Нова українська соцмережа Pleex, яка не прагне сподобатися всім

Потреба та необхідність у створенні Pleex прийшла до нас після 24 лютого, коли ми усвідомили, наскільки популярні майданчики переповнені ботофермами, що спотворюють реальність і правду.

Ми вирішили створити український простір без ботів, зосереджений на внутрішніх потребах українців.

🇺🇦 Pleex — це платформа для спільнот. Pleex допомагає будь-кому створювати, будувати та розвивати спільноти за допомогою ШІ інструментів та людино-орієнтованого підходу у монетизації. З користю для кожного, кому важливе наше спільне майбутнє. Як вимовляється? Ось так — Плікс. 

Для забезпечення безпеки Pleex, ми використовуємо авторизацію через Дія.Підпис. Це допомагає створити довірливе середовище, де користувачі можуть спілкуватись та бути впевненими у тому, що їхні співрозмовники – справжні люди з підтвердженою ідентичністю.

www.pleex.com

Pleex — це потужне, свідоме та об'єднане суспільство

Ми знаємо, що українці самобутні та унікальні. Наша мета — дати українцям релевантну, безпечну та відповідальну платформу для задоволення їх соціальних потреб, які не покривають існуючі сервіси.

За своїми правилами. Щоб було більше сенсів, слів, ідей та правди. Без фільтрів, фейків, ботів та шаблонів. Щоб називати речі своїми іменами, бути собою, і це було ОК. Щоб говорити про те, що дійсно цікавить. Щоб будувати спільноти, а не особистий бренд. Щоб ділитися один з одним, а не рекламувати. Щоб цінувати людей та їх думки, а не кількість «друзів» або лайків. Щоб наш світ знову залежав від нас.

Pleex — це про якість, а не кількість

Взаємоповага 

Жодна ефективна спільнота неможлива без поваги один до одного, так само і до принципів, на яких побудована ця спільнота, її законів та культури. Pleex – це про взаємоповагу. 

Українська свідомість 

 Ми прагнемо сильної, незалежної та багатої України і тому хочемо об‘єднувати тих, хто думає так само. Спільноти стоять в основі розвитку майже всіх сфер життя – від мистецтва до економіки. Саме тому ми віримо, що будуючи Pleex з думкою про Україну, ми робимо свій внесок в її благополуччя. 

Розвиток 

Ми розвиваємось самі, щоб відповідати потребам користувачів, і також допомагаємо їм у селф-девеломпенті. Ми хочемо, щоб наші користувачі будували нову реальність та змінювали світ на краще разом, а не «підсаджувалися» на легкий дофамін, як роблять решта соціальних мереж.


В Pleex немає інфлюенсерів

Платформа поділяється на простори, за принципом тематичних зон, які кожен користувач може налаштувати під себе. Кожен простір має свій набір інструментів та функцій, які допомагають саме в цьому просторі. 

Простори у багато чому наслідують горизонтальну модель самоорганізації українців, якою надихалися автори проєкту. Обговорення та спільноти органічно з‘являються та зникають, коли в них зникає потреба, поступаючись місцем новим темам та питанням.

Концептуальною відмінністю платформи є те, що вона не монетизує час користувача на платформі. А отже на ній немає нескінченного показу низькопробного, емоційного,  «підсаджуючого» контенту. Pleex не намагається зробити так, щоб ви скролили стрічку годинами.

Pleex розвиває співпрацю та спілкування

У підсумку, Pleex — це соцмережа, яка не прагне нескінченного росту, не хоче залучити весь світ, не намагається організувати користувачів в жорсткі структури, не прагне сподобатися усім, а головне — не монетизує егоїзм та FOMO, а повертає свободу вибору людині. 

1. Pleex це платформа без інфлюенсерів. Pleex створено для об‘єднання в спільноти, співпраці та взаємодії між користувачами, а не збирання лайків.

2. Pleex не монетизує твій час на платформі і не має алгоритмів, які ведуть тебе до залежності.

3. Pleex це про якість, а не кількість. На платформі збираються свідомі та активні люди, які цінують свій час та прагнуть більшого, ніж залипнути в стрічку з відосами з тіктоку.

4. Pleex — це перезавантаження самої ідеї соціальної мережі, тому що, погодьтесь, далі так не можна.

5. Pleex це на 100% україномовна платформа. Без виключень.

🚀 Зараз Pleex знаходиться на стадії софт-лончу, а це означає, що деякі речі потребують доопрацювань, деякі штуки можна зробити краще, а деякі — не потрібні взагалі. Є коментарі, пропозиції, питання або ідеї? Твої думки завжди доречні та цінні.

Коли зрозумієш, що досить з тебе бруду, фейків та нескінченних тіктоків, заходь на Pleex.

www.pleex.com

4
823