Наука та Заголовок - де вони зустрічаються?

Як же його краще сформулювати...? Так щоб було цікавіше та зачіпило, але в той же час могло передати суть месседжу та сформулювати чітку позицію...

У світі маркетингу, що постійно розвивається, пошуки ідеальної назви та заголовку є давньою проблемою, з якою стикаються всі маркетологи. Делікатний баланс між приверненням уваги, донесенням основного повідомлення та позиціонуванням бренду може бути складним завданням. Оскільки маркетологи продовжують досліджувати інноваційні підходи, конвергенція науки та творчості стає потужним інструментом у створенні цікавих назв органічного та платного контенту.

1. Створення заголовків: мистецтво та наука

Створення цікавих і захоплюючих назв, які водночас несуть чітке повідомлення, — це мистецтво. Ми, як маркетологи, постійно обмірковуємо і експериментуємо з різними ідеями, щоб наші назви та заголовки виділялися з натовпу. Завдання полягає в тому, щоб привернути увагу аудиторії в купі інформації, зберігаючи автентичність і актуальність вмісту. 

2. Усім відомий та безпрограшний брейнстормінг

У пошуках вражаючих титулів практика мозкового штурму продовжує доводити свою цінність. Групові сесії, на яких творчі уми збираються разом, щоб обмінюватися ідеями, часто призводять до створення унікальних і переконливих концепцій назв, продуктів за заголовків. Надихаючись традиційними методами, креативність залишається в центрі маркетингових стратегій.

3. Використання штучного інтелекту

Багато хто хоч раз використовув AI при створенні текстів, заголовків, генеруванні схем, кодів та зображень. З розвитком технологій штучний інтелект став і справді цінним супутником для творців контенту, однак за умови що запропонований контент перевіряється на:

- релевантність
- цінність
- достовірнсть
- актуальність


Інструменти на основі штучного інтелекту можуть аналізувати величезні обсяги даних і виявляти закономірності, які людський розум може пропустити та і вони можуть помилятися. Звернули увагу на попередження того ж ChatGPT?

4. The Syntactic Surprise Calculator

У 2023 році з’явився революційний інструмент під назвою Syntactic Surprise Calculator. Цей інструмент вимірює, наскільки несподіваним є синтаксис повідомлення, заглиблюючися в роль синтаксису у формулюванні ефективних маркетингових повідомлень.


Вчені дослідили неймовірну кількість реклам на Facebook, Instagram та відгуків на Amazon та дійшли висновку що заголовки, які мають несподівану або незвичну синтаксичну структуру можуть забезпечити вищий показний CTR (Click Through Rate), аніж звичні або передбачувані заголовки.

Наразі цей тул аналізую англомовні заголовки та фрази, тому це буде особливо актуально для тих, хто працює на міжнародному ринку.

www.marynaviezhys.com

У сучасному конкурентному маркетинговому середовищі поєднання творчості та науки відіграє ключову роль у створенні назв, що привертають увагу. У той час як старі методи брейнстормінгу продовжують виконувати свої завдання, інструменти на основі штучного інтелекту та новаторські інновації пропонують маркетологам нові можливості створювати назви, які резонуватимуть з аудиторією. Поєднання науки та креативності дозволяє маркетологам покращити свій контент і справити незабутнє враження на цільових клієнтів. Оскільки технології продовжують розвиватися, пошук ідеального титулу залишається захоплюючою подорожжю, яка постійно розвивається.

Цікаво як на які заголовки вас надихне новий тул? Діліться :)

2
1312