Нариси стратегії CASES на 2024-й

Готуємо потроху свою стратегію 2024-й рік. Це такий документ, що узгоджує всі напрямки роботи CASES та артикулює цілі на наступний рік. Там описується і продуктова стратегія, і контентна, і маркетингова.

Звісно, шоу «Плани українців» на Небі цілком могло б замінити собою Saturday Night Live. Так і бачу, як Ніна Зинов'ївна з небесної канцелярії, дивлячись там наші проєкції, в'яже та каже тихенько так і з сердешним співчуттям: «Плануєте розвиток українського стартапу? Мої ж ви бубочки».

Менш із тим, плани мають бути. Особливо тепер. 

І ось нариси того, що може опинитись в нашій річній стратегії:

  1. [ВСЕ ЩЕ ТАЄМНО]. Насправді, це ледь не ключовий напрямок роботи на зараз. На жаль, до релізу обіцяв про це не розповідати, але вже скоро, сподіваюсь, ви все побачите.
  2. Англомовної версії CASES для Великобританії та інших ринків. Мова іде як про соцмережу з портфоліо, блогами і новинами, так і про реліз окремих курсів. 
  3. Ще більше курсів від Креативної Практики за більшою кількістю напрямків. Зокрема плануємо розбудовувати гілки технічної розробки, і там — нові курси за напрямком фронтенда, в тому числі живі. Також працюємо над збільшенням кількості просунутих курсів для дизайнерів. Особлива увага — інтерфейсному та продуктовому дизайну.
  4. Нові освітні формати. І компактні, і додаткові до вже існуючих. Будемо робити компактні формати — типу уроків, майстеркласів, воркшопів. Будемо запрошувати іноземців. Тож чекайте гостей з-за кордону.
  5. Запуск оновленого Марафону Креативної Практики. Він стане платним, але збори для «Повернись живим» пожвавляться.
  6. Запуск нової стипендіальної програми. Ключова її задача — реальні результати для стипендіатів. Тож це буде не просто доступ до курсів, а дещо більше.
  7. Запуск дочірньої агенції-лабораторії Креативної Практики. Ідея тут полягає в тому, щоб створити майданчик, в якому наша спільнота зможе долучатись до розробки реальних проєктів для портфоліо, отримувати перший комерційний досвід, взаємодіяти з менторами та клієнтами. Це для мене один з найцікавіших проєктів на 2024-й рік, якщо чесно.
  8. Оновлення кабінетів для навчання CASES. Плануємо зробити свою освітню платформу ще зручнішою. Наразі вже активно працюємо над цим. Ключова мета тут, знов-таки, підвищувати ефективність навчання — робити так, щоб студенти отримували саме те, заради чого прийшли на платформу. Якщо це пошук роботи — то працевлаштування. Якщо прокачка навичок — максимальна допомога із цим.
  9. Оновлення сторінок компаній та каталогу організацій на CASES. Це дуже важлива частина нашого продукту, і ми вже маємо багато зворотного зв'язку про те, чого там наразі бракує. Тож будемо виправляти та покращувати ці розділи. Для нас важливо зробити так, щоб клієнтам було зручно шукати на платформі підрядників за будь-яким з наявних у нас напрямків.
  10. Робота над книжками Креативної Практики. Спершу працюватимемо над посібниками з композиції та типографії. Ми давно вже цього хотіли, і думаю, що час настав.

Це, звісно, не всі плани, а лише ті, які можуть бути найбільш цікавими саме моїм читачам. І мені було б дуже цікаво почути ваші думки стосовно того, які з оновлень вас зацікавили.

Поділіться в коментарях або проголосуйте у мене в телеграм-каналі

4
2222