Огляд методів UX-дослідження

У цій статті ми зібрали кілька найпоширеніших методів UX-досліджень. Для кожного з них наводиться короткий опис, а також ми зазначаємо його у відповідність одному з типів досліджень і етапу розробки продукту.

Відразу потрібно обмовитися, що це далеко не всі наявні види досліджень, а лише найпоширеніші. Але і ними обмежуватися не обов'язково: ви можете придумувати свої методики або комбінувати існуючі, щоб адаптувати їх до свого завдання. Головне розуміти, як вони працюють і які результати дозволяють отримати.

Польові дослідження

Якісне чи кількісне: можливі обидва.

Поведінка чи ставлення: можливі обидва.

Етап: аналіз, проєктування.

Це дослідження спрямоване на вивчення бізнес-процесів: воно допомагає дізнатися, як поводиться користувач в реальних обставинах. Наприклад, якщо вам потрібно розробити систему обліку клієнтів для спортклубу, буде корисно приїхати в цей самий спортклуб і поспостерігати, як працює адміністратор на ресепшені: які завдання виконує, скільки витрачає часу на кожне завдання, як взагалі влаштована взаємодія з клієнтами. При цьому варто робити нотатки, фотографувати, записувати відео, які допоможуть потім проаналізувати інформацію.

14
13284

Ця стаття недоступна в безплатній версії

Щоб отримати до неї доступ, оберіть комфортну опцію:
Тиждень повного доступу
Безплатно
Всі можливості платформи
без обмежень
Навчайтесь з нами
від 500 ₴/міс.
Доступ до десятків курсів про графічний дизайн, вебдизайн, UI/UX та фронтенд
Підібрати тариф