Оптимізація сайтів: оптимальні «білі» методи просування

З початком повномасштабної війни бізнес-середовище переживає кризу — змінилися процеси, бюджети, локації, партнерства, ринки, людські ресурси. Підхід до пошукової оптимізації та просування веб-сайтів довелося коригувати у стислі терміни. Багато проєктів згорнули або поставили на паузу, з причин економії або нерозуміння подальших дій.

А SEO оптимізація сайтів не допускає поспіху та різких спадів активності. Зараз підтвердилося правило, що невеликий вклад у просування сайту, особливо у закупку посилань, дає великий результат для зростання позицій в пошуку. Бізнеси, які різко і повністю зупинили просування, частково втратили довіру пошукових систем. Особливо на фоні конкурентів, які продовжили нарощувати позиції в кризу.

Що таке пошукова оптимізація сайтів

Сьогодні пошукова оптимізація сайтів — це взаємодія людського і штучного інтелекту, це розуміння роботи алгоритмів пошуковиків і проведення дій для покращення позицій сайту в пошуку після введення користувачем ключових слів.

Як розшифрувати SEO оптимізацію сайтів? Абревіатура SEO означає search engine optimization, тобто пошуково-машинна оптимізація. Саме «машини» оцінюють, наскільки сайт:

  • експертний (чи надається корисна і актуальна інформація по темі);
  • авторитетний (скільки веб-ресурсів посилаються на нього);
  • надійний (чи зручно користувачу в смартфоні і на ПК, як швидко завантажуються сторінки, чи безпечно передаються дані і т. ін.).

Пошукове просування має на меті формування органічного пошуку, збільшення трафіку, внутрішні роботи на сайті, як-то чистка коду, зручна структура, перелінковка, розмітка, стилістика тощо. А також зовнішні роботи з просування: аналіз конкурентів, каталоги, прес-релізи, гостьові пости і статті, бартер, аутріч.

Завжди є куди рости, вважають SEO спеціалісти з приводу сайтів у пошуку, і вони праві.

Що таке аутріч

Лінкбілдінг — зовнішні SEO-роботи по розбудові ефективного та природного посилального профілю. Один з дієвих методів лінкбілдингу — аутріч. Суть аутрічу полягає в розвитку відносин і домовленостей з веб-майстрами/власниками сайтів — на максимально вигідних умовах. Такі зв'язки потрібні для розміщення посилань та публікацій статей на інтернет-ресурсах.

Вирізняють платний аутріч, коли веб-майстер отримує оплату за розміщення матеріалу, а також умовно безоплатний аутріч, коли ми створюємо та надаємо корисний контент для аудиторії сайту в обмін на безкоштовну публікацію.

Що важливо знати про спілкування з веб-майстрами щодо аутріч:

  1. Проаналізуйте зворотні посилання конкурентів (наприклад, через Ahrefs).
  2. Назбирайте список сайтів для аутріч-просування в Google.
  3. Визначте цілі кампанії — тип розміщення, бюджет.
  4. Підготуйте шаблони для знайомства з веб-майстрами, яким пізніше надасте індивідуальних рис (зменшиться ризик потрапляння листа в спам).
  5. Розішліть листи по базі, а краще — в форму зворотнього зв'язку на сайті.
  6. Дочекайтеся відповіді. Уточніть всі нюанси — тип посилання і анкору, умови оплати (вічне або тимчасове посилання), тему та об'єм статті, терміни публікації.
  7. Треба вміти торгуватися та домовлятися про кращі умови.

Досвід і «набита» база трастових веб-ресурсів мають вирішальну роль у білій оптимізації сайтів. Тому радимо пошук зовнішніх посилань на сайт довірити wmlinks.net — отримаєте надійний і вагомий результат в посилальному профілі.

Що таке біла оптимізація, і чому варто зупинитися на ній? Це комплекс легальних дій для просування, дозволених пошуковою системою. Однозначно, до білих методів відноситься покращення внутрішніх факторів сайту, якісний контент, а також правильний outreach. Правильний — значить спланований: посилання тільки з трастових сайтів з високими seo-метриками, корисні статті, партнерські програми, прес-релізи, реєстрація в каталогах та ін.

Висновок

Якщо ви плануєте почати або продовжити SEO оптимізацію сайтів, проконсультуйтесь з досвідченими фахівцями. Важливо не зловити бан у процесі та обійти конкурентів з найменшими витратами.

1510