – заняття супроводжуються перекладом жестовою мовою та субтитруванням, а навчальні матеріали адаптовані для сприйняття людьми з порушеннями зору. 

Навчальна програма курсу містить три напрямки на вибір: копірайтинг, графічний дизайн та відеомонтаж і триває 2 місяці. Додатково студенти та студентки отримують знання з просування власних послуг у соціальних мережах, особливостей роботи на фрилансі та проходять тренінг з психологічної стійкості. Під час курсу всім надається можливість поспівпрацювати з реальними замовниками – бізнесом, громадськими та волонтерськими організаціями. 

Ділимося історіями наших випускників та випускниць, їхніми досягненнями під час навчання, а також кейсами, аби заохотити потенційних клієнтів та роботодавців допомагати з самореалізацією тим, хто цього насправді щиро прагне: 

Привіт! Мене звати Владислав, мені 28 років. Зараз проживаю в Києві, але маю досвід проживання в Іспанії через повномасштабну війну в Україні. 

Моя мотивація до навчання віеомонтажу на курсі Career Hub виникла від бажання відкрити нові траєкторії у своїй професійній діяльності. Після втрати роботи системним адміністратором, мене захопила ідея пізнання нових ринків та можливість створення власного контенту і роботи із замовниками. Що я опанував на курсі: монтаж відео, мінімальна кольорокорекція, додавання звуку та звукових єфектів, ефекти для відео, текст (субтитри), обробка відео в PREMIER PRO CAPCUT, оформлення подкастів, додавання зеленого фону.

Портфоліо Влада:

Під час самого навчання виникали досить цікаві челенджі, зокрема під час нашої практики - реалізації замовлень. Їх не завжди було легко виконати, проте це була реальна можливість і такий творчий виклик - зробити щось цікаве, та ще й з нуля. 

Кар'єрні плани Влада:

Під час пошуку роботи до курсу до мене прийшло усвідомлення всіх тих труднощів, з якими стикаються люди з інвалідністю власне під час пошуку роботи. Авжеж, сприйняття суспільством інвалідності може бути бар'єром для досягнення цілей, але наполегливість і впевненість у своїх силах можуть й подолати ці виклики. Наразі стабільність для мене є ключовим фактором. Саме тому я розглядаю можливість командної роботи, що, на мою думку, забезпечить необхідний баланс і підтримку у моїй професійній діяльності.

Рівність та інклюзія у професійному середовищі для Влада - це:

Для мене рівність - це не лише право на рівні умови для всіх, але й усвідомлення та прийняття різноманітності. Щоб досягти інклюзії в професійному середовищі, необхідно працювати разом та забезпечувати рівні можливості для всіх.

Поради для молоді з інвалідністю, яка шукає можливості самореалізації на фрилансі у креативних професіях:

Моя порада для молоді з інвалідністю - не припиняйте шукати можливості та навчатися. Зміни в світі створюють нові можливості, важливо активно розвиватися і не боятися виходити за межі власних уявлень.

Зв'язок з Владом: tkach771@gmail.com

878