Не Pinterestом єдиним! Які SMM-підходи надихають?

Досі шукаєте натхнення на Behance та Pinterest? LOBODS підготували добірку підходів до контенту в SMM від українських компаній. Ким надихаємось і чому, читайте далі!

Підхід: контентна диференціація, нетривіальний відеоформат для ніші.

Відрізнятись від конкурентів вдалось Okrasa City. Нетривіальний контент, трендовий відеоформат та естетичне будівництво — це про SMM Okrasa City. Окремий величезний лайк від нас за те, як команда пропрацювала стандартний «недолік» у висвітленні процесу будівництва. Тоді як зазвичай усі будівельники на майданчику відмовляються зніматись чи хоча б потрапляти у кадр, Okrasa City залучили харизматичних і танцюючих персонажів. Дописи, що не хочеться прогортувати, ба більше, вони несуть практичну цінність та відображають реальні процеси будівництва. Заходьте, дивіться і танцюйте разом з будівельниками!

Підхід: фанова контент-стратегія, МЕМ-комунікація, фаст-фуд контент.

Back to basics з SBTG. Тотальний фан і кайфани від команди. Ядро контенту — меми. Команда «гонить», а аудиторія точно зацінює. Ну, 10 з 10 ж. До того ж відображення трендового P2P (people to people) та економіки ностальгії у вигляді мемів.

Підхід: креатори та UGC як основа контент-стратегії.

Експертне UGC у Perla Helsa. Нутриціологи, персональні стилісти, спортивні тренери, фудблогери та багато інших, хто створює контент для бренду. Нативний формат, наявність людей та спільні дописи. Надихаємось і між собою називаємо Perla Helsa трендсеттерами у створенні експертного UGC контенту.

Підхід: візуальна стилістка як основа впізнаваності.

Естетичні фото, які хочеться репостити. Концептуальні, витримані, соковиті та естетичні фото. Витриманий ToV від імені героя. Впізнаваність бренду прослідковується навіть без логотипів. Класно, що є екосистема бренду: всюди єдина комунікація і візуальна стилістика: від SMM до полиць моносторів. 

Підхід: колаборації — як основа просування.

Колаби та співпраці як знаки долі — це про PONCHYK BOY. Ну крутяк ж, що Ігоря можна побачити в парі не лише з кавою, а й з айфоном! Фанова комунікація, витриманий голос бренду, різноманітність форматів і справді смачний контент – fizi.ua

Підхід: SMART-контент для економії часу.

Smart контент. Корисний контент в легкому форматі. Ви ж знаєте, що користувач в середньому витрачає 1,7 секунд для того, щоб ознайомитися з контентом, якщо не зацікавив скролить далі. Різноманітна подача дописів та вдала візуалізація з інфографіками, колажами та текстовим маркуванням робить свою справу. У команди LOBODS два фаворити: Speak Like A Gem та Ніврòку! Залипли?

Що ви уявляєте, коли чуєте «чебуреки»? МІНІСТЕРСТВО ЧЕБУРЕКІВ з їх нетривіальним підходом до створення контенту точно не перше, що спало на думку. Розкіш та елегантність. Бренд, що змінив концепцію сприйняття самої страви чебуреків і його споживання.

Підхід: нестандартний плейсмент

Нестримна і відверта комунікація солоної карамелі в Twitter – не ідея першого порядку, погодьтеся. Вдала підтримка ситуативів та інфоприводів та залучення аудиторії. Посміятись можна тут.

Захоплюємося колегами, які використовують найрізноманітніші підходи й розвивають SMM-ринок в Україні. Всі молодці, нумо ковбасити далі :) 

2589