«(Не)Безглузда маленька трагедія» проблем доступності

11-го жовтня вийшов перший спецвипуск «(Не)Безглуздої маленької трагедії». Тематикою випуску стала доступність та недоступність у всіх її проявах. Гостею випуску була Наталя Пархитько — заступниця керівника організації у Доступно.UA. Загалом слухачі впродовж пів години можуть почути 6 абсолютно різних історій недоступності: (не)зручна навігація в містах, українські тротуари та дитячі візки, прийняття інакшості, відсутність ліфтів тощо.

«Архітектурна (і не тільки) доступність потрібна всім. Про це слід пам’ятати і на цьому наголошувати. Всі ми в той чи інший період життя можемо бути маломобільними. Тому слід періодично задавати собі питання: Хотіла/в б я, щоб мене обмежували у пересуванні та користуванні послугами? Навіть, якщо це зламана нога і це ненадовго. Чи хотів би я місяць-два не виходити з дому, бо немає ліфта?»,розповідає Наталія Пархитько, гостя подкасту, заступниця керівника організації у Доступно.UA.

«Доступність не закінчується лише на фізичній можливості зробити щось. Доступність — це про укриття, в які може спуститися і людина з інвалідністю, і вагітна жінка, про урбаністичний комфорт, коли навіть в незнайомому районі ти розумієш, де знаходишся і куди йдеш. Це і про наше прийняття інакшості людей та власної унікальності»,розповідає Наталя Засядько, співведуча подкасту.

«Ми запустили формат спецвипусків про дуже важливі проблеми, які точно не можна назвати безглуздими чи маленькими. Разом з тим ми зберігаємо структуру, душевність та простоту, притаманні нашому подкасту»,розповідає Михайло Комаров, співведучий подкасту.

«Безглузда маленька трагедія» — щирий подкаст-рефлексія київських креативників Михайла Комарова та Наталі Засядько про життєві ситуації, які колись здавалися дуже складними і болючими, а зараз видаються трохи безглуздими, але дуже душевними спогадами. 

«(Не)Безглузда маленька трагедія» — спецформат подкасту про серйозні теми, які зараз надзвичайно важливі для суспільства.

848