Недоліки роботи в IT

Кожна сфера діяльності має свої переваги та недоліки і IT - не виключення. Нижче приводимо декілька фактів, які можно вважати недоліками у роботі розробником ПЗ / DevOps чи тестувальником.

🏄‍♂️ Галузь IT розвивається дуже швидко, тож ви завжди маєте бути “на гребені волни”, постійно вчити щось нове (технології, бібліотеки, застосунки), - а такий темп не кожному підійде. Прогавили півроку-рік - і ви вже не такий конкурентноспроможний на ринку праці, вам буде важче знайти новий проект чи змінити компанію.

👨‍💻 Істотним недоліком є те, що робота сидяча. Це може дуже відбиватися на стані вашого здоров’я, якщо не приділяти достатньо уваги рухам та регулярному відпочинку впродовж дня. До цього додається робота за монітором, що також може погано впливати на зір.

🔥 Айтішники доволі часто стикаються з вигоранням. Це певна психологічна та фізична виснаженість, яка накопичується поступово та реалізується несподівано. Тож завжди треба балансувати life<>time баланс, добре відпочивати, можливо займатися іншими хобі та відволікатися від кодінгу.

❓ А які ви ще побачите недоліки цієї професії? Напишіть у коментах.

569