Найяскравіші моменти та події: яким був 2023 рік для WePlay Studios

2023 рік став для WePlay Studios періодом змін. Нова бренд-айдентика, нові цілі, проєкти та партнерства – ми пережили багато та не раз підіймали власну планку у прагненні вдосконалюватися та рости. Це був цікавий період, який сформував нову реальність WePlay — і зараз найкращий час проаналізувати основні досягнення та події, що стались у 2023 році.

Ребрендинг WePlay Studios

Цей рік відкрив нову главу в історії компанії WePlay. WePlay Esports змінила назву на WePlay Studios і стала компанією з виробництва розважального контенту на різноманітну тематику: геймінг, спорт, стримінг та багато іншого.

Події та нагороди

2023 року WePlay Studios стала продакшн-партнером вже другого сезону американського розважального шоу NFL Tuesday Night Gaming. Як і у першому сезоні, команда WePlay відповідала за розробку та реалізацію продакшну шоу як в прямому етері, так і pre-recorded контенту навколо проєкту. Від створення графічних елементів та аудіо до розробки комп’ютерної графіки та доповненої реальності для трансляцій – компанія відзняла серію епізодів, які стали культовими у своєму жанрі. Шоу NFL Tuesday Night Gaming здобуло золоті нагороди MUSE Creative Awards 2023 одразу у двох категоріях: «Спортивне відео» та «Розважальне відео» за надзвичайну продюсерську роботу WePlay над проєктом.

Майданчик NFL Tuesday Night Gaming, WePlay Esports Arena Los Angeles. Фото: WePlay Studios

Ще одна визначна подія від WePlay Studios – Astra Carnival: The Prince Cup Invitational – отримала три платинові нагороди на NYX Video Awards 2023. Ця подія була реалізована у партнерстві з розробником ігор miHoYo, у форматі якого компанія відповідала за виробництво усіх їх подій для північноамериканського ринку у 2023 році. Для Astra Carnival: The Prince Cup Invitational продакшн-команда підготувала особливий стилізований майданчик, відтворивши за допомогою комп’ютерної графіки та доповненої реальності інтер’єр внутрішньоігрової таверни Genshin Impact, Мондштадт. Від меблів, якими розгулюють коти, до календарів і дат на них, – зображення було надзвичайно точним та автентичним.

Astra Carnival: The Prince Cup Invitational. Фото: WePlay Studios

Загалом на NYX Video Awards 2023 WePlay Studios здобула шість нагород: компанію відзначили як одну з десяти найкращих відеоагенцій року, що узяли участь і перемогли у багатьох номінаціях.

Нові проєкти

Крім того, WePlay Studios спробувала свої сили й у нових нішах, таких як створення музичних відеокліпів. WePlay Studios стала продакшн-партнером кліпу One Nation Under Love, соціальної пісні від американської композиторки Дайан Уоррен у виконанні української співачки Тіни Кароль.

Фільмування відбувалося на двох континентах: частина фахівців працювала в Лос-Анджелесі з Дайан Уоррен, а Тіна Кароль та інша частина команди WePlay були в Києві. Ідея та меседж пісні – єдність двох народів у боротьбі за свободу та мир – знайшли своє відображення у відео.

Щоб втілити цю ідею, продакшн-команда використала символи кожної з країн: Тіна Кароль співала біля монумента Батьківщини-матері, а Дайан Уоррен акомпанувала на фортепіано на тлі віртуально створеної американської статуї Свободи. Працюючи над відео, продюсерська команда за допомогою технологій розширеної реальності (XR) відмалювала з нуля віртуальний Нью-Йорк разом зі статуєю Свободи. За надзвичайно короткий час – близько трьох днів – команда зафільмувала артисток та змонтувала фінальну версію відео.

Пісня та відеокліп були представлені ​​у чотирьох номінаціях «Ґреммі», у тому числі «Найкращий музичний кліп» та спеціальній відзнаці «Найкраща пісня соціального спрямування».

Віртуальний стадіон VTuber Awards. Фото: WePlay Studios

Створюючи все більше різножанрового контенту для індустрії розваг, WePlay Studios стала офіційним продакшн-партнером нагороди VTuber Awards. Продакшн-команда перевершила себе, створивши багатогодинне шоу у повністю віртуальному світі та зробивши його максимально інтерактивним для глядача. Хоча подію створили на базі WePlay Esports Arena Los Angeles, на екрані глядачі бачили величезну віртуальну сцену та залу, повну гостей. Усе, що відбувалося під час церемонії, контролювалося за допомогою фізичних офлайн-камер, контролерів та LED-екранів – команда використовувала реальне обладнання, щоб керувати віртуальними аналогами сценічного обладнання у віртуальному світі.

Церемонію нагородження зініціювала та проводила віртуальна креаторка Filian. За лаштунками вона була одягнена у повний комплект для захоплення руху – від рукавичок до черевиків – і у такому вигляді керувала своєю віртуальною моделлю та вела трансляцію протягом п’яти годин. У прямому етері одночасно 68 951 глядач дивився, як з десяток улюблених VTuber’ів з’являлися на сцені, витягали імена переможців, спілкувалися та жартували.

Загалом рік, що минає, був багатим на партнерства. Компанія та медіасервіс MEGOGO оголосили про стратегічне партнерство на 2023 рік, у межах якого разом створювали українськомовні трансляції спортивних подій включно з Лігою чемпіонів УЄФА 2022/2023 та Прем’єр-лігою. Крім того, у партнерстві з платформою i am u are, WePlay Studios підтримала представників сучасної української креативної індустрії. Перша ж подія i am u are зібрала понад 150 компаній та стартапів з українським корінням.

#StandWithUkraine

Оскільки WePlay Studios – компанія українського походження, у 2023 році ми продовжували підтримувати ЗСУ та українців, що постраждали від війни.

WePlay Studios обладнала аудиторію, де військовослужбовці навчаються керувати дронами, закупивши та надавши все необхідне (ноутбуки, контролери тощо). На момент публікації цієї статті декілька груп українських військових вже пройшли підготовку на базі цього класу. Нині «випускники» успішно виконують завдання на передовій. Команда WePlay також придбала та передала обладнання для забезпечення штабу однієї з частин української армії. Оскільки інформація про військових конфіденційна, назви бригад та їх дислокацію публікувати не можна.

Клас навчання керування дронами. Фото: Сили оборони України

WePlay Studios також брала участь у кампанії «Тиловики Азову», збираючи кошти на п’ять бронетранспортерів М113 – разом ми змогли зібрати сто тисяч гривень на потреби батальйону.

Крім того, працівники WePlay власними силами зібрали кошти на оплату курсу реабілітації для двох дітей з аутизмом, чиї батьки загинули під час виконання бойових завдань у складі Сил оборони України. Діти вже почали реабілітацію, що має на меті допомогти їм впоратися зі втратою та покращити фізичне самопочуття.

Плани на майбутнє

Слідкуючи за світовими трендами, WePlay Studios знає, що глядачі хочуть і шукають контент, що поєднує в собі різні сфери індустрії розваг, тож 2024 року буде ще більше на перетині геймінгу та спорту, музики та шоу тощо.

Інновації залишаються ще одним важливим аспектом безперервного розвитку компанії. Це означає, що кожна нова подія буде ще яскравішою та захопливішою – слідкуйте за оновленнями, щоб нічого не пропустити.

Як і минулого року, компанія, як і мільйони українців, має лише одне бажання, тож і 2024 року підтримуватиме захисників України та свою країну.

745