Огляд сервісів ШІ для ефективного лідгену

Сьогодні інтеграція штучного інтелекту в бізнес-процеси стала необхідною для компаній, які прагнуть бути конкурентоспроможними не лише в Україні, а й за кордоном.

Напевне, кожен зрозумів, що важливо “подружитися” з передовими технологіями, а не конкурувати з ними. Якщо на початку 2023 року існував певний скепсис щодо цих технологій, то сьогодні штучний інтелект швидко впроваджується в усі сфери життя та бізнесу. Тенденція лише посилюється.

Ми все частіше спостерігаємо, що всі пишуть ідентичні повідомлення, а з появою чату GPT легко ідентифікувати шаблонний текст. Щоб отримувати фідбек, важливо вдосконалити свої меседжі, сьогодні наступила “ера персоналізації”. Важливий індивідуальний підхід до своїх клієнтів, і це стосується не лише онлайнових сервісів. Звісно, це зазвичай, потребує багато часу, не завжди вдається зробити якісно та оперативно.

Що ж з цим робити?

Давайте розберемося, як АІшка в цьому допоможе.

До речі, володіння інструментами ШІ – це хороша перевага для компаній. Більше того, 1 лютого в Україні було оновлено й доповнено класифікатор ІТ-професій. Серед нових назв — інженер із ШІ, AI Developer, інженер інтернету речей, розробник робототехніки та хмарної інфраструктури тощо. Та ще у жовтні 2023 року Мінцифри опублікувало дорожню карту регулювання штучного інтелекту в Україні. Серед її цілей – підтримка конкурентоспроможності бізнесу та забезпечення доступу до глобальних ринків та розбудова бренду України як цифрової нації в галузі ШІ.

Все це свідчить про те, що опанування нових навичок допоможе компаніям зростати і автоматизувати чимало процесів.

Як ШІ допомагає генерувати ліди?

ШІ може спростити рутинні завдання, поліпшити персоналізацію і значно підвищити ефективність й результативність продажів та маркетингу компанії.

Ці АІшки наша команда Addlium вже перевірила і готова поділитися своїм досвідом.

Crystal

Crystal — це інструмент, який аналізує LinkedIn-профіль. Crystal буде корисний sales-команді для персоналізації пітчів свого продукту потенційним клієнтам. З його допомогою можна отримати щось, на кшталт, психологічного портрета людини.

Як це працює?

Штучний інтелект аналізує що саме людина пише про себе, лайкає, публікує, таким чином можна виявити її архетип.

Це допомагає зрозуміти як комунікувати з нею, на що звернути увагу. Ви можете наче передбачити його поведінку та зацікавлення: чи варто починати з серйозних питань, чи її цікавить спочатку вартість продукту, або ж важлива більш дружня комунікація, жарти та інше.

У нашої команди була потреба затестити різні варіанти персоналізації, при цьому оптимізуючи цей процес. З допомогою Crystal ми писали одразу персоналізовані повідомлення на основі того, що є у профайлі людини, при цьому не витрачали багато часу на вивчення кожного посту. Якщо ви маєте на меті створювати довгострокові стосунки з клієнтом, цей штучний інтелект буде надійним помічником у розумінні профілю та формуванні повідомлень, що дозволить заощадити час.

Crystal не лише аналізує типологію особистості, а й надає корисні поради щодо того, як вести діалог з конкретною людиною, включаючи поради щодо стилю мовлення, тону, обраної стратегії та самого тексту.

Ще одним приємним бонусом є зручне розширення для браузера Chrome, що дозволяє отримувати поради безпосередньо у процесі комунікації та надає доступ до персоналізованих так званих плейбуків, окремих повідомлень, ланцюжків повідомлень та персоналізованих кампанії й коротких шаблонів.

За допомогою цього розширення ви можете легко створювати пітчі, викликати на дзвінок або створювати інші типи інтерфейсів. Програма дозволяє знайти спільний connection та ефективно спілкуватися з потенційними партнерами та клієнтами.

Copy Factory

Платформа формує ланцюжки повідомлень, відповідно до вашого запиту. АІ допомагає оптимізувати процес лідогенерації, використовуючи підхід Social Selling та Account Based Marketing (ABM) . З його допомогою вам не потрібно витрачати час на вивчення профілю клієнта.

У Copy Factory працює розширення, з допомогою якого зчитуються пости та вся інформація. Він формує скрипти, інвайти і, при цьому, весь процес займає лічені хвилини.

Це можна робити для масової розсилки. Платформа вивчає посилання, розробляє інвайт і генерує ланцюжок повідомлень. Це працює як для e-mail, так і в LinkedIn.

Ми вважаємо, що людина та можливості АІ чудово оптимізують процеси та дозволяють робити більш якісний контент та лідогенерацію.

Leadriver

Це багатоканальне програмне рішення для зв'язку з потенційними клієнтами, маркетингових та кадрових команд. Так званий зв'язок з ідеальними цільовими списками на глобальних ринках за допомогою перевірених, персоналізованих послідовностей повідомлень через LinkedIn та електронну пошту.

АІ дає можливість створювати "плейбуки" компанії або кастомно прописуючи власні.

Головні функції:

1. аналіз LinkedIn профіля користувача;

2. генерація персоналізованого повідомлення на основі зібраної інформації;

3. створення ланцюжків повідомлень;

4. підтримка команди копірайтерів, які під запит напишуть ланцюжок повідомлень (переважно для пошти).

Додавши контакт до бази даних, з допомогою цього АІ можна побудувати ефективний сценарій комунікації з цим клієнтом. Для нашої компанії це важливо, оскільки програма може автоматично знайти електронну адресу, підтвердити її та сформувати персоналізоване повідомлення для потенційного ліда. АІ пропонує широкий спектр інструментів для персоналізації, включаючи персоналізацію зображень і гіфок, що покращує ефективність комунікації з клієнтами.

Така здатність штучного інтелекту дозволяє автоматизувати процес комунікації та виступає чудовим методом виділення серед конкурентів, шляхом надання персоналізованих повідомлень. Це працює як на LinkedIn, так і в електронних листах.

Smart Sequences (розумні ланцюжки) – це інструмент, який дозволяє нам налаштувати послідовності дій в залежності від реакції контакту. Наприклад, якщо контакт приймає запрошення на LinkedIn, ми можемо автоматично надіслати йому персоналізоване повідомлення. Якщо контакт не реагує протягом певного часу, ми можемо автоматично відправити електронний лист або запропонувати інший сценарій взаємодії.

Крім того, система пропонує ймовірні приклади сценаріїв на основі минулих дій контакту. Таких сценаріїв можна будувати безліч.

На моє переконання, будь які зміни під час кризового періоду стимулюють до зростання. Сьогодні, опанувавши нові інструменти, компанії можуть отримати чималий стрибок до пошуку нових клієнтів та більшого прибутку.

Ми стоїмо на порозі колосальних змін та автоматизації, виживе той, хто зможе адаптуватися, адаптувати свій бізнес та використати технології на свою користь.

Експериментуйте, навчайтеся та отримуйте круті результати.

407