Олексій Міллер, MEGOGO: дехто вважає, що ми саме та компанія, якої криза не торкнулася, але це зовсім не так

11 липня пройде онлайн-конференція CASES: Marketing, Strategy & PR 2020. Кілька десятків креативних фахівців з різних креативних галузей зберуться, щоб поспілкуватись про маркетингові та бізнес-стратегії, кризовий менеджмент та комунікації в новій реальності.

Напередодні цієї події ми вирішили поговорити зі спікерами, які візьмуть участь в конференції. Один з них — Олексій Міллер, керівник напрямку SMM в MEGOGO.

Під час кризи чимало людей опинились в домашній ізоляції. І попри загальну кризу, здається, що деякі компанії, зокрема онлайн-сервіси та сервіси доставки, відчувають себе дещо краще. А як вплинула коронакриза на MEGOGO?

Дехто вважає, що ми саме та компанія, якої криза не торкнулася, але це зовсім не так. Так, незначне зростання передплатників є, але ж разом з цим зупинилися продажі в ритейлі, а ціна на покупку контенту не стоїть на місці.

Зважаючи на те, що зараз більшість проводить свій час вдома — ми робимо усе можливе, аби не дати їм занудьгувати. Ми запускаємо нові продукти, а це великий ресурс, як технічний, так і людський. Додаємо чималу кількість нового контенту і укладаємо контракти з правовласниками. Наприклад, не так давно оголосили про те, що MEGOGO отримав ексклюзивні права на показ боксерських поєдинків американської компанії Top Rank, або про партнерство з Maincast, які транслюють найважливіші кіберспортивні події світу.

Чи змінилася ваша аудиторія та її поведінка?

Карантин дійсно змінив чимало звичок користувачів. Яскрава тенденція була помітна у перший тиждень карантину: час, проведений з MEGOGO, збільшився на 22%. Але варто зазначити, що протягом карантину фактор погоди мав неабиякий вплив. Як тільки температура повітря ставала вище, тривалість перегляду поступово знижувалася до показників «докарантинного» періоду.

Що українці більше всього дивились під час коронакризи?

За контентними перевагами ми бачимо, що збільшився перегляд і фільмового контенту, і телебачення.

Та, наприклад, якщо говорити щодо фільмів, то найбільш продаваним фільмом (поштучний продаж) став «Зараження». Близько 20% всіх покупок припали саме на нього.

Взагалі, яке ваше враження стосовно ситуації зі споживанням саме ліцензійного контенту в Україні?

Ми бачимо, що ця тенденція із року в рік поступово з’являється у нашому суспільстві, що підтверджує чимало досліджень. Карантин не став цьому причиною.

З якими викликами ви зіткнулися в ці місяці?

Мабуть, найбільший виклик для нашого SMM-відділу — це необхідність терміново та швидко повністю змінити стратегію. Усі наші контент-плани та ідеї в мить необхідно було адаптувати під нові реалії. Але повністю оцінюючи ситуацію та розуміючи, що необхідно користувачу в даний момент — ми побудували нову цікаву комунікацію.

Як змінилась ваша стратегія залучень нових клієнтів під час коронакризи?

Дозволю собі трішки перефразувати питання. Якщо ми говоримо про SMM, то ми налаштовуємо нашу комунікацію не для нових користувачів, але й для існуючих та усіх тих, кому цікава тема кіно, ТБ, аудіо та діяльності MEGOGO в цілому.

Для себе ми виділили 3 принципи, за якими будуємо SMM-діяльність, а саме: бути корисними, гнучкими та бути ближчими до користувача.

Чи довелося вам винаходити якісь нестандартні ходи, в тому числі, в SMM, щоб пом'якшити наслідки коронакризи?

Поки люди вдома — ми робимо усе, аби цей час був максимально цікавим і корисним.

Наприклад, коли в тебе сервіс із десятками тисяч фільмів та серіалів, питання «що подивитися» аж нікуди не зникає. Людина може годинами перебирати контент, поки не знайде саме той, який хоче переглянути. Тож, аби полегшити вибір, ми вирішили запитати в українських зірок, блогерів та лідерів думок, які саме фільми вони рекомендують до перегляду. Далі оформили це у зручні добірки, і кожен охочий мав змогу побачити список улюблених кінострічок від Павла Зіброва або ж Альони Альони.

Звичайно, це не всі нестандартні історії, які ми втілювали в SMM, ще більше таких кейсів я розкажу на CASES: Marketing, Strategy & PR 2020.

Чи є компанії, які, на вашу думку, найбільш ефективно переорієнтувались в поточній ситуації, і які ви самі сприймали в якості взірця?

Чимало, як українських, так і закордонних компаній показували цікаві кейси та створювали хорошу комунікацію. Виділити когось одно достатньо складно, адже більшість дійсно дуже якісно і професійно адаптувалася під нові умови ринку. В якості взірця намагались нікого не ставити, а робити свою унікальну історію.

1436